Sådan Spiller Du Guitar Efter Tablatur

Indholdsfortegnelse:

Sådan Spiller Du Guitar Efter Tablatur
Sådan Spiller Du Guitar Efter Tablatur

Video: Sådan Spiller Du Guitar Efter Tablatur

Video: Sådan Spiller Du Guitar Efter Tablatur
Video: Аntoniо Вandеras (Desperado) - Cаncion del Мariaсhi - fingerstyle guitar. notes. TABS. Chords 2024, Marts
Anonim

Tablature er et system med grafisk notation af noter, der minder meget om den klassiske femlinje: den bruger de samme ro og kanter til at indikere varigheden af noterne, de samme symboler for pauser, og linealerne minder meget om et almindeligt personale. Men antallet af linjer varierer fra fire til tolv. Hvorfor er et sådant system meget mere praktisk for guitarister, og hvordan man læser sådan en musikalsk tekst?

Sådan spiller du guitar efter tablatur
Sådan spiller du guitar efter tablatur

Instruktioner

Trin 1

Varigheden af noter og hvile på tablaturer er markeret på samme måde som i det klassiske system. En undtagelse kan være et par lydvarigheder (IKKE pauser) - et halvt og et halvt. Begge har en ro, men i det klassiske system er et kvarter malet over, og i tablaturen skal du gætte eller gætte ud fra sammenhængen. Hvad resten angår, kræver systemet ikke separate forklaringer.

Trin 2

Antallet af linjer på "lejren" svarer til antallet af strenge. Alle toner markeret på den øverste lineal afspilles på den første streng (højest lydende). Resten af linjerne svarer til den anden, tredje, fjerde og anden streng. Afhængigt af instrumentet (basguitar, seksstrenget guitar, syv- og tolvstrenget guitar) varierer antallet af linjer.

Trin 3

Tallene fra 0 til 20 svarer til antallet af den trykte bånd (0 er en åben streng). For eksempel betyder tallet 3 på den anden lineal, at du skal holde den tredje bånd på den anden streng. I det klassiske system ville dette være noten G.

Trin 4

Når du udfører to-delt værker, skrives den øvre stemme roligt op, og den nederste - roligt ned. Tre eller fire tal placeret strengt under hinanden betyder, at du skal klemme dem samtidigt og udtrække lyd fra alle strengene.

Trin 5

Tablaturoptagelse er praktisk for guitarister, da det ikke tager tid at finde den mest bekvemme fingering, så rockgitarister bruger den aktivt. Men dette system er ikke egnet til optagelse af dele af tastaturer, blæsere og andre instrumenter. I tablaturnotation er der ikke sådanne elementer som nøgle, ændringsskilte osv. (Tonaliteten kan defineres, men ikke fast i begyndelsen af personalet).

Anbefalede: