William Wellman: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

William Wellman: Biografi, Karriere, Personlige Liv
William Wellman: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: William Wellman: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: William Wellman: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Documental: William A Wellman biografía (William A. Wellman biography) 2024, April
Anonim

Den skøre flyger fra første verdenskrig betragtede biografen som uværdig for mænd. For disse meget uanstændige narrestreger modtog han en Oscar to gange.

William Wellman
William Wellman

De, der kendte denne mand, hævdede personligt, at han dygtigt bruger billedet af en galning for at tiltrække sig opmærksomhed. Konstant skandaler, et uordnet privatliv og vilde narrestreger gjorde denne mand til en regelmæssig helt i de verdslige krøniker. Måske troede han ikke rigtig på sit talent og tog alvorligt fejl - hans værker gik ind i biografens gyldne fond.

Barndom

Wellmen ankom til den nye verden fra England i det tidlige 17. århundrede. Senere deltog de i den amerikanske kamp for uafhængighed og opnåede respekt for deres landsmænd. Vores heltes far boede i Brookline, Massachusetts og betragtede sig selv som en lokal aristokrat. I februar 1896 fødte hans kone en søn, William.

Brookline by
Brookline by

Fra en tidlig alder gav den rastløse dreng en masse problemer med sin puritanske familie. Han blev udvist fra skolen for en uanstændig vittighed. Det var umuligt at få en uddannelse uden penge og med et dårligt image, og mobberens forældre nægtede at hjælpe ham, så han begyndte at arbejde som en rejsendesælger. Teenageren var interesseret i sport, han blev interesseret i hockey og begyndte snart at udføre på et professionelt niveau. Under et af spillene var den berømte skuespiller Douglas Fairbecks til stede på podiet. I pausen henvendte han sig til Wellman og inviterede ham til at spille film. Drengen var ikke opmærksom på disse ord.

Krig

Da første verdenskrig begyndte, tjente den unge mand i hæren. Han rejste til Europa som chauffør for lægeservicen. Den ufrivillige våghals var ikke interesseret i at dreje rattet, så han tilmeldte sig snart den franske fremmedlegion og lærte at være en kamppilot. Mod i luftkamp blev tildelt ordenen og kaldenavnet "Wild Bill".

Luftkamp
Luftkamp

I Frankrig mødte vores amerikaner sin kærlighed. Parret skyndte sig til brylluppet, men de var ikke bestemt til at være lykkelige - Williams unge kone blev dræbt kort efter brylluppet af et fragment af en tysk luftbombe. I foråret 1918 blev Wellmans fly skudt ned. Piloten overlevede, men blev alvorligt såret og kunne ikke fortsætte med at kæmpe. Veteranen blev tilbagekaldt til USA og instrueret i at træne unge flyvere. Hjemme forsøgte han at påtage sig litterært arbejde, men det gik ikke ud over en bog.

Debut

Luftfartsskolen var placeret i San Diego, Hollywood var et stenkast væk. William besluttede at stoppe forbi Fairbex. Snart landede et fly på golfbanen uden for filmstjernens hus. Douglas var en våghals selv og værdsatte det usædvanlige besøg. Nu mødtes vennerne hver weekend. Wellman forstod, at hans militære karriere ikke fungerede, han var ikke interesseret i en lærerstilling, så han gik med på at prøve sin hånd på sættet.

William Wellman
William Wellman

I 1919 formåede en ukendt haltende ung mand at få en rolle i filmen "Evangeline", instrueret af Douglas Fairbecks ven Raoul Walsh. Det unge talent blev tolereret nøjagtigt indtil det øjeblik, hvor William slog sin partner. Han fornærmede ikke kun en dame, men direktørens kone. Hamu fik vist døren. For at blive i drømmefabrikken påtog vores helt ethvert job. I sin fritid skældte han på biografen.

Oscar

Blandt de mange forskellige opgaver, der blev tildelt eksilet, var manuskriptskrivning. Siden 1920 instruerede Wellman film selv, men hans navn blev ikke altid angivet i kreditterne, de fleste af filmene var useriøse. I 1927 ledte Paramount Studios efter nogen, der ville være i stand til at iscenesætte en dramatisk film om piloter fra første verdenskrig. Biografien om vores helt hjalp ham - veteranen blev godkendt.

Film
Film

Under optagelsen af Wings gav Wellman fri fantasi. Han vedhæftede videokameraer til flyskrog og byggede tårne til operatører til at filme flyvninger. Den elskede af billedets hovedperson var en frigjort pige, der fremkaldte den konservative offentligheds vrede. Resultatet overgik forventningerne - filmen blev elsket og tildelt Oscar-filmprisen, der blev oprettet i samme år. Sådan startede Wild Bill med den højeste pris i det 20. århundrede.

Anerkendelse og kærlighed

Efter den rungende succes med det første bånd begyndte de at stole på debutanten. Han foretrak eventyrlystne og aktuelle historier. Wellman blev ikke stoppet af ankomsten af lyd i biografen. Direktøren fandt denne innovation nyttig og endda konstrueret praktisk mikrofon skiller sig ud fra de tilgængelige materialer. I 1937 vandt han sin anden Oscar for A Star is Born. Plottet på dette bånd efter vores helt blev filmet tre gange.

William Wellman
William Wellman

Cinematografi er ikke kun blevet en berømmelsesarena, men også et felt for en tidligere pilots elskede eventyr. Efter et flygtigt ægteskab med Helen Chadwick førte William sin søster Margery Chaplin til alteret. Parret drømte om børn og tog to børn fra børnehjemmet. Desværre undlod de at blive gravide, og sagen endte med skilsmisse. Direktøren giftede sig igen i kort tid for ikke at kede sig og mødte derefter Dorothy Coonan. Brylluppet fandt sted i 1934. Dottie gav sin mand syv børn.

Finalen

Instruktørens sidste film var Lafayette Squadron. Dette var historien om flyverne fra første verdenskrig. Premieren fandt sted i 1958. Et stramt budget og konstante skænderier med kolleger forhindrede Wellman i at filme alt, som han ønskede. Der var heller ikke særlig opmærksomhed fra publikum. Han tog ikke billeder mere.

Filmplakat
Filmplakat

William Wellman døde i december 1975. Årsagen til hans død var leukæmi. Liget af den store direktør blev kremeret, og asken blev spredt over havet.

Anbefalede: