Typer Og Typer Af Japanske Sværd

Typer Og Typer Af Japanske Sværd
Typer Og Typer Af Japanske Sværd

Video: Typer Og Typer Af Japanske Sværd

Video: Typer Og Typer Af Japanske Sværd
Video: Самый быстрый машинист: финал чемпионата Ultimate Typing Championship 2010 Автор Das Keyboard 2024, April
Anonim

Det japanske samurai-sværd - apogenet fra middelalderens våbenmetallurgi - ryster stadig manges hjerter med sin pragt og nogle næsten magiske kræfter. Flere og flere mennesker retter deres opmærksomhed mod dette gamle formidable våben. I dag kan det for eksempel være både en gave til instruktøren eller bare tage sin retmæssige plads i din hjemmekollektion. Knivskarp, relativt let, perfekt afbalanceret - den forblev dødelig hele tiden.

Typer og typer af japanske sværd
Typer og typer af japanske sværd

Konventionelt er alle sværd i Japan opdelt i to typer - lange (O-tachi, bladlængde mere end 60 cm) og korte (Ko-tachi, mindre end 60 cm).

Den mest berømte type samurai-sværd, i vid udstrækning takket være Hollywood, er katanaen. Dette sværd var fremherskende blandt samuraierne med lav rang og blev primært brugt til kamp af fodsoldater. Velhavende byboere havde også råd til katana og brugte dem ofte som gaver til forskellige embedsmænd. Længden af katana-klingen er cirka 73-75 cm. Håndtaget (tsuka) når en længde på op til 30 cm. Det blev båret i henhold til reglerne for etikette bag bæltet, bladet skulle rettes opad bag ryggen.

Tachi - et langt sværd med et smalt blad - blev brugt af militære ledere og højtstående samurai. Dimensionerne på sådanne sværd svinger, hvilket antyder, at nogle af dem kunne have været brugt i fodkamp, andre i hestekamp. I gennemsnit var knivlængden på disse sværd ca. en meter, håndtaget var 30 cm eller mere. Hvis katana på grund af sin lethed var perfekt til kamp uden rustning, blev tachi ofte på grund af sin ret imponerende vægt brugt til at hugge modstandere i tung læderpanser.

Wakizashi er et kort hjælpesværd, der ikke har en længde på mere end en halv meter. Han besatte en niche mellem katanaen og tan-to (lang dolk).

Når vi taler om japanske nærkampsvåben, kan man ikke undlade at nævne de legendariske ninjas våben. Det vigtigste ninjasværd var ninja-to (ninja-gatana) Dette er en kort kniv med et lige blad, hvilket ikke er meget almindeligt for samurai-knive. Knivens længde var i gennemsnit mindre end en halv meter, men håndtaget nåede 40 cm. De største fordele ved en sådan sværdolk var kompakthed og brugervenlighed.

Således er det ganske forkert, i spidsen for den vestlige filmindustri, at begrænse begrebet "japansk sværd" til kun en katana. Generelt var arsenalet i middelalderens Japan meget mere forskelligartet og farverigt end våbnene i landene i Vesteuropa på den tid.

Anbefalede: