Findes Der Magi?

Indholdsfortegnelse:

Findes Der Magi?
Findes Der Magi?

Video: Findes Der Magi?

Video: Findes Der Magi?
Video: Halberg Larsen: Magi i Luften 2024, April
Anonim

Eventyr og fantasiens vidunderlige verden fascinerer ikke kun børn. Voksne vil også tro på et mirakel. Og nogle gange tænker selv den mest seriøse person på, om der er et sted for magi i en sådan forudsigelig og velkendt verden.

En magisk virkning på virkeligheden er mulig, selvom den virker utrolig
En magisk virkning på virkeligheden er mulig, selvom den virker utrolig

Er der magi

Det moderne menneske er vant til, at der er to modsatte synspunkter på virkeligheden, to typer af bevidsthed - videnskabelig og magisk. Nogle gange ser det ud til, at det i den moderne verden er latterligt at tro, at der sker mirakler. Videnskabelige metoder til at påvirke virkeligheden virker solide og logiske, og troen på magi forbliver i barndommen, da det var så let at tro på eventyr og troldmænd.

"Uforklarlig" betyder ikke "eksisterer ikke"

Men måske er det bare lettere for folk at tænke, at alt i verden er forudsigeligt og forklarbart? Faktisk er dette langt fra tilfældet. Selv i den velkendte virkelighed, der omgiver alle, er der mange ting, som folk ikke kan føle ved hjælp af deres sanser: elektromagnetiske bølger, kørsel af elektroner langs ledninger, lysets hastighed. Men de kan observere og registrere disse og andre fænomener ved hjælp af specielle enheder.

Men indtil for nylig blev sådanne begreber som det humane biofelt for eksempel ikke anerkendt af officiel videnskab, ubetinget henvist til området for esoterik. Måske vil måderne til at forklare og rette fænomener, der nu ofte kaldes magi, blive velkendte og videnskabelige i den nærmeste fremtid?

Hvad er magi?

Men inden vi beslutter, om der findes magi eller ej, er det en god ide at forstå, hvad det er. Vi kan sige, at magiske ritualer er handlinger, der bærer en bestemt energiimpuls, udført i en bestemt sekvens og bringer det ønskede resultat. Således er den magiske handling ikke alt for forskellig fra den sædvanlige i sin essens, bortset fra en komponent - den energi.

Men denne komponent viser sig at være den vigtigste i magisk handling. Den holdning, som en person modtager som et resultat af ritualet, hjælper ham med at ændre sin adfærd, se situationen fra en ny vinkel, åbne nye ressourcer i sig selv og tro på sig selv. Og tro på dig selv og din succes er en stærk kraft.

Jo stærkere energien hos en person, der udfører magiske handlinger, jo mere indlysende bliver resultatet.

Dette anerkendes af moderne psykologer, og teologer har talt om det i lang tid.

Med hensyn til selve ritualet skaber successive manipulationer, sammensværgelsesord, der tales i en strengt specificeret rækkefølge, det ønskede humør, hjælper med at mobilisere interne ressourcer. Du kan selv oprette ritualer.

Et af psykologiområderne - Simoron - er bygget på skabelsen af sjove ritualer, der hjælper med at ændre virkeligheden.

Det eneste problem med dette er at tro på deres effektivitet. Dette er grunden til, at de fleste mennesker foretrækker traditionelle, bevist magiske metoder.

Anbefalede: