Barry Atwater: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Barry Atwater: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Barry Atwater: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Barry Atwater: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Barry Atwater: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: 7 Актеров Холостяков Великолепный Век 2024, April
Anonim

Harry "Barry" Atwater er en amerikansk tv-skuespiller, der spillede forskellige figurer i 1950'erne, 1960'erne og 1970'erne. Nogle gange fejlagtigt menes at være en britisk skuespiller.

Barry Atwater: biografi, karriere, personlige liv
Barry Atwater: biografi, karriere, personlige liv

Biografi og kreativitet

Barry Atwater blev født den 16. maj 1918 i Denver, Colorado. Barrys far er Garrett Atwater, en landskabsdesigner.

Før han startede sin skuespilkarriere, arbejdede han som Head of Sound hos UCLA. Arbejdet tæt relateret til lydteknologi førte Barry til sin første rolle i studenterfilmen Time From War, en allegorisk film om den amerikanske borgerkrig, der vandt Oscar for bedste kortfilm i 1954.

Billede
Billede

Atwater begyndte at vises på tv-serier i 1950'erne. Ofte kunne han ses i rollen som hovedgæstestjernen eller titelfiguren i sådanne shows som "Millionaire", "Møde med McGraw", "Court of Last Resort", "One Step Ahead" (spillede rollen som Abraham Lincoln), "Cheyenne" (spillede rollen som George Armstrong), "Rebel", "Empire" og "Riverboat".

I 1960 medvirkede Atwater i BBCs berømte Twilight Zone-episode Monsters på Maple Street. Barry spillede seks optrædener på Visiting Perry Mason mellem 1959 og 1965.

I midten af 1960'erne tilbragte han tre år i sæbeoperaen "ABC Hospital", i perioden fra 1963 til 1965 optrådte han ofte i bedste sendetid og præsenterede sig selv som Abuater G. B.

I slutningen af 1960'erne og begyndelsen af 1970'erne begyndte han at medvirke i science fiction og science fiction-serien The Man from U. N. C. L. E., Wild Wild West, Outer Limits, Gallery Night og Kung Fu. I disse malerier matchede hans karakteristiske ansigt hans dystre og uhyggelige rolle og truende opførsel.

I begyndelsen af sin karriere brugte Atwater steroider i vid udstrækning til at øge volumenet af hans muskler, ifølge pressemeddelelser. Som et resultat blev skuespilleren syg med uhelbredelig kræft.

Barry døde den 24. maj 1978 i Los Angeles efter et slagtilfælde umiddelbart efter hans 60-års fødselsdag.

Billede
Billede

Sci-fi arv

Atwaters rolle som vampyr Janos Skorzeny i den anerkendte tv-thriller Night Stalker (1972) gjorde ham til den mest populære gæst ved fanmøder i 1970'erne. Den samme rolle bidrog til genoplivningen af klassiske gyserfilm i de samme 70'ere.

Atwater blev en af de mest berømte skuespillere fra Star Trek og spillede karakteren af Surak fra planeten Spock.

Billede
Billede

Barrys seneste tv-arbejde var Roach i en scene fra The Rockford Files (1977), hvor Atwaters karakter interviewer stjernen James Garner, mens han fodrede duer på en parkbænk.

Barrys personlige liv og familie er ukendt.

Filmografi

I 1956 medvirkede Barry som en kriminelist (ukrediteret) i det amerikanske krimidrama Scarlet Hour instrueret af Michael Curtis. I samme år vises skuespilleren i rollen som kaptajn Warner i det amerikanske krimidrama "Nightmare" instrueret af Maxwell Shane.

I samme år vises Atwater i flere flere film:

  1. I Manden fra Del Rio, en amerikansk vestlig film instrueret af Harry Horner.
  2. Som Major Byron Phillips i den amerikanske militærdramafilm The Stance. Ifølge plottet afsoner hans karakter en 2-årig dom i et nordkoreansk fængsel, og efter hjemkomsten til USA beskyldes han for samarbejde med de nordkoreanske myndigheder.
  3. I den amerikanske komediefilm "Everything but the Truth" som Arthur Taylor. Filmen er instrueret af Jerry Hopper med Maureen O'Hara og John Forsyth i hovedrollen.

I 1957 medvirkede Barry som advokat Walker i The True Story of Jesse James, en amerikansk drama-western. Filmen fokuserer på forholdet mellem de to James-brødre i løbet af de sidste 18 år af Jesse James liv.

Samme år spiller skuespilleren rollen som George Dennison i filmen "Difficult Man" instrueret af George Sherman med Guy Madison i titelrollen.

I 1958 spillede Atwater politibetjent Jim Hagan i The True Story of Lynn Stewart. Dette er et amerikansk biografisk kriminaldrama baseret på den sande historie om en ung husmor fra Santa Ana, Californien. Hun blev den første undercover frivillige anti-narkotika agent og er kun kendt offentligt under pseudonymet Lynn Stewart. Efter at have tjent inden for dette område i 6 år leverede hun oplysninger, der hjalp med at sætte 30 mennesker bag lås og narkotika.

Billede
Billede

Samme år spillede Barry en af hovedrollerne - Mr. Peterson i dramaet "As Young As We Are" instrueret af Bernard Girard og manuskriptforfatter Meyer Dolinsky.

I 1959 medvirkede han i tre film på én gang:

  1. "Kriminalitet og straf i USA" er en spillefilm instrueret af Denis Sanders, baseret på Dostojevskijs roman "Kriminalitet og straf", kun handlingen udfolder sig i beatniks æra.
  2. Pork Chop er en film om Korea-krigen i 1959. Den seneste krigsfilm instrueret af Lewis Milestone, baseret på en bog af militærhistorikeren og brigadegeneral Samuel L. Marshall. Filmen skildrer den første hårde kamp mellem den amerikanske hær og de kinesiske og nordkoreanske styrker i april 1953. Barry spillede rollen som kommandør for den amerikanske infanteribataljon, oberstløjtnant Davis.
  3. "Vice Raid" som Phil Evans. Dette er et kategori B kriminaldrama instrueret af Edward Kahn. Ifølge rygter blev penge til filmen tildelt af en af de amerikanske mafier.

I 1961 optrådte Barry i rollen som Pelham i filmen Battle on Bloody Beach, instrueret af Herbert Coleman. Filmen fortæller den virkelige historie om Odie Murphy i Anden Verdenskrig og er baseret på hans selvbiografiske roman, To Hell and Back.

I 1962 medvirkede Atwater som Ben Jackson i dramaet The Sweet Bird of Youth. Plottet på billedet fortæller historien om forholdet mellem en tramp og en pensioneret filmstjerne. Filmen er kendt for det faktum, at der før censur blev brugt en gigolo-karakter i stedet for en vagabond, der i slutningen (blev ændret) modtager en realistisk seksuel lemlæstelse, hvilket fører ham til impotens.

I 1963 optrådte Atwater som Major Dawes i komediefilmen Captain Newman, MD.

I 1966 spiller skuespilleren general Kautz i den historiske film Alvarez Kelly, der fortæller historien om den amerikanske borgerkrig.

I 1967 spillede Barry karakteren af Lomax i den vesteuropæiske film The Return of the Archer, instrueret af James Nilson.

I 1969 spiller han General Conway i farvefilmen Raid of a Thousand Aircraft, der fortæller om raidet af 1.047 RAF-bombefly på den tyske by Köln i maj 1942.

I 1974 optrådte han i filmen "The Teacher". Filmen i genren af erotisk spænding er dedikeret til ungdommens problemer i De Forenede Stater. Skrevet, produceret og filmet på kun 12 dage på et budget på $ 65.000. Handlingen fortæller om forholdet mellem en 18-årig dreng og hans skolelærer, herunder deres seksuelle skør. Barry spiller rollen som Sheriff Murphy.

I 1978 optrådte Atwater som advokat i det amerikanske drama FIST med Sylvester Stallone i hovedrollen. Filmen følger krigen mellem ejerne af et lager i Cleveland og fagforeningsledelsen for den fiktive Federation of Interstate Truckers.

Barry Atwaters sidste arbejde var Nickersons sidste rolle i 1978-filmen Baby Not So Big.

Anbefalede: