Hvordan Er Manuskriptet Til Filmen Skrevet Korrekt?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Er Manuskriptet Til Filmen Skrevet Korrekt?
Hvordan Er Manuskriptet Til Filmen Skrevet Korrekt?

Video: Hvordan Er Manuskriptet Til Filmen Skrevet Korrekt?

Video: Hvordan Er Manuskriptet Til Filmen Skrevet Korrekt?
Video: Укладка плитки на бетонное крыльцо быстро и качественно! Дешёвая плитка, но КРАСИВО! 2024, Kan
Anonim

Nogle scripts er skrevet i årevis, andre i en uge. Men i begge tilfælde involverer denne proces flere faser.

Hvordan er manuskriptet til filmen skrevet korrekt?
Hvordan er manuskriptet til filmen skrevet korrekt?

Instruktioner

Trin 1

Ide. For det første skal du i en sætning sige, hvad denne film vil handle om? For eksempel er "The Matrix" en film om, hvordan folk kæmper mod de maskiner, der styrer menneskehedens bevidsthed. Ideen er kornet, filmens koncentrat. At finde en ny idé til et filmmanuskript er en af de sværeste opgaver. Det kan være en rigtig historie, eller det kan være fiktion.

Trin 2

Synopsis. En kort genfortælling af plottet, der tager halvanden side, behandling - lidt mere. Synopsis er skrevet i enkle sætninger. For eksempel "Neo vidste intet om sig selv, men Morpheus sendte Trinity for at kontakte ham, men mystiske agenter greb ind." Der er mange eksempler på synopsis på Internettet, både fra mindre kendte forfattere og fra mestre.

Trin 3

Et digt eller en trinvis plan. Synopsis er "adskilt" i flere dusin scener, hvor filmens handling allerede er beskrevet detaljeret. I titlen på scenen er det vigtigt at ordinere natur- eller interiørfotografering, handlingens sted og tidspunkt. F.eks. INT. LEJLIGHED I PETER. STUE. NAT. Scenen kan være dynamisk (med jagter og slagsmål), det kan være en afslappet dialog mellem forskellige mennesker, naturlige fænomener kan vises i den: langsomme smukke solopgange, fugleflyvning, dyrs bevægelse. En film kan have op til 200 episoder i halvanden time. Men i gennemsnit varer en episode cirka et minut.

Trin 4

Dialoger. Efter at den trinvise plan er bygget, og manuskriptforfatteren allerede ser filmen med sit indre blik, er det tid til at begynde at skrive dialoger. De skal være så tæt som muligt på mundtlig naturlig tale. Det er i bøger, som en fiktionskribent har råd til monologer på flere sider. I en film skal monologen være rig og dynamisk, selvom helten skal fordømme nogen eller tilstå noget.

Trin 5

Kryds og omskriv alt. Det er sandt. Et godt manuskript omskrives altid fem gange, og derefter efterlader redaktører, producenter og selvfølgelig instruktører deres kommentarer. Og nogle gange begynder skuespillerne på scenen at improvisere og ændrer teksten spontant. Og hvad skal jeg gøre? Biograf er en kollektiv skabelse. Og det er dens skønhed!

Anbefalede: