Tamara Milashkina: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Tamara Milashkina: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Tamara Milashkina: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Tamara Milashkina: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Tamara Milashkina: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Video: Tamara MILASHKINA - VISSI D'ARTE - TOSCA 1972 2024, April
Anonim

I vurderingerne af den unikke lyrisk-dramatiske sopran er Sovjetunionens folkekunstner, pristageren af statsprisen for RSFSR Tamara Milashkina, praktisk talt alle kendere og kendere af operakunst forenet. Selv de mest upartiske kritikere hører sjældent nogen fordømmelse af hendes teknik, stil, sangform. Årsagen ligger i den uforståelige harmoni med sangernes indre udseende. I lyden af hendes stemme er der en "sjæl, der er i stand til at forstå."

Tamara Milashkina: biografi, kreativitet, karriere, personlige liv
Tamara Milashkina: biografi, kreativitet, karriere, personlige liv

Naturen har udstyret Tamara Milashkina med en rigt farvet stemme med en varm brystklang og en bred vifte af to og en halv oktaver. Hendes sang, unik med hensyn til mobilitet i hele lydlinjen og slående i sin ekspressivitet og absolutte frihed, er karakteriseret af vokalspecialister som følger: "Stemte og flydende topnoter, tæt og afrundet lyd i det centrale register, rig og brystet melodiøsitet i bunden. " Men er det kun den fantastiske stemme, der ifølge I. Arkhipova er født en gang hvert hundrede år, årsagen til sangers succes og berømmelse? Den anden komponent i Milashkinas talent er hendes yderst omhyggelige arbejde med sig selv, som i kunsten på professionel sprog kaldes “smart work”.

Tamara blev født i efteråret 1934 i familien Mirnenko, der boede i den nedre Volga-region (byen Astrakhan) i perioden før krigen. Mens hun studerede i skolen og derefter på biblioteket tekniske skole, deltog pigen entusiastisk i amatørforestillinger og en korecirkel. Hendes mor sang smukt, spillede mandolin og guitar, og sammen med sine brødre spillede Tamara musik med glæde i hjemmets ensemble. Hørt i barndommen russiske sange, romancer og melodier fra Volga tilskyndede ønsket om at tage vokal. Pigen begynder sin professionelle musikuddannelse på en musikskole i 1953.

Det skete så, at Milashkinas talenter blev bemærket og bemærket mere end en gang og i tide af kendere og kendere af klassisk vokal. Selv i musikskolens første år henledte Maria Maksakova opmærksomheden på ejeren af en unik stemme. Den berømte landskvinde Tamara anbefalede pigen stærkt at fortsætte sine studier på Moskvas konservatorium.

Tamara var en fjerdeårsstuderende, da hun ved enstemmig beslutning fra juryen blev udvalgt blandt 100 kunstnere, der ansøgte om førstepræmien, ved All-Union Competition of Vocalists i 1957. Laureaten Milashkinas guldmedalje blev præsenteret af den berømte italienske tenor Tito Skripa. Det var starten på sangerens kunstneriske karriere.

Tre år senere blev Milashkina blandt de første sovjetiske praktikanter sendt til Milano, hvor verdensmyndighederne (Maria Callas og andre) erkendte, at den unge sanger havde et usædvanligt vokaltalent, der "ikke behøver polering". Milashkina er beskrevet i russisk opera som den første repræsentant for vokalskolen i Sovjet-Rusland, der gik ind på scenen i den berømte La Scala efter de store russiske kunstnere Chaliapin og Sobinov, der skinnede der. Hun formåede at underkaste italienerne og fjerne barrieren for mistillid til operaens lovgivere over for russiske vokalister og udførte den komplekse ensemble del af Lida - heltinden i Verdis opera Slaget ved Legnano, som aldrig er blevet iscenesat i russiske teatre.

At studere ved hovedstadens musikuniversitet var præget af et skæbnesvangert møde med People's Artist of the USSR, professor ved Moskva Conservatory E. K. Katulskaya, i hvis klasse Tamara studerede fra 1955 til 1959. En ekstremt begavet og filantropisk person blev Elena Klementyevna en mentor for den fremtidige opera prima donna ikke kun i sit erhverv, men også i livet. “Hun var min sande mor i kunst” - dette vil Tamara Andreevna sige på et møde i 2017, da hun donerede portrættet af sin første og eneste lærer (værket af PI Kelin) til Bakhrushin Museum.

Ikke kun dannelsen af Milashkinas kunstneriske udseende og kreative måde er forbundet med Katulskayas personlighed, men også historien om oprindelsen af hendes scenenavn. Elena Klementyevna studerede sammen med sin elskede studerende (født Mirnenko) og udbrød ofte”Tamarochka, du er sød! Nå, virkelig, søde!"

Tamara Milashkina begyndte at synge til landets vigtigste operapris i 1958. Før hun afsluttede sine studier på konservatoriet, blev hun praktikant på Bolshoi. Den 23-årige kunstner debuterede og optrådte sammen med Lemeshev i Tchaikovskys opera "Eugene Onegin". Pushkins Tatyana blev erstattet af heltinden i den komiske opera "The Taming of the Shrew" Katarina, Liza i "The Queen of Spades", Natasha Rostova i Prokofjevs episke "War and Peace".

Roller af Milashkina i Bolshoi
Roller af Milashkina i Bolshoi

I 3 årtier har Tamara Andreevna været på opera-scenen i Bolshoi Theatre. Alle arier fra repertoiret skabt til den lyrisk-dramatiske sopran er underlagt hendes stemme. Sangerens unikke vokaltalent fremgår af de 25 alsidige italienske og russiske dele, som hun optrådte her.

Scenebilleder af Milashkina
Scenebilleder af Milashkina

Favoritkomponister: Verdi (Don Carlos, Aida, Othello, Troubadour) og Tchaikovsky (Eugene Onegin, Iolanta, Mazepa). Alice Fords roller i Falstaff (1962) og Lyubka og i operaen Semyon Kotko (1970) blev udført af Milashkina i premieren på Bolshoi. Hun behersker glimrende teknikken og dygtigheden til at udføre arier af verdensklassikere (Bizet, Gounod, Puccini), og oprigtigt og oprigtigt formidler hun scenebilleder skabt af de store russiske komponister: Yaroslavna i prins Igor, Olga i Pskovityanka, Volkhova i Sadko. En af "kronrolle" i hendes repertoire, startende fra 70'erne, var Leonora fra Verdis opera "Troubadour". Hun betragter dog stadig sit første arbejde på Bolshoi-teatret som Milashkins foretrukne rolle (Tatyana i Eugene Onegin).

Tamara Andreevna havde et betydningsfuldt kammerrepertoire, hun sang smukt folkesange og klassiske romancer, hvilket ikke er et emne for enhver akademisk vokalist. Sangeren på italiensk formidlede udtrykkeligt melodiens skønhed og følte på russisk dybt ordets poesi og skabte derved en speciel atmosfære af elegie. Hendes optræden af romantikken "Og der er ingen øjne i verden" anerkendes som uovertruffen.

Kunstnerens filmografi består af femten værker, hvoraf de mest bemærkelsesværdige er filmoperaerne: "The Stone Guest", "The Queen of Spades", "Prince Igor". Milashkinas stemme uden for skærmen ledsager T. Seminas heltinde i The Serf Actress, en populær musikfilm baseret på Strelnikovs operette The Serf. Dokumentarfilmen "Mosfilm" (1966) om den "charmerende Volga-sanger" blev kaldt af forfatterne "Sorceress from the City of Kitezh". Ud over kunstneriske titler, T. A. Milashkina i 70'erne blev tildelt høje regeringspriser fra Sovjetunionen - Lenins orden og ordenen for den røde arbejdsbanner. Forestillingen af Donna Anna-delen i Dargomyzhskys opera "The Stone Guest" bragte skuespillerinden i 1978 Den Russiske Føderations statspris.

T. Milashkinas autograf
T. Milashkinas autograf

Bolshoi Theatre, med sit stormfulde sceneliv, formede ikke kun divas karriere, men definerede også Milashkinas personlige liv. Den berømte tenor Vladimir Atlantov blev hendes mand. De har opretholdt gode og varme forbindelser med hinanden i 4 årtier allerede. Når journalister bliver spurgt om, hvilke roller eller stemmer skuespillerne anser for at være at foretrække for sig selv, svarer kolleger og ægtefæller på en meget ekstraordinær måde. Vladimir Andreevich siger: "Tamara er min første og eneste Donna Anna i mit liv!" Tamara Andreevna bemærker med et lurt smil: "Du ved, hvem min favorit tenor er."

Milashkina og Atlantov
Milashkina og Atlantov

I slutningen af 1980'erne forlod operaduetten Atlantov og Milashkina Bolshoi Theatre og gik på kontraktbasis på de førende europæiske teaterscener. Efter pensionering forblev parret i verdens musikalske hovedstad, Wien. Fra de allerførste forestillinger her kaldte østrigske kritikere Milashkina "den smukke Tamara" og "Russisk italiensk".

Et af de seneste besøg i Moskva var forbundet med præsentationen af en samling af 76 vokalværker udført af People's Artists of the USSR V. A. Atlantov og T. A. Milashkina. Der er ikke kun opera-arier, men også en buket af de bedste romantik og sange fra kammerrepertoiret. Sangerens luksuriøse, varme og skælvende stemme, der er i stand til at være både lyrisk sjælfuld og dramatisk mættet, lyder på 4 ud af 7 DVD-diske med "Favorit" -optagelserne.

Billede
Billede

Tamara Andreevna Milashkina adskiller sig ikke i omhyggelighed i forhold til hendes kreative vej - hun skriver ikke erindringer, indsamler ikke fotografier og anmeldelser om sig selv. Og i forhold til berømmelse og i kommunikation med mennesker og i hverdagen er hun lige så enkel og naturlig som i sin oprigtige og livsbekræftende kreativitet. På et spørgsmål om forretning eller privatliv fra den ærværdige dame i dag, ligesom hun engang gjorde fra en ung konservatoriumstudent, kan man høre et simpelt og lakonisk svar:”Fin!”.

Anbefalede: