Hvad Handler Den Forbudte Film "Clip" Om

Hvad Handler Den Forbudte Film "Clip" Om
Hvad Handler Den Forbudte Film "Clip" Om

Video: Hvad Handler Den Forbudte Film "Clip" Om

Video: Hvad Handler Den Forbudte Film
Video: E.T. Phone Home - E.T.: The Extra-Terrestrial (4/10) Movie CLIP (1982) HD 2024, April
Anonim

Forbuddet mod screening af filmen "Clip" af den serbiske instruktør Maya Milos har skabt en masse kontroverser blandt filmelskere. Nogle blev bange for tilbagevenden til censur, mens andre godkendte beslutningen, da nogle eksplicitte scener syntes uhensigtsmæssige for dem.

Hvad handler den forbudte film om
Hvad handler den forbudte film om

Hovedpersonen i filmen er en attraktiv teenagepige Jasna, der bor i en lille serbisk by. Hendes far er konstant syg, og hendes mor finder det ikke nødvendigt at føre en anstændig livsstil. Familiemateriale og psykologiske problemer og pigens ungdomsår førte hende til stoffer og tidlig sex.

Yasna ønsker ikke at leve som sine forældre, men hun kan ikke finde en vej til en vellykket fremtid. Med sine risikable eksperimenter forværrer pigen kun situationen. Narkotika og samleje med tilfældige mennesker kan ikke forene sig med virkeligheden og hjælper ikke med at opnå lykke.

"Klippet" frembringer selvfølgelig ikke et lykkeligt kysk indtryk. Scenerne på skærmen er voldelige, smertefulde og tankevækkende. Men biograf blev ikke skabt som underholdning eller for børn. Filmen er rettet til et omsorgsfuldt publikum. Han vandt Golden Tiger på Rotterdam Festival. Derefter anerkendte juryen "Klip" ærlighed, ærlighed og oprigtighed. Autoritative filmskabere fandt filmen brugbar, da den får folk til at tænke på den unge generation, men det at føre til at lukke og ignorere eksisterende problemer fører ikke til deres løsning.

Kulturministeriet i Rusland besluttede ikke at udstede et lejecertifikat til "Clip", således at filmen ikke vil blive vist på russiske biografer. Ministeriets pressetjeneste forklarede denne beslutning og sagde, at billedet er fyldt med scener af pornografisk karakter, uanstændigt sprog, skud, hvor teenagere bruger stoffer. Alle ved, at mange biografer i Rusland ikke nøje overholder aldersbegrænsninger i jagten på fortjeneste, så filmen kunne ses af mindreårige.

Men "Clip" vil ikke desto mindre blive vist i Skt. Petersborg som en del af filmmeddelelsen "Message to Man". Organisationskomiteen og direktoratet for denne begivenhed forsikrede, at de nøje vil overvåge, at aldersbegrænsningerne for at se dette kontroversielle billede overholdes. Direktøren for den skandaløse "Clip" M. Milos blev inkluderet i festivalens jury.

Anbefalede: