Liam Neeson: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Liam Neeson: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Liam Neeson: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Liam Neeson: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Liam Neeson: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Liam Neeson's Tragic Real-Life Story 2024, Kan
Anonim

I hovedet på de fleste filmgæster er Liam Neeson en stærk mand, der er i stand til at komme ud af enhver situation for at besejre enhver rival. Udseendet af denne mening blev lettet af tegnene i billedet, som den populære skuespiller blev brugt til. Liam medvirkede primært i actionfilm. Sådanne projekter som "Gidsler" og "Schindlers liste" bragte ham berømmelse.

Skuespiller Liam Neeson
Skuespiller Liam Neeson

Skuespillerens fulde navn er som følger: Neeson William John. Den talentfulde skuespiller blev født i 1952. Det skete i slutningen af den første uge i juni. Liam blev født i en lille by ved navn Ballymena. Det er beliggende i Nordirland. Som barn var han meget rolig. Jeg kæmpede aldrig, selvom jeg deltog i bokseafsnittet.

Liams forældre var ikke forbundet med kreativitet og biograf. Både far og mor var ansatte på den lokale katolske skole. Mor var engageret i madlavning i en institution, hvor kun piger studerede. Min far arbejdede som administrator på en skole, hvor kun drenge studerede. Ud over stjernesønnen voksede der yderligere 3 piger op i familien. I modsætning til deres rastløse bror var de roligere.

Uddannelse og deltagelse i forestillinger

Liam studerede dårligt. Men i det andet år forlod de ham aldrig. Sagen er, at den fremtidige skuespiller deltog aktivt i skoleproduktioner. Takket være dette vendte direktøren det blinde øje for alle Liams indlæringsproblemer. I løbet af sine skoleår deltog han i boksekonkurrencer og tog førstepladsen. Men over tid måtte jeg opgive sport. Sagen er, Liam var uheldig. Han modtog konstant alvorlige kvæstelser. Jeg mistede endda min orientering i rummet i flere timer.

Populær skuespiller Liam Neeson
Populær skuespiller Liam Neeson

Efter at have forladt skolen besluttede han at han ville arbejde som lærer. Han fik en uddannelse svarende til denne satsning på Queen's University i Belfast. Det lykkedes mig imidlertid ikke at afslutte mine studier. Efter det tredje år var der en praksis, hvor Liam indså, at han ikke kun var i stand til at styre teenagere, men også at lære dem noget.

Efter at være droppet fra universitetet begyndte jeg at tænke på, hvad jeg skulle gøre. Efter flere måneders overvejelser besluttede jeg at optræde på scenen. Intet andet kom til at tænke på. Han blev ikke straks accepteret i teatret. Derfor begyndte han at arbejde som assistent-tømrer og læsser for at løse problemet med penge. Parallelt med dette besøgte han teatre og tilbød tjenester fra en skuespiller. Over tid begyndte han at optræde på scenen og modtog mindre roller.

I de første par forestillinger landede Liam rollerne som ordløse tegn. Imidlertid mistede han ikke håbet. Liam gik konstant til rekrutteringsbureauer med sine fotografier i håb om, at han en dag ville blive en berømt skuespiller, få et lukrativt erhverv.

Første trin i en karriere

Efter flere tilbageslag flyttede Liam Neeson til Dublin, hvor han sluttede sig til Abbey Theatre-truppen. Under den næste forestilling blev den høje og talentfulde fyr bemærket af instruktøren John Burman. Han havde brug for en skuespiller til rollen som en ridder. Og Liam Neeson var perfekt i alle henseender. Naturligvis accepterede fyren straks direktørens forslag. Efter nogen tid optrådte han i form af Sir Gawaine i filmen "Excalibur".

Det var med denne film, at hans succesrige karriere startede. Liam begyndte at modtage det ene tilbud efter det andet. Imidlertid kaldte de ham hovedsageligt for episodiske roller. Men skuespilleren blev ikke modløs. Han trak sig tilbage til sin skæbne og begyndte aktivt at vises i forskellige film og ventede på hans chance.

Succesrige projekter

Muligheden præsenterede sig for den unge skuespiller i 1993. Steven Spielberg bemærkede den fyr, der på det tidspunkt medvirkede i det serielle projekt Miami Police og inviterede ham til at spille i filmen Schindler's List. Liam spillede hovedpersonen. Forresten hævdede den berømte skuespiller Harrison Ford engang denne rolle.

Luftmarskal Liam Neeson
Luftmarskal Liam Neeson

Under optagelserne gav Liam Neeson sit bedste. Efter alt var han nødt til at matche stjernernes partnere. Skuespillere som Ben Kingsley og Ralph Fiennes har arbejdet med filmen. Den unge skuespillers indsats blev højt værdsat ikke kun af publikum, men også af filmkritikere. Som et resultat blev han nomineret til en Oscar. Selvom han ikke modtog prisen, blev han en rigtig stjerne, opnåede universel anerkendelse.

Blandt de populære film skal projektet "Ukendt" fremhæves. Liam fik hovedrollen og optrådte foran fans i form af en snigmorder, der midlertidigt mistede sin hukommelse. Sammen med ham deltog skuespillerinden Diane Kruger i optagelserne. Den dynamiske historie og mesterlige spil fra to berømte kunstnere tiltrak mange filmelskere opmærksomhed.

Skuespiller Liam Neeson
Skuespiller Liam Neeson

Det er umuligt ikke at nævne serien af film "Hostage". Ifølge plottet redder Liam Neesons helt, der risikerer sit eget liv, sin kone og datter fra terrorister. Den første film blev udgivet i 2008. Det viste sig at være så succesfuldt, at det blev besluttet at skyde en efterfølger. Som et resultat blev yderligere 2 dele af en fascinerende actionfilm frigivet på skærmene.

Blandt de populære og succesrige projekter, hvor Liam Neeson medvirkede, såsom film som "Star Wars", "Air Marshal", "Love Actually", "Passenger", "Walk Among the Graves", "Batman. Start".

Off-set succes

Hvordan lever en skuespiller, når du ikke behøver at arbejde på sættet? Under arbejdet med filmen "Excalibur" fandt et bekendtskab med skuespillerinden Helen Mirren sted. Følelser flammede op mellem dem. Skuespilleren var 7 år ældre end Liam. Det var takket være hendes tilskyndelse til, at han modtog amerikansk statsborgerskab. Imidlertid varede romantikken kun et år. Skuespillerne skiltes som venner.

Liam Neeson og Natasha Richardson
Liam Neeson og Natasha Richardson

Jeg mødte min kone i 1993. Hun var Natasha Richardson. Liam afgav tilbudet et år efter, at de mødtes. Det første barn blev født i 1995. Hans glade forældre kaldte ham Mikel. Et år senere blev Daniels søn født.

Lykke blev ødelagt af en ulykke. Natasha faldt uden held under nedstigningen fra bjerget på skisportsstedet. Hun ville ikke forstyrre børnene og fortalte ingen om, hvad der skete. Senere viste det sig imidlertid, at Natasha sårede hovedet meget hårdt i løbet af efteråret. Dette blev kendt for sent. Pigen døde på grund af hjerneødem.

På grund af den tragedie, der skete, begyndte Liam Neeson at drikke. Men over tid tog han sig sammen og var aktivt engageret i at opdrage børn. I dag er Liam Neeson en eksemplarisk far. Journalister "opfinder" romaner undertiden, men skuespilleren selv bekræfter dem ikke officielt. Han søger ikke at tale med nogen om sit personlige liv.

Anbefalede: