Hvordan Man Tegner En Konstellation

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Tegner En Konstellation
Hvordan Man Tegner En Konstellation

Video: Hvordan Man Tegner En Konstellation

Video: Hvordan Man Tegner En Konstellation
Video: Johanne viser hvordan man tegner en hest 2024, April
Anonim

For at tegne en konstellation skal du i det mindste have en overfladisk forståelse af astronomi og mytologi. Astronomi er nødvendig for at udpege den såkaldte asterisme i den afbildede konstellation - en etableret gruppe af de lyseste stjerner, som har et historisk etableret navn. Mytologi vil være praktisk, når du vælger et billede til en fremtidig tegning, fordi billedet af konstellationerne er i større eller mindre grad blevet etableret i lang tid.

Hvordan man tegner en konstellation
Hvordan man tegner en konstellation

Er det nødvendigt

pasteller / farvede blyanter

Instruktioner

Trin 1

De fleste af konstellationerne består af små stjerner, som ikke er inkluderet i henholdsvis asterisme. Normalt har de ikke engang deres egne navne, og de er kun udpeget med bogstaverne i det græske alfabet. Dette betyder, at de ikke giver nogen kontur eller mening til konstellationens billede. Ikke desto mindre, hvis du tegner en konstellation og ikke kun en mytisk karakter med nogle punkter eller linjer, skal disse små stjerner også bemærkes på tegningen eller i nærheden af den.

Trin 2

I starten er nøjagtigt de stjerner, der udgør asterismen, angivet. Men selv dette giver måske ikke kunstneren noget i retning af ideen om at tegne: F.eks. Er stjernen i stjernebilledet Dogs Hounds, nær Big Dipper, kun repræsenteret af to stjerner, hvilket ikke giver ordføreren en billede eller endda et tip. Men der er flere galakser og kugleformede stjerneklynger her, som giver din fantasi mere valg - du vil være mindre bundet af det mytologiske plot.

Trin 3

For eksempel er den nemmeste måde at tage konstellationen Ursa Major, kendt fra barndommen og næsten konstant synlig på himlen. Selvom hans tegning ikke er så ligetil som det kan synes. "Big Dipper" er kendt for mange fra det øjeblik en person begynder at stifte bekendtskab med stjernehimlen. For den ældre generation er det bedre kendt som et vartegn for Pole Star. Dens asterisme skelnes altid ved en klar himmel, og alle navnene på de stjerner, der udgør den, er kendt.

Hvordan man tegner en konstellation
Hvordan man tegner en konstellation

Trin 4

Bemærk, at stjernernes navne oftest er arabiske, og mytologien, der bruges til at skildre konstellationerne, er normalt europæisk. Men dette forhindrer dig ikke i at skabe din egen, unikke tegning af konstellationen: du kan vælge den myte, du kan lide og følge dens plot, eller måske, konstellationen bringer dig et helt andet, forskelligt fra det berømte mytologiske billede - det vigtigste er, at nøjagtigt disse stjerner afspejles i din tegning, som traditionelt anses for at tilskrives en bestemt konstellation.

Trin 5

Spanden, også kendt som Big Dipper-asterismen, består af stjernerne Dubhe (alfa), Merak (beta osv.), Fekda, Megrets, Aliot, Mizar (og Alkor (a)) og Benetnash fra spidsen af spanden. Derudover hører omkring to dusin flere stjerner til konstellationen Ursa Major. I figuren skal du afspejle den nøjagtige placering af stjernerne, resten er efter eget skøn: vil du forbinde stjernerne med linjer, reflektere størrelserne, vise stjernesystemer (såsom Mizar og Alcor) i figuren, tegne støv skyer, tåger, galakser osv. Faktisk er selv de stjerner, der vil være "indeni", også dit personlige valg. Men hvis du beslutter at angive andre stjerner, der er uden for asterismen, skal du angive deres nøjagtige placering og muligvis andre egenskaber, hvis du brugte dem, når du tegner hovedstjernerne.

Trin 6

I sidste ende skal du medtage konstellationsstjernen i tegningen, men det betyder ikke, at tegningen nødvendigvis skal være bundet til hovedstjernernes kontur. I Ursa Major kan du vælge mellem mindst to muligheder: hvor spidsen af bjørnens næse er repræsenteret af Dubhe eller Benetnash-stjernen. Mærkeligt nok er det sædvanligt at skildre "skovlens håndtag" med en lang hale, og i mellemtiden viser et andet halvt dusin stjerner sig at være "uaccounted."

Trin 7

Imidlertid er de omtrent lige store i forhold til Solen og er derfor kun synlige med det blotte øje på Den Russiske Føderations territorium lejlighedsvis og på visse geografiske punkter. Men dette betyder ikke, at de ikke kan medtages i tegningen af konstellationen! Du skal bare have lager på et kort over stjernehimlen, der viser mange flere stjerner, end der kan ses på den nordlige halvkugle.

Trin 8

Hvad angår billedet af selve konstellationen, er det sædvanligt kun at tegne en let sløret kontur af figuren, så betydningen af billedet er klar. Maling af en figur, tegning af detaljer, endda en klar kontur af en konstellation accepteres ikke i dag: denne form for billede af konstellationer er en hyldest til middelalderens tradition.

Anbefalede: