Hvordan Man Laver En Have I En Flaske

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver En Have I En Flaske
Hvordan Man Laver En Have I En Flaske

Video: Hvordan Man Laver En Have I En Flaske

Video: Hvordan Man Laver En Have I En Flaske
Video: Sådan åbner man en flaske champagne 2024, Kan
Anonim

Et mini drivhus i en flaske med fin form kan blive en ægte indretning. En miniaturehave i en flaske vil også være en original gave til ferien. Dens fordel er, at det kræver minimal vedligeholdelse. Da planter i en flaske kan klare sig uden meget vedligeholdelse i op til flere måneder. At lave en have i en flaske er så let, at selv et barn kan gøre det.

Hvordan man laver en have i en flaske
Hvordan man laver en have i en flaske

Er det nødvendigt

  • • planter til plantning;
  • • Glasbeholder (akvarium, vase, stort glas, krukke eller flaske med usædvanlig form) med et tæt monteret låg;
  • • dræning: grus, småsten, lergranulater, ekspanderet ler;
  • • jord til indendørs blomster;
  • • indretning: sten, skaller, drivved, kunstige insekter.

Instruktioner

Trin 1

Først skal du beslutte valget af planter til haven i en flaske, da ikke alle planter kan vokse godt i en lufttæt beholder. Det er uønsket at plante hurtigtvoksende planter eller planter med store blade i små beholdere. Egnede planter til en have i en flaske er dem, der kræver et fugtigt mikroklima. Som regel er dette tropiske planter. Derudover skal disse være planter med ringe eller intet rodsystem. Planter, der udvikler sig ret langsomt og ikke har behov for konstant pleje.

Planter, der vil føle sig godt i terrariet: Calamus korn "Variegata"; kongelig begonia; Dracaena "Sandera"; cryptantus bromeliad; arrowroot hvid-venet; bregner; Pellionia er smuk; savskåret "Kadje", sølvskåret; vedbend; Selaginella "Krausa"; fittonia; hamedorea yndefuld; arrowroot; calathea; uzambara violer og andre planter.

Trin 2

Hæld et 1,5-3 cm lag af dræning i bunden af glasburken. Tilsæt derefter et lag jord og jævn jorden.

Trin 3

Med en skovl eller spatel er du nødt til at lave depressioner til plantning. Anbring nu omhyggeligt planten sammen med den jordklump i terrariet (glasbeholder). Hvis beholderens hals er smal, kan du skubbe en lille plante gennem den med en pincet.

Trin 4

Efter plantning skal planter og jord sprøjtes med vand ved hjælp af en lille sprayflaske. Nu kan du komme ned til den mest kreative del af at skabe en mini-have i en flaske: indretningen. For at dekorere haven er småsten, skaller, drivved, kunstige insekter velegnede. I slutningen af proceduren renser vi skibets vægge fra jorden og falder med en svamp fastgjort til en pind og forsegler flasken tæt.

Trin 5

Planter i en flaske kræver lidt eller ingen vanding. Da der dannes en "tropisk" atmosfære inde i beholderen, og fugtigheden i jorden og luften reguleres af planten selv. Vanding eller sprøjtning kan kun udføres, når du bemærker, at kondens er stoppet.

Anbefalede: