Ultralt Let Fiskeri: Teknik, Lokke, Rigning

Indholdsfortegnelse:

Ultralt Let Fiskeri: Teknik, Lokke, Rigning
Ultralt Let Fiskeri: Teknik, Lokke, Rigning

Video: Ultralt Let Fiskeri: Teknik, Lokke, Rigning

Video: Ultralt Let Fiskeri: Teknik, Lokke, Rigning
Video: Fang mere på spinner 2024, April
Anonim

I øjeblikket foretrækker mange fiskeentusiaster at spinde fiskeri frem for ultralet. Det grundlæggende princip i ultralet fiskeri er "lethed". Det er den lette stang, rulle og lokke, og sidstnævnte skal også være lille i størrelse, der udgør den største forskel mellem UL-fiskeri og andre typer spindelfiskeri. Men tykkelsen på fiskelinjen afhænger mere af størrelsen på den forventede fisk, men en sådan parameter som elasticitet er stadig vigtig. Glem ikke spolefriktionen med finjustering. Desuden afhænger det rigtige valg af agn og brugen af fisketeknik helt af dets forhold: reservoirets parametre og fisketyperne. Hvad angår den økonomiske komponent ved ultralet fiskeri, bør denne type fiskeri ikke opfattes som de riges fritid. Når alt kommer til alt kan mange typer udstyr fremstilles uafhængigt af hinanden, og Shimano-spindestangen for eksempel for $ 50 kan betragtes som ganske acceptabel med hensyn til teknisk udstyr.

Effektiviteten af ultralet fiskeri bestemmes af fangstens kvalitet
Effektiviteten af ultralet fiskeri bestemmes af fangstens kvalitet

Elskere af ultralet fiskeri kan kaldes”fiskerelite” i ordets fulde forstand. Når alt kommer til alt er denne type fiskeri normalt slet ikke ny for denne type fritid, men folk, der er trætte af fiskeri i disse inkarnationer, når det forfølger fiskeri som sit mål. I denne type fiskeri ønsker "ultralights" ikke at samle en rig fangst for at fodre sig selv eller "inddrive" deres udstyrsomkostninger. Ofte ligner det mere en gambling type fiskeri, når den fangede fisk straks frigives i reservoiret, og fangsten har en ret gennemtænkt sammenhæng.

Deltagere i ekstremt let fiskeri værdsætter meget deres forbindelse til det naturlige miljø, som de ikke betragter som et berigelsesmiddel, men udelukkende som en platform til at finpudse deres færdigheder. Alt her ligner mere skak end vægtløftning, hvis vi tager sportsemner til filosofisk forståelse.

Generelle begreber om ultralet og hvorfor det er nødvendigt

Ultralight omtales ofte som "UL" for forkortelser. Det er den "ultralette" eller UL-type fiskeri, der hører til den mest raffinerede subkultur i det generelle fiskerimiljø. Her bestemmes det primært af lokkemad og spinding at høre til det. Den øvre grænse for stangtesten må ikke overstige syv til otte gram. Ud over vægten er agnets størrelse også af stor betydning, for med denne vægt kan du f.eks. Bruge en ti centimeter wobbler, der slet ikke svarer til UL-fiskeri. Således kan epiterne "ultralet" og "ultrafin" tilstrækkeligt beskrive den pågældende type fiskeri.

Fangststørrelse i ultralet er ikke så vigtig som evnen til at overvinde fangsten
Fangststørrelse i ultralet er ikke så vigtig som evnen til at overvinde fangsten

Ultralight kan kun interessere en erfaren fisker i to tilfælde. For det første henviser dette til en situation, hvor konventionel tackling ikke kan give en anstændig fangst (genert fisk eller for mange ansøgere i et lille område af vandområdet). Og for det andet er grunden til at slutte sig til ultralight en slags mæthed med de sædvanlige resultater af fiskeri, når det er filosofien for denne type fritid, der består i en "smart" tilgang, der bliver en prioritet.

Ultralight fisketeknik

Ultralight blev oprindeligt opfundet til fiskeri i lavt vand. I dette tilfælde er det synet af fiskeri, der bliver altafgørende. Efter at fiskeren har etableret en bestemt fiskeplads for sig selv, skal han "fiske" den om få minutter. Hvis du er sikker på, at agnet er ideel til en given fisketype, og inden for 5-10 minutter er der intet resultat, skal du flytte til et andet afsnit af reservoiret. Derudover, forudsat at fisken stadig kan stå et bestemt sted, kan du prøve at ændre drevets hastighed ved at bremse den.

Ultralight når fiskeri ikke er en handel, men en filosofi
Ultralight når fiskeri ikke er en handel, men en filosofi

For ikke at skræmme fisken efter den første støbning, skal du tiltrække dens opmærksomhed ved at smide agnet tæt på stedet for dets formodede placering. Ledningsføring skal udføres ved at manipulere stangen på en sådan måde, at agnet regelmæssigt ændrer dybden. Der er en metode til fiskeri i områder. Det er mest relevant, når der fiskes i store dybder, når agnet udføres i en afstand fra bunden. Og du skal altid stole på din egen erfaring, analyse af lokkemadets fiskeriforhold og egenskaber, der er designet til visse typer fisk og deres vaner i et givet område.

Lokker når man fisker med ultralet

Ved UL-fiskeri er agnet af største vigtighed. I dette tilfælde er det korrekte valg af lokkemad sammenligneligt i betydning med lystfiskerens færdigheder. Når alt kommer til alt kræver evnen til at få en lille agn til at bevæge sig i vand som naturlige analoger af fiskemad i naturen meget seriøs træning af lystfiskeren. I dette tilfælde skal du forstå, at en lille agn ikke behøver at købes i en virksomhedsbutik. Hovedreglen er det korrekte valg og den perfekte betjening af agnet.

Ultralight er den mest sofistikerede type fiskeri
Ultralight er den mest sofistikerede type fiskeri

Standardsættet til spinning fiskeri er næsten helt identisk med ultralet. Det inkluderer pinwheel eller frontlæssede pladespillere, wobblere, rockere (variabel tykkelse eller standard), poppers, fluer og jigs. Derudover inkluderer dette nogle typer lokkemad, der er uden for standardsættets anvendelsesområde. Disse inkluderer følgende:

- flyve med en propel;

- mikropopper i form af en torpedo med en propel (for eksempel fra Heddon);

- sammensatte vibratorer

- microspinnerbaits

- wobbler i form af en bille og andre.

På trods af at enhver fiskerentusiast har sin egen erfaring med at vælge lokke, er der stadig de mest generelle anbefalinger til alle grupper af fiskere, herunder først og fremmest begyndere. Det er bydende nødvendigt at sammensætte en samling af pladespillere, pladespillere og mikrojigs. Poppers og wobblers er uundværlige for gedfiskeri. Desuden kan wobblere til gedde ikke utvetydigt fortolkes som ultralette. Til ørredfiskeri er spinnere, fluer og wobblere ideelle, og hvis du vil fange harr, som ikke altid jager efter små fisk, er fluer mere egnede.

Det skal huskes, at der for hver fisketype og dens habitat er et unikt sæt lokkemad, som du altid skal med forsigtighed have med dig.

Udstyr til fiskeri med ultralet

Stangen, som angivet ovenfor, skal have en øvre grænse for dejen i ultralet højde, der ikke overstiger otte gram. For spindlere nr. 00 og nr. 0 anvendes der typisk stangmodeller med en test på 0,8-3 gram, og til wobblere og små jigs anvendes stænger med en test på et til fem gram. Den ideelle stangstørrelse kan betragtes som dens længde i området 1, 6-2, 4 m. En kortere stang er mest velegnet til vandløb, og længere muligheder er især gode til fiskeri fra en båd på steder, hvor der ikke er tang.

En ægte fisker er simpelthen nødt til at teste sig selv i fiskeri i formatet
En ægte fisker er simpelthen nødt til at teste sig selv i fiskeri i formatet

Når du vælger en UL-stang, er det økonomiske aspekt af stor betydning. Så lederne i deres segmenter kan betragtes som amerikanske og japanske producenter, der tilbyder tematiske produkter i prisklassen fra hundrede til fem hundrede amerikanske dollars. Imidlertid kan en nybegynder lystfisker drage fordel af rådgivningen til at købe en mærkevarende spindestang "Shimano", hvis omkostninger varierer i området kun 50 dollars. Du skal være opmærksom på, at budgetmulighederne "pseudo UL", hvis omkostninger ligger i intervallet 10-20 amerikanske dollars, ikke er egnede til faktiske fiskelinjer i denne type fiskeri, og deres vægt overstiger væsentligt deklareret for dette produkt segment.

Den ultralette spole skal også være let nok. Hovedkravet til dets parametre er spolens betydelige kapacitet. Og så afhænger alt af det tilgængelige budget, da der normalt bruges tynde fiskelinjer (fra "tusind" til "to tusind"), hvis tykkelse afhænger af reservoiret og den forventede produktion. Det er vigtigt at forstå, at spolens kraft ikke er særlig vigtig på grund af det faktum, at hele belastningsspændingen primært vil blive bestemt af linjens styrke. Og brugen af multiplikatorer er kun berettiget til ultralet i dets "tunge" segment, da de ikke tillader at kaste sådanne lette agn (op til fem gram), selvom de er perfekt indstillet. Derudover skal ultralette ruller have finjustering af friktionskoblingen (forbremse anbefales).

Linjen til ultralet skal normalt have en diameter på ikke mere end 0,15 mm. Men nogle gange kan der anvendes tykkere streger eller snore. Sådanne tilfælde opstår, når der fiskes efter store og stærke fisk såsom laks eller asp. Selvfølgelig, forudsat at der er rent vand i reservoiret, fri for alger og tilstopning af bunden med snags og andre uregelmæssigheder på overfladen, kan du overmande næsten enhver fisk med tynde streger. Du skal dog realistisk vurdere dine chancer i de specifikke realiteter i fiskeriområdet. Det er vigtigt at forstå, at en blød stang effektivt kan dæmpe fiskens ryk og derved reducere linjetykkelsen.

Anbefalede: