Kunsten Med Decoupage

Indholdsfortegnelse:

Kunsten Med Decoupage
Kunsten Med Decoupage

Video: Kunsten Med Decoupage

Video: Kunsten Med Decoupage
Video: Christmas ornament ❄️ Decoupage tutorial 2024, Kan
Anonim

Decoupage som en form for dekorativ og anvendt kunst er interessant for sin enkle udførelse og evnen til radikalt at transformere enhver ting. For at mestre teknikkerne til enkel og volumetrisk decoupage kræves ingen speciel viden og talenter. Begær, kunstnerisk smag, nøjagtighed er vigtig.

Produkter dekoreret ved hjælp af enkel decoupage-teknik
Produkter dekoreret ved hjælp af enkel decoupage-teknik

Decoupage er en teknik til dekorering af forskellige produkter ved hjælp af strimler skåret af papir eller stof (læder), ornamenter og figurelementer. Du kan dekorere alle ting og genstande: møbler, fade, stearinlys, kasser osv. Det materiale, som produktet er fremstillet af, er ikke så vigtigt. Det kan være anderledes: plast, metal, træ, stof, glas, æggeskal.

Hvad er det særegne ved decoupage-teknik?

Decoupage-teknologi er baseret på et grundlæggende princip: den dekorerede genstand, der er dækket af mindst 40 lag gennemsigtig lak, får udseendet af indlagt eller håndmalet. Dette skyldes laklagets egenskab for at justere samlingerne mellem applikationen og overfladen, hvorpå den er limet. Decoupage bruger forskellige effekter, der giver produktet en unik funktion: aldring, toning, farvning, craquelure, forgyldning osv.

Der er en sådan variation af denne dekorationsteknik som volumetrisk decoupage. Produkter designet i denne stil er ekstremt effektive og kan med deltagelse af kreativ inspiration blive et ægte kunstværk. Realistiske tredimensionelle billeder lavet ved hjælp af teknikken til volumetrisk decoupage kan transformere det originale produkt uden anerkendelse.

Essensen af teknologien er som følger: De udskårne dele limes fast til bunden lag for lag og opnår den ønskede tykkelse af applikationen. Sidekantens skarphed er blødgjort med specielle klæbemidler og et specielt stof lavet af polymerer. Overfladen, behandlet af ham, ligner porcelæn.

Decoupage som en slags kunst og kunsthåndværk

Ved hjælp af enkle og voluminøse decoupage-teknikker kan du puste nyt liv i enhver gammel ting. Dette giver hende mulighed for at behage ejeren i lang tid med sin originalitet og evne til at fungere fuldt ud. Det er ikke svært at lære denne type håndarbejde, da der ikke kræves specielle talenter. Alt, hvad der er brug for, er ønsket om at skabe, fantasi, nøjagtighed og udholdenhed. For at gøre et produkt virkelig spektakulært har du brug for en så stærk kraft som inspiration. Det kan skyldes behovet for at gendanne gamle møbler, dekorere interiøret, lave en unik gave, kærlighed til kreativitet.

For at oversætte dine ideer til livet har du ikke brug for dyre materialer: servietter, stofstykker, fotografier, tegninger er egnede til decoupage. Forskellige naturlige materialer kan med succes bruges: spikelets, græsstrå, træbark, små småsten. Fra kunstige dekorative elementer - glasdråber, gnistre, pailletter osv. PVA-lim eller kompositioner til stofbaser er egnede til limning. Som en belægning - akryl- og alkydlakker samt specielle sammensætninger til at skabe craquelure.

Anbefalede: