Sådan Indstilles En Tuner Til En Elektrisk Guitar

Indholdsfortegnelse:

Sådan Indstilles En Tuner Til En Elektrisk Guitar
Sådan Indstilles En Tuner Til En Elektrisk Guitar

Video: Sådan Indstilles En Tuner Til En Elektrisk Guitar

Video: Sådan Indstilles En Tuner Til En Elektrisk Guitar
Video: How to Tune Your Electric Guitar | Guitar Tuner Standard Tuning E A D G B e 2024, April
Anonim

Tuneren er ikke den sidste blandt guitar tilbehør og er designet til hurtig og præcis tuning af en guitar (eller andet elektrisk musikinstrument) i enhver tuning. Tuning af en guitar med en tuner er meget lettere og hurtigere end med øret.

Sådan indstilles en tuner til en elektrisk guitar
Sådan indstilles en tuner til en elektrisk guitar

Er det nødvendigt

Elektrisk guitar, tuner

Instruktioner

Trin 1

For at bruge tuneren skal du tilslutte en guitar til den ved hjælp af et specielt kabel og dreje tuningpindene og indstille alle strengene efter tur. For at gøre dette skal du trække i strengen og se på resultattavlen for tuneren. I midten af resultattavlen vises den ønskede tone. Hvis bjælken, der repræsenterer lyden af din streng, bøjes til venstre, skal strengen trækkes op, og hvis den til højre løsnes.

Trin 2

Det er nødvendigt at dreje pinden så glat som muligt. Dette øger nøjagtigheden af indstillingen. Under tuningen viser tuneren bogstavbetegnelsen på den note, som lyden fra den vibrerende streng er tæt på. Dette giver dig mulighed for at indstille din guitar til enhver tuning, du vil uden besvær uden at have perfekt tonehøjde. Selvom selv med god hørelse, er det bedre at kontrollere tuningen med en tuner.

Trin 3

Ud over at justere strengernes spænding giver tuneren dig mulighed for at finjustere skalaen, hvilket er umuligt for de fleste mennesker at gøre ved øret. For at indstille skalaen er det nødvendigt, at det harmoniske ved den 12. bånd og strengen fastspændes ved den samme båndlyd i harmoni. Kolben opnås, hvis du uden at trykke på berører strengen med fingeren nøjagtigt over den 12. bånd, og når du trækker i strengen løfter du fingeren fra strengen. Du får en høj lyd. Den nøjagtige samme lyd skal opnås med streng nede. Hvis lyden er lavere (bjælken på tuneren forskydes til venstre), skal du forkorte strengen ved at justere sadlen med skruen. Hvis lyden er højere, skal strengen tværtimod forlænges.

Trin 4

Hvis strengen ikke kan indstilles i henhold til tuneren, kryber den konstant, hvilket betyder, at enten selve strengen eller instrumentet er defekt. Det er næsten umuligt at opdage et sådant problem efter øre. Strengene skal indstilles til tuneren hver gang, før de spilles.

Trin 5

Vægten skal justeres efter hver strengændring, hvilket igen fortrinsvis skal udføres hver sjette måned. For at gøre det nemmere at tune, skal tuningpindene bevæge sig glat. Hvis tappen er for tæt, skal du udskifte den. Tunerproblemer vises på tuneren, da pludselige spring i strengens tonehøjde, når tuningpinden drejes.

Anbefalede: