Sådan Strikkes Et Hoved

Indholdsfortegnelse:

Sådan Strikkes Et Hoved
Sådan Strikkes Et Hoved

Video: Sådan Strikkes Et Hoved

Video: Sådan Strikkes Et Hoved
Video: Вяжем красивую нарядную женскую кофточку из пряжи Фловерс с люрексом крючком. Часть 1. 2024, April
Anonim

Bashlyk - et gammelt hovedbeklædning i form af en hætte, der glat bliver til et tørklæde. I dag oplever han en genfødsel, ser original og frisk ud. Selv en uerfaren håndværker kan strikke et hovedbeklædning, da mønsteret er meget simpelt. Det vigtigste er at vælge det rigtige mønster.

Sådan strikkes et hoved
Sådan strikkes et hoved

Er det nødvendigt

  • - garn
  • - strikkepinde eller krog
  • - en nål med stort øje.

Instruktioner

Trin 1

Vælg et mønster til hovedet. Dette trin er meget vigtigt, da produktets generelle udseende afhænger af valget af mønsteret. Til vintertøj skal du vælge et tæt mønster, for eksempel fletninger eller vævning (strikning). For en varm lavsæson kan du hækle en let gennembrudt hætte.

Trin 2

Bind en lille farveprøve med det mønster, du vælger, og se hvor mange centimeter den er i bredde og højde. Det er umuligt at forudsige tætheden af strikning på forhånd, da det ikke kun afhænger af trådens tykkelse, men også af instrumentets størrelse og endda af dit humør.

Trin 3

Slå så mange sløjfer på for at få begyndelsen på tørklædet, ca. 20-25 cm. For eksempel med en strikdensitet på 20 sløjfer med 10 cm, slå 50 sløjfer på. Glem ikke, at antallet af sløjfer skal være et multiplum af rapport (mønster) plus to kantløkker. Strik med en lige klud 68-70 cm.

Trin 4

For at få formen på hætten skal du lave en gradvis forlængelse på den ene side. I slutningen af hver forreste række strikkes der to fra en løkke, i begyndelsen af hver vrang række, lav en luftløkke efter forneden. Som et resultat skal der tilsættes ca. 7 cm på den ene side.

Trin 5

Strik med et 28 cm bredt stof og derefter rundt om hjørnet. For at gøre dette skal du trække to løkker i slutningen af den forreste række og i begyndelsen af vrangen. For at få hætten til at sidde tættere, strik på denne måde: luk tre løkker, strik en række til enden, luk de første tre løkker igen og strik en række - et par af disse teknikker gør toppen af hætten mere afrundet.

Trin 6

Bind den højre halvdel af hovedet på samme måde, bare spejl mønsteret. Hvis mønsteret på dit stykke er symmetrisk omkring toppen og bunden, kan du fortsætte med at strikke den højre halvdel lige fra enden af venstre.

Trin 7

Når begge halvdele af emhætten er klar, samles de ved at lave ryg- og topsyningerne. For at gøre sømmen mindre synlig skal du sy på løkker eller lukke dem med en hækling. Pynt den strikkede hætte med en kvast eller pomponer på snorene.

Anbefalede: