Sådan Strikkes En Pude Med Patchwork Nåle

Indholdsfortegnelse:

Sådan Strikkes En Pude Med Patchwork Nåle
Sådan Strikkes En Pude Med Patchwork Nåle

Video: Sådan Strikkes En Pude Med Patchwork Nåle

Video: Sådan Strikkes En Pude Med Patchwork Nåle
Video: Hækl kastepude. Hæklet pudebetræk 2024, Kan
Anonim

En lys og enkel pude kan strikkes fra resterne af flerfarvet garn eller enfarvet garn. Den består af firkanter, der ligner produktet i den populære patchwork-stil. Puden er let og enkel at strikke, den fungerer selv for begyndere.

Sådan strikkes en pude med patchwork nåle
Sådan strikkes en pude med patchwork nåle

Er det nødvendigt

Garn af samme eller forskellige farver, et par strikkepinde, hæklenål eller nål, målebånd, saks, pudefyldstof

Instruktioner

Trin 1

Puden består af firkanter "fra hjørne til hjørne", dvs. strikning af en firkant slutter med et hjørne. For den første firkant skal du ringe et ulige antal løkker, strikke en række og i den næste strikke tre centrale løkker sammen (det samme antal løkker skal være på siderne af fradraget). For et element blev der for eksempel scoret 31 løkker, og 15, 16, 17 blev bundet sammen, 14 løkker skulle forblive ved kanterne fra fradraget. Strik firkanter med strømpebånd eller strømpebukser, bare i det andet tilfælde vil firkanterne være glatte.

Foretag fradrag i hver anden række, strik alle løkker efter mønsteret i vrangpindene. Antallet af løkker på strikkepinden falder gradvist i den næstsidste række, kun tre løkker er tilbage, i sidste række strikkes de med en løkke.

Den første firkant er hjørnet af puden. Alle firkanter er forskudt, brug kun garn i en farve i en række.

Billede
Billede

Trin 2

Stik løkker langs kanten af firkanten, deres antal er lig med ½ af det samlede antal firkanter. På strikkepinden skal du ringe til yderligere løkker, så antallet af løkker på strikkepinden er lig med antallet af løkker i den første række på firkanten. Slå f.eks. 15 løkker op fra siden af pladsen og 16 ekstra (31 løkker i alt). Bind en firkant og støb på den anden side af den første firkant.

Billede
Billede

Trin 3

Strik alle firkanter i en retning, deres antal skal gradvist øges. Tilføj firkanter til kanterne af de yderste firkanter i hver række. Størrelsen på pladsen afhænger af tykkelsen på strikkepindene og garnet, prøven er lavet med strikkepinde nr. 3 fra Alize-garn (250 m i 100 gr.), Prøvestørrelsen er 42x42 cm.

Pudens centrale diagonal består af 6 firkanter langs kanterne på nøjagtigt det samme antal. Når du strikker en pude, er det vigtigt at tilføje firkanter, så antallet af dem på siderne og i den centrale diagonal er det samme.

Billede
Billede

Trin 4

I anden del af pudedelen skal antallet af firkanter falde. Du behøver ikke at strikke de yderste firkanter, de skal kun udføres i midten mellem de vigtigste. Delens kanter skal være jævne, så for de ekstreme firkanter skal du ringe endnu en sløjfe (ring den fra det øverste hjørne af den ekstreme firkant i forrige række). Efter to rækker strikkes den ekstra løkke sammen med den næste på strikkepinden.

Antallet af firkanter falder gradvist, i slutningen af arbejdet vil det kun være nødvendigt at strikke en firkant.

Billede
Billede

Trin 5

Damp delene af, forbind dem fra den sømme side (du kan sy og hækle). Fastgør og skjul enderne af trådene fra den sømme side, så lærredet ikke ved et uheld blomstrer.

Det er ikke nødvendigt at sy et hjørne, vende produktet ud og fylde det med polstring af polyester (bomuldsuld, skumgummi osv.). Sy forsigtigt hullet op med en blind søm, puden er klar.

Anbefalede: