Hvordan Man Laver Tegninger På Kaffe

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver Tegninger På Kaffe
Hvordan Man Laver Tegninger På Kaffe

Video: Hvordan Man Laver Tegninger På Kaffe

Video: Hvordan Man Laver Tegninger På Kaffe
Video: Hvordan laver du stempelkaffe? 2024, April
Anonim

At trække på kaffe er en hel kunst, der kaldes latte art. Beherskelse af lattekunst kræver visse viden og færdigheder, så det er meget vanskeligt at mestre det derhjemme. Men hvis du vil have og har alle de nødvendige værktøjer ved hånden, kan du stadig prøve.

Kunsten at tegne på kaffe kaldes latte art
Kunsten at tegne på kaffe kaldes latte art

Er det nødvendigt

kaffemaskine, kande, kaffekop, mælk, malet kaffe, kanel eller revet chokolade,

Instruktioner

Trin 1

Latte art-teknikken er som følger: specielt tilberedt mælk hældes i en kaffedrik på en speciel måde og skaber forskellige mønstre på kaffeoverfladen ved at blande den i en kop. I cateringvirksomheder er barista ansvarlig for at skabe latte art - en bartender, der er uddannet inden for dette område.

Trin 2

Så for at skabe tegninger på kaffe har du helt sikkert brug for en kaffemaskine. Forbered først mælkeskummet. Tag hel pasteuriseret mælk med et fedtindhold på 3-3,5%. Hæld mælk i en kande - en kande i rustfrit stål, der er specielt designet til lattekunst. Mælkeniveauet skal være lidt under bunden af kandeens tud. Bring kanden til dampstaven på kaffemaskinen. Nedsænk damphanen midt på kanden, mens hullerne i spidsen skal være i en afstand på 1-1,5 cm fra mælkens overflade.

Trin 3

Åbn damphanen. Mælken begynder at svulme op og skumme. Hold kanden lige og løft spidsen af damphanen, og hold en 1-1,5 cm afstand, når skummet øges. Kontroller piskeprocessen med lyd: et ensartet sus skal høres. Denne fase tager 5-15 sekunder.

Trin 4

Dernæst skal du dampe mælken. Drej kanden, så damphanen er tæt på væggen. Sænk spidsen af vandhanen 1-1,5 cm fra bunden af kanden. Vip kanden med mælk mod dig og kontroller hvirvelbevægelsen, der er opstået i den. Dampfasen varer 5-15 sekunder, i løbet af denne tid når mælketemperaturen 65-75 ° C.

Trin 5

Luk dampventilen, og fjern kanden under den. Inden mælken kommer ind i kaffedrikken, skal den rystes med håndens cirkulære bevægelser.

Trin 6

Bryg en tyk espresso i maskinen. Hæld kaffen i den tilberedte kop. Drys det resulterende skum med kanel, revet chokolade eller kakao for et mere tydeligt mønster. Hæld mælk i små portioner. Kandeens næse fungerer som en "blyant" for dig, når du opretter din fremtidige tegning.

Trin 7

Der er tre grundlæggende former i lattekunst: en blomst, et hjerte og et æble. For at skabe en blomst skal du mentalt dele koppen i 4 lige store dele: top, bund, højre og venstre halvdel. Begynd at hælde mælk i den øverste bund af koppen. Når koppen er halvfuld, skal du forsigtigt flytte mælkestrømmen til venstre. Mens du forsigtigt vipper på kanden, skal du dreje den til højre halvdel af koppen. Hæld den resterende mælk på en zigzag-måde og slutter i bunden. Når koppen næsten er fyldt, skal du hæve kanden og krydse tegningen med den sidste portion mælk. Samtidig bevæges næsen på kanden skarpt fra bunden op. I den sidste fase samler en tynd strøm af mælk hele mønsteret i midten af koppen.

Trin 8

For at skabe et hjerte, visuelt tegne en cirkel på bægerets overflade, vil det ikke være muligt at gå ud over dets grænser. Ret kandeens næse mod midten af koppen. Fyld en imaginær cirkel med mælk ved forsigtigt at svinge kanden fra side til side. Efter at have fyldt koppen til randen, løft kanden og kryds cirklen i diameter i en tynd strøm.

Trin 9

For at oprette en æbleformet tegning skal du hælde en del af mælkeskummet tæt på den anden side af koppen. Dette vil være en kvist af det fremtidige æble. Placer derefter kandeens næse i midten af koppen og dann en cirkel, som i eksemplet med hjertet. Fyld koppen forsigtigt med mælkeskum.

Anbefalede: