Hvordan Man Laver Et Teleskop Af En Plastflaske

Hvordan Man Laver Et Teleskop Af En Plastflaske
Hvordan Man Laver Et Teleskop Af En Plastflaske

Video: Hvordan Man Laver Et Teleskop Af En Plastflaske

Video: Hvordan Man Laver Et Teleskop Af En Plastflaske
Video: Узнав это СЕКРЕТ, ты никогда не выбросишь пластиковую бутылку! ТАКОГО ЕЩЕ НИКТО НЕ ВИДЕЛ! 2024, Kan
Anonim

Der er en plastflaske i næsten ethvert hjem, så lad os overveje, hvad du kan skabe af det ud over vaser.

Hvordan man laver et teleskop af en plastflaske
Hvordan man laver et teleskop af en plastflaske

Dette er en meget usædvanlig anvendelse af en plastflaske. Og materialerne er som følger: to flasker (med en kapacitet på 1,5-2 liter, helst med klistermærker - de vil tjene som retningslinjer), selvklæbende tape, saks, et forstørrelsesglas, et lille forstørrelsesglas.

Tag flasken, og skær bunden, hvor mærkaten er på undersiden. Hvis klistermærket stadig er på flasken, skal du fjerne det. Tag derefter et lille forstørrelsesglas og lim det på nakken. Det er bedre, hvis deres diametre ikke er meget forskellige. Tag derefter den anden flaske og klip den midterste del ud lige langs den øverste og nedre side af klistermærket. Fjern selv klistermærket. Skær det, så du får en strimmel i stedet for en cylinder. Sæt den første flaske oven på den, så deres baser matcher, fast med tape, der vikler den rundt. Basen til dit plastfartøj er klar.

Nu er der kun tilbage at justere lupen. Lim det på bunden af flasken. Teleskopet er klar, og du kan nyde udsigten over stjernerne, solen eller i det mindste se på forbipasserende fra balkonen.

Forresten, i dette tilfælde viste en refraktor sig, det vil sige et teleskop, der bruger linser som et mål.

Der er også spejlreflektorer (fra engelsk "refleksion" - refleksion) og katadioptrisk, dvs. spejl-linse. For at bestemme forstørrelsen skal du tage forholdet mellem linsens og okularets brændvidde.

Ud over et teleskop fra en plastflaske kan du fremstille forskellige vaser, vandingssystemer, en tragt til vand, en blomsterpotte og meget mere. Som altid afhænger alt helt af kraften i din fantasi. Så lav håndværk af plast og mere, lav!

Anbefalede: