Sådan Læses Guitarfaner

Indholdsfortegnelse:

Sådan Læses Guitarfaner
Sådan Læses Guitarfaner
Anonim

Tænk bare - en enkel opfindelse af franskmændene gjorde millioner af menneskers liv så meget lettere. Tablatur er den enkleste opfindelse, der giver dig mulighed for at skrive noter i tal, så de er lette at læse selv for en nybegynder guitarist. Derfor er denne optagelsesmetode i øjeblikket den mest populære blandt guitarister.

Disse seks striber med tal er nøjagtigt tablaturen
Disse seks striber med tal er nøjagtigt tablaturen

Instruktioner

Trin 1

Disse seks striber med tal er nøjagtigt tablaturen. I folket kaldes de meget enklere - "faner". De seks striber, der er afbildet, repræsenterer placeringen af guitarens seks strenge. Kun dette er en omvendt version. Det er en slags ovenfra. Den højeste streng på fanen vil være den laveste streng på guitaren. Derfor vil den laveste linje svare til den tykkeste - den sjette streng. Du kan se en tablatur med fire linjer. Vær ikke bange. Dette er en tablatur til en firestrenget basguitar. De er også ret almindelige.

Trin 2

Med strengene sorteret ud. Lad os gå videre til tallene. Hvert ciffer er båndnummeret, hvor strengen skal fastspændes. Men hvilken slags streng der skal fastspændes - dette ser igen på linierne. Vi tæller hvilken streng det er fra toppen (for eksempel den tredje). Og vi ser på antallet, der står på denne streng (for eksempel tallet "5"). Dette betyder, at du skal spille den tredje streng ved 5. bånd.

Trin 3

Når alt bliver mere eller mindre klart med strengene og båndene, kan du gå videre til at lære forskellige kompositioner. Når du læser tablaturer, skal du huske, at de læses på samme måde som ord i en bog - fra venstre til højre. Der er en ordre, der skal følges. Det betyder ikke noget, hvilken streng nummeret vil være på. Det har sin egen afspilningssekvens. Derfor behøver du ikke spille alle numrene på den første streng og derefter flytte til den anden streng. Dette er grundlæggende den forkerte tilgang.

Hvis der er et tal "0" på strengen, betyder det, at strengen i øjeblikket ikke klemmes overalt og lyder åben. Alle de andre numre svarer nøjagtigt til båndnummeret. Der kan ikke være mere end 24 af dem. Derfor er det maksimalt mulige antal på tablaturen 24.

Anbefalede: