Nikolay Speransky: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Nikolay Speransky: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Nikolay Speransky: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Nikolay Speransky: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Nikolay Speransky: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Video: October 7, 2021 2024, April
Anonim

Nikolai Speransky er partileder, aktiv social aktivist, lærer og meteorolog. Nikolai Nikolaevich var en betydelig skikkelse i politik. Hans mening blev respekteret, han blev lyttet til.

Nikolay Speransky med ligesindede mennesker
Nikolay Speransky med ligesindede mennesker

Biografi

Tidlig periode

Nikolay Speransky blev født i 1886 i Vyshny Volochyok. Dette var Tver-provinsens område. Kolyas far var ansvarlig for jernbaneministeriets flodstation.

Drengen voksede op som et nysgerrigt barn, lærte at læse tidligt. I 1896 blev han tilmeldt den første klasse i det klassiske gymnasium i byen Rybinsk. Forældrene besluttede at flytte til Mologa for at være tættere på deres børn, der fik gymnasieuddannelse.

I 1904 dimitterede Nikolai fra gymnasiet med hædersbevisning og blev tildelt en guldmedalje. Samme år gik jeg ind på universitetet i Skt. Petersborg for første gang.

Karriere

Studenten havde ikke nok penge til at leve, han måtte vende tilbage til Rybinsk i 1905. Der fandt Nikolai hurtigt et job. Han fik et job i et underjordisk trykkeri, etablerede forbindelser med socialdemokraterne.

Fader blev overført til arbejde i Rzhev. Familien fulgte ham.

Speransky fortsatte sine studier på universitetet. Modtaget et diplom for videregående uddannelse i 1909.

Nikolai Nikolaevich blev inviteret som lærer på Proskurov-skolen. Efter at have fået undervisningserfaring flyttede Speransky til Varnavinskaya gymnasium for kvinder i Kostroma-regionen.

På jagt efter en højere løn tog Nikolai til Skt. Petersborg. Han fik et job som statistik ved landbrugsministeriets informations- og udgivelsesbureau.

Siden 1913 studerede Nikolai meteorologi ved Moskvas landbrugsinstitut. Et år senere gik han til fronten, tjente som privatperson i et infanteririffelregiment. 7. november 1914 blev Speransky såret. Efter at have afsluttet et rehabiliteringskursus gik han til at bo i Samara, hvor han arbejdede som meteorolog.

Politisk aktivitet

I foråret 1917 sluttede Speransky sig til den socialdemokratiske organisations rækker og deltog i møderne i den provinsielle revolutionære komité. Kollegaer valgte Nikolai Nikolaevich som vicekommissær for landbrug.

I 1918 blev Speransky medlem af RCP, hvorefter han blev godkendt som sekretær for den provinsielle revolutionære komité. Nikolai udviklede en politisk karriere, han blev valgt som kandidatmedlem i den all-russiske centrale bestyrelse for den 8. konvokation.

Fra 1922 arbejdede Speransky i Moskva i Glavlit af RSFSR. Efter 2 år var han allerede medlem af Kommissionen for RCP's Centraludvalg til udvikling af et udkast til en presseforordning.

Billede
Billede

I 1924 vendte den sociale aktivist tilbage til Samara, hvor han tiltrådte stillingen som leder af afdelingen for historie for RCP's provinskomité. Han samlede dokumenter om partibevægelsens historie.

Billede
Billede

Speransky rejste sig fra instruktør for det centrale kontrolkommission for det all-union-kommunistiske parti til redaktøren for det geografiske tidsskrift "Meteorological Bulletin". Han studerede aktivt stratosfæren, skrev rapporter om dette emne. Han planlagde endda at bygge en stratosfærisk ballon til løft med mennesker i en højde. Snart blev ideen om Nikolai Speransky til virkelighed - den stratosfæriske ballon "USSR-1" blev oprettet.

Billede
Billede

Senere vendte meteorologen tilbage til undervisning, periodisk engageret i skrivning.

På trods af at Speransky yder et stort bidrag til udviklingen af den politiske bevægelse, blev han i 1940 frataget sit partikort for en anti-partisamtale med en ukendt person. Kun 18 år senere blev aktivisten rehabiliteret i partiets tilfælde.

Den 9. juli 1951 døde Nikolai Nikolaevich Speransky.

Anbefalede: