Anthurium. Plantepleje

Anthurium. Plantepleje
Anthurium. Plantepleje
Anonim

Anthuriumblomst er en plante af tropiske og subtropiske regnskove i Syd- og Mellemamerika, mange arter dyrkes som afskårne potteplanter. Mange sorter kendes med forskellige farver og former på coveret.

Anthurium. Plantepleje
Anthurium. Plantepleje

Anthurium kan sammenlignes i skønhed og nåde med den lyserøde flamingofugl. Dens blade har forskellige former - fra simpel oval-langstrakt til kompleks dissekeret. Blomsten er et øre med et hjerteformet dækblad. Blomster er biseksuelle, mellemstore, tæt plantet på kolberne.

Blomstringens varighed er fra flere timer til flere dage. Frugten er en saftig kødfuld, undertiden broget bær med frø indeni. Under naturlige forhold bestøves planten af insekter og vind; når den dyrkes i et rum, er kunstig bestøvning nødvendig. Hvis en frugt dukker op derhjemme, så ser den ud til at blive trukket ud af perianthen og hænger på to tynde hår, når den modner - det betyder, at frøene er klar til såning.

Anthurium er meget kræsen omkring jorden. Dets sammensætning skal foruden arkmark omfatte fyrretræsbark, trækul, groft sand i et forhold på 5: 1: 1: 1, dræning er påkrævet. Jordblandingen er ønskelig let sur (pH - 4, 5-5,5), potten er rummelig, så der er plads til stiklinger og luftrødder. En plante op til fire år skal genplantes årligt om foråret og derefter efter 2-3 år.

Planter er nemme at pleje - den optimale temperatur til god vækst er 18-22 ° C. Planten visner fra stærkt sollys, derfor foretrækkes halvskygge. Hæld regelmæssigt med varmt vand, men fyld det ikke. Når jorden bliver vandtæt, rådner rødderne og planterne dør. De fleste arter har brug for kunstvanding, undtagen dem med fløjlsagtige blade.

Fra marts til september, to gange om måneden, foregår befrugtning med mineralsk gødning (2 kg pr. 1 liter vand), de kan skiftes med organisk materiale. Anthuriums formeres af frø, sideskud, stiklinger, afkom og lagdeling.

Anbefalede: