Hvordan Man Laver Et Puslespil Selv

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver Et Puslespil Selv
Hvordan Man Laver Et Puslespil Selv

Video: Hvordan Man Laver Et Puslespil Selv

Video: Hvordan Man Laver Et Puslespil Selv
Video: Lav dit eget puslespil 2024, April
Anonim

Puslespil er et puslespil, hvor du skal lave en mosaik ud fra et stort antal stykker af en tegning i forskellige former. At lave et sådant puslespil er en meget spændende aktivitet, som du kan afsætte til familiens fritid. Du kan tegne eller vælge et billede samt størrelsen på selve puslespilene: store er bedre for et lille barn og mindre for ældre børn eller endda voksne.

Hvordan man laver et puslespil selv
Hvordan man laver et puslespil selv

Hvordan man laver et puslespil baseret på et billede

For at lave et puslespil baseret på et tegnet billede skal du bruge:

- saks;

- papir;

- lim;

- lineal

- blyanterne

- tyk pap.

Tegn ethvert billede på et stykke papir. Glem ikke at lave en fotokopi - du kan bruge den som en vejledning, når du laver mosaikken.

Stick billedet på tykt pap, og lad det tørre helt. Vend derefter billedet med højre side nedad.

Brug en lineal til at tegne et gitter, der skal bestå af former i forskellige størrelser. Brug en brevpapirkniv eller en saks til at skære puslespillet langs linierne.

Dit puslespil er klar. Bland stykkerne sammen og nyd at samle dem.

Hvordan man laver et puslespil baseret på et foto

Der er mere komplekse måder at lave et hjemmelavet puslespil på, som f.eks. Kan tjene som en original fødselsdagsgave til en ven. For at gøre dette skal du:

- farveprinter, hvorpå du kan udskrive et A4-foto i høj kvalitet;

- tyk pap, der passer til dit trykte foto;

- PVA-lim;

- saks;

- blyant.

Hvis du vil lave et ret stort puslespil, er det værd at kontakte specielle studier, der udskriver fotos i stort format til udskrivning af fotos.

Så hold det udskrevne foto på pap og vent på, at dit produkt tørrer helt. Skær derefter det overskydende pap af, så fotoets kanter er nøjagtigt justeret med papens kanter og har samme form.

Derefter tegner du markeringerne bagpå pap med en almindelig blyant, hvor du skal skære brikkerne i puslespillet ud. Hvis du laver et puslespil til voksne, så prøv at gøre puslespilsbrikkerne mere komplekse end enkle geometriske former. Brug ikke kun lige linjer, men også halvcirkler og geometriske former i forskellige vinkler. Således vil du gøre processen med at samle et hjemmelavet puslespil så vanskelig som muligt.

I trykkerier er der specielle maskiner, der giver dig mulighed for at klippe dit foto på forskellige måder. Denne mulighed kan være praktisk, hvis du har travlt med en gave, eller hvis du er for doven til at bruge saks, men du stadig vil give en original gave. Når brikkerne i puslespillet er skåret, så prøv at samle dem selv i det originale billede. Når du gør dette, skal du sørge for at de passer godt nok sammen.

Hvordan man laver et puslespil til et barn

For at lave et blødt puslespil med dine egne hænder til et lille barn har du brug for:

- flere ark af flerfarvet porøs gummi;

- saks;

- celluloseservietter til husholdningen.

Skær eventuelle figurer ud, som dit barn vil kende fra gummiplader, og sæt dem på et celluloseserviet. Derefter skæres de resulterende tal i 2-3 stykker ved hjælp af en saks.

For børn, der endnu ikke har tilegnet sig færdighederne i at folde gåder, er det bedst at skære billedet i 2 lige store dele. Efter et stykke tid, når babyen let kan sætte billedet sammen, kan du skære hvert stykke af puslespillet i 2 dele til.

Alternativt kan du bruge en lys side fra et gammelt illustreret magasin til at lave et puslespil, lim det på pap og skære det i firkanter, trekanter eller andre geometriske former. Selvom der ikke er pap ved hånden - betyder det ikke noget! Brug den nemmeste måde at lave et puslespil til et barn på - tag et gammelt og elastisk postkort med farveillustrationer og skær det i stykker.

Forældre rådes til at lægge hjemmelavede gåder i en taske eller konvolut, så de ikke ser efter dem overalt i lokalet senere. På denne måde kan du oprette en række forskellige gåder til dit barn, så han kan udvikle finmotorik og tænkning.

Anbefalede: