Sådan Justeres Din Elektriske Guitar

Indholdsfortegnelse:

Sådan Justeres Din Elektriske Guitar
Sådan Justeres Din Elektriske Guitar

Video: Sådan Justeres Din Elektriske Guitar

Video: Sådan Justeres Din Elektriske Guitar
Video: Hvordan spiller man reggae guitar 2024, Kan
Anonim

Tuning af en elektrisk guitar, i modsætning til en akustisk, er en mere subtil og tidskrævende procedure. For at opnå en perfekt præstation fra instrumentet skal du ud over at justere selve lyden også justere skalaen, strengernes højde, justere halsbøjningen og afstanden fra strengene til pickupperne.

Sådan justeres din elektriske guitar
Sådan justeres din elektriske guitar

Instruktioner

Trin 1

Indstil lyden af en elektrisk guitar ved hjælp af online tuner eller specielle programmer: Pitch Perfect Tuner, Gutar pro, Tune It!, AP Guitar Tuner, Guitar Rig, GCH-Guitar Tuner. Stol på dit øre for musik til at indstille det selv.

Trin 2

Indstil din guitar til standardtuning ved at starte med at justere den første streng til at matche E på klaveret eller den første streng på en anden allerede tunet guitar. I overensstemmelse med den åbne første streng skal den anden streng lyde, fastspændt på 5. bånd. Lyden af den tredje streng, fastspændt ved den fjerde bånd, skal matche lyden af den anden åbne streng. Den fjerde, femte og sjette streng, når de fastspændes ved 5. bånd, skal høres henholdsvis sammen med den tredje, fjerde og femte åbne.

Trin 3

Indstil skalaen på din elektriske guitar ved hjælp af tuneren. Drej boltene på broen, og juster guitaren, så strengen ved den tolvte bånd lyder en oktav højere end den åbne streng. Brug harmoniske til at indstille skalaen efter øret. Forøg skalaen, hvis noten ved tolvte bånd er højere end noten på den åbne streng. I den modsatte situation kræves et fald i skalaen.

Trin 4

Juster din guitarhals ved at holde den 6. streng ved første og sidste bånd. Kontroller, at afstanden fra den ottende bånd til strengen er 0,2-0,3 mm. Sørg for, at afstanden fra strengen til den øverste overflade af den syttende bånd er 1,6 - 2,4 mm. på strenge fra første til tredje og 2 - 2, 8 mm. på strengene 4 til 6.

Trin 5

Drej skruerne, der holder patronen mod kroppen, for at justere afstanden fra pickupperne til strengene. Afstanden fra pickup til tykke strenge skal være større end den samme afstand fra tynde strenge. Hvis pickupen er for tæt, rammer den strengene, og hvis den er for langt, vil lyden være stille.

Anbefalede: