Charles Coburn: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Charles Coburn: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Charles Coburn: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Charles Coburn: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Charles Coburn: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: 1943 Technicolor COMEDY ~ Heaven Can Wait stars Don Ameche, Gene Tierney, Charles Coburn 2024, April
Anonim

Charles Duvil Coburn er en amerikansk teater, tv-filmskuespiller, instruktør og producent. I 1944 vandt han en Oscar for sin birolle i filmen The More, the More Fun. To yderligere nomineringer til denne pris bragte ham roller i filmene The Devil and Miss Jones og The Young Years.

Charles Coburn
Charles Coburn

Coburn viet det meste af sit liv til scenen. Først da han var 60 år, accepterede kunstneren at underskrive en kontrakt om at skyde i Hollywood. Han var en karakterskuespiller med en uforlignelig charme, karisma og gamle sydlige manerer.

Dens kendetegn var den berømte monokel og cigar. Skuespilleren har selv sagt mere end én gang, at en monokel ikke er foregivelse eller holdning, men en nødvendighed. Han så ingen mening i at bære briller, fordi han næppe kunne se med kun det ene øje.

I Charles's kreative biografi er der mere end hundrede filmroller. Han har medvirket i 5 Oscar-nominerede film.

Hans bidrag til udviklingen af biograf blev værdsat. I 1960 blev Coburns personlige stjerne opdaget på Hollywood Walk of Fame på nummer 6268.

Biografi fakta

Charles blev født i Amerika sommeren 1877 i familien af Emma Louise Sprigman og Moses Duville Coburn. Blandt hans forfædre var repræsentanter for jødisk nationalitet såvel som indvandrere fra Skotland og Irland. Selvom han blev født i staten Georgia, troede mange, at han oprindeligt var fra England.

Charles Coburn
Charles Coburn

I den tidlige barndom boede familien i nærheden af et burlesk teater. Drengens far forbød kategorisk sin søn at nærme sig selv selve bygningen, fordi han efter hans mening kunne se der, hvad han slet ikke skulle se. Men selvfølgelig, så snart muligheden bød sig, gik Charles til det forbudte sted, gik vej bag scenen og så sin far på scenen. Så hemmeligheden blev afsløret, og Coburns yderligere skæbne var uløseligt forbundet med teatret.

I sine interviews har Charles gentagne gange fortalt journalister, hvordan hans kreative karriere begyndte. Da han var teenager arbejdede han deltid på gaden ved at distribuere teaterprogrammer. Så fik han et job som dørmand og garderobeskab i et af teatrene. I en alder af 18 var han allerede manager og derefter manager for denne institution.

Gradvist blev Charles mere og mere tiltrukket af skuespil. Han begyndte selv at optræde på scenen, og i 1901 debuterede han i Broadway-produktionen i Up York State.

Skuespilleren spillede i teatret fra 1901 til 1955. Han optrådte for nylig i JS Aaufman og M. Hart's "You Can't Take It With You" på Kenley Players i Bristol.

Skuespiller Charles Coburn
Skuespiller Charles Coburn

I 1905 grundlagde han sammen med sin fremtidige kone Iva en repertoiretruppe. Ud over at drive virksomheden fortsatte Charles og Iva med at optræde på Broadway.

I 1928 åbnede Coburn sit eget Coburn Players Theatre på Manhattan. Et år senere ramte en økonomisk krise Amerika, og den store depression begyndte. Skuespillerne havde det svært, så snart blev Coburn tvunget til at erklære konkurs. I 1932 blev teatret lukket.

Skuespilleren var ikke kun kendt for sit arbejde, men også for hans konservative politiske synspunkter. Han blev vicepræsident for Alliance for the Conservation of American Ideals (MPAPAI), en gruppe højtstående repræsentanter for filmindustrien. Alliancen blev dannet i 1944 med det formål at beskytte Hollywood mod inflytration af proselytisme. I 1950'erne arbejdede Alliance tæt sammen med House Un-American Activity Committee, som blev oprettet for at bekæmpe anti-amerikansk propaganda.

Filmkarriere

Første gang på skærmen optrådte Coburn i 1935 i filmen "Folkets fjende." Men han begyndte kun at handle i Hollywood efter hans første kone, Iva Willis, døde i 1937.

Charles Coburn biografi
Charles Coburn biografi

På tidspunktet for underskrivelsen af den første kontrakt med studiet var skuespilleren 60 år gammel. På trods af sin alder var han i stand til hurtigt at blive populær hos seerne og medvirke i mange berømte film. Han har over hundrede roller i sin filmkarriere. Han blev Oscar-nomineret tre gange, men vandt kun en sejr i 1944.

I 1938 udkom dramaet "Out of Human Hearts", instrueret af Clarence Brown, hvor Charles spillede en mindre rolle.

Filmen spilles kort før borgerkrigen i USA startede. Ethan Wilkins er en prædikant. Han er forpligtet til at hjælpe folk med at klare deres mentale lidelse. Hans søn Jason vil også hjælpe folk, men kun for dette bliver han læge.

I den videre karriere af skuespilleren var der roller i de populære film i disse år: "The Living Lady", "Lord Jeff", "Made for Each Other", "Single Mother", "Only in Words", "The Vejen til Singapore "," Lady Eve "," Djævelen og frøken Jones "," King Row "," Dette er vores liv "," Trofast nymfe "," Himlen kan vente "," Wilson "," Forført "," Blow "," Har nogen set My Girl, Gentlemen Prefer Blondes, Monkey Tricks, Steel Hour of the United States, Around the World in 80 Days, Intimate Portrait.

Charles Coburn og hans biografi
Charles Coburn og hans biografi

I 1942 blev udøveren nomineret til Oscar for første gang og spillede en mindre rolle i The Devil og Miss Jones. Han vandt den prestigefyldte pris i 1944 i kategorien "Bedste skuespiller i en birolle". Denne pris blev bragt til ham af hans arbejde i filmen "Jo mere, jo sjovere." I 1947 blev han igen nomineret til en Oscar og spillede i filmen "Young Years".

Personlige liv

Coburn har været gift to gange. Han indgik sit første ægteskab med teaterskuespillerinden Iva Myrtle Willis i januar 1906. Ægtemanden og kone har boet sammen i 30 år. I løbet af denne tid havde de 6 børn. Quince døde den 27. april 1937 af hjertesvigt.

Den anden kone var Winifred Natske, som var 40 år yngre end sin mand. Brylluppet fandt sted i oktober 1959. Deres forening var kortvarig. I august 1961 døde Coburn. Dødsårsagen var et hjerteanfald.

Anbefalede: