Sådan Placeres En Copyright På Et Foto

Indholdsfortegnelse:

Sådan Placeres En Copyright På Et Foto
Sådan Placeres En Copyright På Et Foto

Video: Sådan Placeres En Copyright På Et Foto

Video: Sådan Placeres En Copyright På Et Foto
Video: Топ Самых Крупных продаж на Фотостоках. Макростоки, микростоки, наностоки. Сколько приносит 1 фото? 2024, April
Anonim

Ophavsretlig beskyttelse på Internettet gælder ikke kun for bøger, musik og malerier, men også for fotografering. Hver fotograf, der offentliggør sine billeder på netværket, står over for risikoen for tyveri af fotos - webmastere såvel som almindelige internetbrugere, downloade fotos og derefter poste dem på deres websteder, bruge dem til collager, design af websider og mange andre formål.

Sådan placeres en copyright på et foto
Sådan placeres en copyright på et foto

Instruktioner

Trin 1

For at beskytte dine ophavsrettigheder skal du placere en ophavsret i form af et vandmærke på dine fotos inden offentliggørelsen. Indlæs i Photoshop det foto, du vil offentliggøre på Internettet, og vælg derefter værktøjet Horisontal type fra værktøjslinjen.

Trin 2

Venstreklik på det ønskede sted på billedet og marker et rektangulært område til den fremtidige tekst. Indtast tekst - for eksempel din webstedsadresse eller dit navn.

Trin 3

Klik på knappen Skift mellem tegn og afsnit på øverste panel for at redigere udseendet af din bogstaver - vælg det og indstil den ønskede skrifttype, skriftstørrelse og farve, og du kan også fremhæve inskriptionen med kursiv, understregning og andre formateringsværktøjer.

Trin 4

Efter tilpasning af udseendet af bogstaverne skal du justere placeringen af ophavsretten på billedet - det er bedst at flytte det til det nederste hjørne af billedet. Hvis du ønsker, at ophavsretten skal placeres lodret i stedet for vandret, skal du vælge afsnittet Transform i menuen Rediger og klikke på indstillingen Rotate 90 CCW.

Trin 5

Brug Move Tool til at flytte teksten. For at kalde det skal du klikke på V-tasten på dit tastatur. Derefter skal du justere billedteksten, så den er halvgennemsigtig - juster gennemsigtigheden af tekstlaget i lagpaletten. For et vandmærke er det nok at indstille opacitet til 50-60%.

Trin 6

For efterfølgende at automatisere processen med copyright-indstilling på flere fotos kan du oprette en makro eller handling. For at gøre dette skal du oprette en ny makro ved at klikke på den tilsvarende knap på makropanelet og klikke på optageknappen.

Trin 7

Herefter gentages alle ovenstående trin for at oprette og placere en ophavsret og klikke på Stop. Makroen optages, og for at anvende den på et hvilket som helst foto skal du bare vælge den fra listen og trykke på afspilningsknappen.

Anbefalede: