Nikolay Okhotnikov: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Nikolay Okhotnikov: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Nikolay Okhotnikov: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Nikolay Okhotnikov: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Nikolay Okhotnikov: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Video: Якоб Стеенсен – номинант премии Future Generation Art Prize 2019 2024, Kan
Anonim

Ikke alle kendere af klassisk musik kender de betingelser, hvor opera sangere voksede og modnede. Et eksempel på uselvisk tjeneste for kunst er Nikolai Petrovich Okhotnikovs biografi.

Nikolay Okhotnikov
Nikolay Okhotnikov

Startbetingelser

Folkets kunstner i Sovjetunionen Nikolai Okhotnikov blev født den 5. juli 1937 i en bondefamilie. Forældre boede på det tidspunkt i en lille landsby på det østlige Kasakhstans område. Min far arbejdede som maskinoperatør på en kollektiv gård. Moderen var engageret i husholdning. Nikolais bedstefar havde en stærk stemme og sang fremragende russiske folkesange. Fra en tidlig alder lyttede den fremtidige operasanger til "From Beyond the Island to the Rod" og "Through the Wild Steppes of Transbaikalia."

En grundskole blev bygget i landsbyen, og den syv år gamle Kolya blev sendt til læsefærdigheder. Sang blev også undervist i børn. En ældre lærer bragte en grammofon med et sæt plader til lektionen. Det var under sådanne lektioner, at Okhotnikov først hørte en sang om en loppe fra operaen Faust. Og ikke kun hørt, men begyndte også at synge med. Drengens vokale evner blev værdsat af læreren. Og ikke kun værdsat, men rådede forældre til at sende deres søn til en musikskole.

Varangian gæst

Efter et møde i familierådet gik Nikolai for at modtage specialundervisning på en musikskole i byen Krasnodar. Som studerende begyndte Okhotnikov at optræde på scenen i det lokale teater. Hans stemme var markant præget af sin sjældne klangfarve. Efter at have afsluttet sine studier arbejdede den certificerede kunstner i tre år på scenen i Krasnodar Drama Theatre. Han deltog aktivt i regionale og all-union konkurrencer. Den unge sangeres arbejde blev bemærket og inviteret til at arbejde i Leningrad.

I 1962 blev Okhotnikov optaget af Lenconcert-personalet. Samtidig med sin optræden på scenen tog sangeren sangundervisning på Leningrad Conservatory. I 1971 blev Nikolai Petrovich solist på det nu berømte Mariinsky Theatre. De bedste år for den talentfulde kunstner gik inden for murene i dette kunsttempel. Okhotnikov deltog i næsten alle produktioner. Med turnéforestillinger rejste teatergruppen uden den mindste overdrivelse over hele Europa og Amerika.

Essays om det personlige liv

Nikolai Okhotnikov yder et stort bidrag til dannelsen af operakunst ikke kun som kunstner, men også som lærer. I mange år underviste han det grundlæggende i vokal færdigheder på St. Petersburg Conservatory. I 1988 blev han tildelt titlen professor. På eget initiativ har professoren indspillet næsten alle kendte romancer med lav stemme. Disse optagelser blev inkluderet i antologien om russisk romantik.

Okhotnikovs kreative karriere var succesrig. Historien om operasangerens personlige liv passer ind i flere linjer. Han blev gift i en tidlig alder. Ægtemanden opdragede og opdragede to sønner og en datter. Ingen af børnene valgte erhvervet som sanger eller skuespiller. Nikolai Petrovich Okhotnikov døde efter en kort sygdom i oktober 2017.

Anbefalede: