Nikolay Glazkov: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Nikolay Glazkov: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Nikolay Glazkov: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Nikolay Glazkov: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Nikolay Glazkov: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Video: Поэт Николай Глазков Культура 2008 2024, April
Anonim

Der har været en interessant og dramatisk periode i vores lands historie. På det tidspunkt blev forfattere og digtere forenet i en union, og der blev udnævnt en chef over dem. Jeg må sige, at denne organisation har hjulpet mange talentfulde forfattere. Imidlertid passede Nikolai Glazkov ikke ind i dens struktur. Ledsagere i pennen og kritikere kunne ikke godt lide ham, men respekterede ham.

Nikolay Glazkov, russisk digter
Nikolay Glazkov, russisk digter

Uformaterede digte

En karakterisering af enhver digter er skrevet som en oversigt over hans værker. Og gennem prismen på de skabte billeder drages en konklusion om karakteren af den person, der komponerer digtene. Ja, en person kan være talentfuld, men dårligt administreret. Den formelle biografi om Nikolai Glazkov giver en ide om motiverne bag hans arbejde. Familien, hvor den fremtidige digter blev født, blev med rette betragtet som intellektuel. Hans far beskæftigede sig med retspraksis, og hans mor underviste i fremmedsprog.

Hvordan Kolenkas forældre endte i en fjerntliggende del af Nizhny Novgorod-provinsen, historien er tavs. Imidlertid rimede nogle træk ved landdistrikterne Glazkov, som de sagde: "Og kærlighedsproblemerne i skoven er sjove og søde - myrer bet det, myg bet mig." Det er svært at forestille sig, at sådanne koblinger kunne blive offentliggjort i en digtsamling om øget arbejdsproduktivitet. Helt fra starten, da den unge mand begyndte at blive involveret i at arbejde med ord og rim, stod han ud blandt sine medforfattere med en ikke-standard opfattelse af virkeligheden.

Da Nikolai var 19 år gammel, i 1938, blev hans far arresteret. De dømte hurtigt og skød. Sådan var reglerne i disse dage. På det tidspunkt blev Glazkov-søn uddannet ved Moskva Pedagogiske Institut. To år senere blev den studerende udvist fra uddannelsesinstitutionen for aktiviteter, der er uforenelige med titlen på en sovjetisk studerende. Så han ville have været et frafald, men rettidig hjælp kom fra hans egen. Nikolai Aseev, en berømt proletarisk digter og en nær ven af Mayakovsky, gav ham en anbefaling om at komme ind i det litterære institut.

Dannelse og anerkendelse

Med et ord er det vanskeligt at vurdere Nikolai Glazkovs bidrag til sovjetisk poesi. Da krigen begyndte, blev han ikke kaldt op til fronten på grund af dårligt helbred. På en eller anden måde blev Nikolai afbrudt af ulige job, mens han fortsatte sine studier ved Literary Institute. I tre år arbejdede han som lærer på en landskole i Gorky-regionen. Ifølge anmeldelser fra mennesker, der kendte Nicholas tæt, mistede han i ingen situation sin optimisme og tilstedeværelse af sindet. Forholdet til kvinder udviklede sig på forskellige måder. Den første kone spyttede og forlod den ukontrollerbare excentriker.

Det personlige liv forbedredes uventet, da en mindre kendt digter mødte en keramik kunstner ved navn Rosin. Manden og hustruen fandt harmoni, og en søn blev født af dem. I mellemtiden blev den første samling af Glazkovs digte offentliggjort i et af de statslige forlag. Bogen blev ikke trykt i hovedstaden, men i byen Kalinin. Da Nikolai Ivanovich var en yderst farverig person, men internt meningsfuld, henledte filmskabere opmærksomheden på ham. Glazkov spillede en komo, men mindeværdig rolle i Tarkovskys film Andrei Rublev.

I de sidste år af sit liv levede Glazkov ikke længere i fattigdom, skønt han ikke opfede. Karrieren som digter, oversætter og ekstra på filmsættet indebærer ikke store gebyrer. I hans lejlighed på Arbat blev der regelmæssigt samlet en kreativ sammenkomst, som de siger i dag. Digteren arbejdede hårdt. I vid udstrækning skabte han grundlaget for meningsfulde værker, men udsatte den endelige polering til senere. Som ofte sker, var der ikke nok tid til at gennemføre det, der blev startet. I en alder af 60 år døde digteren.

Anbefalede: