Hvor Meget Koster En Guitar

Indholdsfortegnelse:

Hvor Meget Koster En Guitar
Hvor Meget Koster En Guitar

Video: Hvor Meget Koster En Guitar

Video: Hvor Meget Koster En Guitar
Video: Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - LiSA 『炎』 HOMURA - Fingerstyle Guitar Cover + TABS Tutorial 2024, Kan
Anonim

Der er mange typer og typer guitarer. De mest almindelige modeller stammer fra den spanske seksstrengede guitar og replikerer dens tuning, konstruktion og lydproduktionsmetoder. Prisen for hver model afhænger af flere faktorer - hvor batchen blev produceret, i hvilken mængde, om materialernes kvalitet er høj osv.

En række guitarer
En række guitarer

Omkostningerne ved akustiske guitarer

Den mest ligner den spanske klassiske guitar. Gribebrættet har ingen prikker, der markerer båndene, strengene er lavet af nylon, og indstillingspindene har specielle plast- eller knoglehætter, der muliggør en jævnere indstilling af nylonstrengene. Prisen for en klassisk guitar varierer afhængigt af de materialer, den er fremstillet af, oprindelseslandet samt om det er et serielt instrument eller et stykke af en mester. En simpel klassisk klassisk guitar med en krydsfiner krop, samlet i Kina eller Sydøstasien, kan koste mindre end 2.000 rubler, mens copyrightinstrumenter samlet til virtuose musikere eller specialfremstillede samlere er meget dyrere. Hvor meget nøjagtigt? Nogle gange overstiger deres pris flere titusinder af euro. En brugt kinesisk klassisk guitar kan købes fra hænder til fem hundrede rubler. Men kvaliteten vil også være passende.

Den dreadnought guitar, også kendt som country og western, adskiller sig fra den klassiske langstrakte skala, båndmarkører i form af prikker, trapezoider eller andre figurer, metalstrenge fastgjort til sadlen med specielle stifter, metalpinde, ofte indbygget i hovedstangen vinkelret, en høj ringelyd med en overvejelse af høje frekvenser (afhænger af metallet, hvorfra strengene er lavet). Omkostningerne ved dreadnoughts varierer også og afhænger af de samme grunde, som prisen på klassiske guitarer afhænger af. De billigste typer dreadnoughts koster 2-3 tusind rubler. Serielt værktøj fra en stor producent - fra 15 tusind rubler til 2-3 tusind euro. Prisen på værktøj til stykker kan nå ublu højder, men muligheden for at lave et professionelt værktøj, der passer til dine behov, er det værd.

Ikke alt for forskellig fra jumbo dreadnoughts. Med små forskelle i design forbliver alle de faktorer, som den endelige pris afhænger af, de samme. Prisklassen er også konsistent.

Hvor meget koster elektriske guitarer?

Elektriske guitarer adskiller sig fra akustiske guitarer ved, at lyden ikke genereres ved guitarlegemets resonans, men ved at opfange strengens vibrationer med en speciel elektromagnetisk enhed - en pickup. Der er to hovedtyper af pickupper - enkelt pickupper (enkelt) og humbuckers (dobbelt). Singler har en højere lyd med et hårdt angreb, men er mere støjende. Humbuckers er designet til støjreduktion, men deres angreb er noget sløret. En elektrisk guitar af høj kvalitet er lavet af dyrt, godt tørret træ. Dens pickups vikles meget pænt, det elektroniske kredsløb er samlet af kvalitetsdele. Et sådant instrument koster meget, men lyden vil også være fantastisk.

De billigste modeller er samlet i asiatiske lande af lokalt dårligt tørret træ, elektroniske komponenter er billige og støjende, og tilbehør er lavet af legeringer af lav kvalitet.

I dag kan du købe en almindelig elektrisk guitar i butikker eller online for omkring hundrede dollars, men den lyder og holder tuningen nøjagtigt til sin pris. Et dyrt amerikansk brugerdefineret værktøj koster 50-100 gange mere. Den gyldne middelværdi er at købe en brugt japansk guitar til 20-30 tusind rubler. Lignende modeller kan findes i onlinebutikker.

Sovjetiske guitarer skiller sig ud. Deres kvalitet var for det meste skræmmende, de var lavet af møbler af krydsfiner, og sovjetfremstillede elektriske guitarer var udstyret med indenlandske potentiometre, der var helt upassende til disse formål. I dag kommer sådanne værktøjer lejlighedsvis over i reklamer til salg, men de er af ringe interesse for alle undtagen samlere. En sovjetisk-produceret akustisk guitar kan købes for 300-500 rubler, en elektrisk guitar - fra 1000. Ifølge rygter var der individuelle kopier, der lyder godt, men efterhånden som de gik, blev de mindre og mindre. Men kun samlere fortryder det.

Anbefalede: