Sådan Kommer Du Ind I Gitis

Indholdsfortegnelse:

Sådan Kommer Du Ind I Gitis
Sådan Kommer Du Ind I Gitis

Video: Sådan Kommer Du Ind I Gitis

Video: Sådan Kommer Du Ind I Gitis
Video: "ЭКЗАМЕН" ("EXAM") 2024, Kan
Anonim

Alle drømmer om en karriere som skuespiller eller skuespillerinde. Og ifølge statistikker oplever teateruniversiteter den største tilstrømning af ansøgere hvert år. Konkurrencen er normalt mere end 200 personer pr. Sæde. I den fungerende gruppe af GITIS rekrutterer de op til 23-25 år, for fremtidige instruktører er alderskvalifikationen øget til 35 år, men de skal allerede have erfaring inden for professionelt eller amatørteater.

Sådan kommer du ind i Gitis
Sådan kommer du ind i Gitis

Instruktioner

Trin 1

Inden de indsender dokumenter til et teateruniversitet, gennemgår ansøgere en udvælgelsesrunde - en kreativ konkurrence. Fremtidige skuespillere bliver nødt til at vise sig i kunstnerens dygtighed, scenetale såvel som deres viden om teaterhistorien på kollokviet. For instruktører er konkurrencen opdelt i 4 faser - kunstnerens dygtighed, praktisk styring mundtligt og skriftligt og et kollokvium om teaterhistorien. Hvis alle tre runder i den kreative konkurrence er gennemført, venter eksamen i russisk sprog og litteratur dig. Ansøgerens talent vurderes på mestringseksamen. Her udføres flere værker af forskellige genrer - digt, fabel, prosa. Når du forbereder programmet, skal du vælge de passager, der er tæt på dig i ånden, som du forstår og føler med hver celle i din krop. Evaluer din mulige teaterrolle, vælg programmet efter typen. Forbered ikke lange passager - ingen vil lytte til dem, det er bedre at forberede flere stykker fra forskellige værker, da Kommissionen måske beder dig om at læse noget andet. Og vigtigst af alt, prøv ikke at være sofistikeret. Den originale passage er bestemt god, men glem ikke tekstens nærhed til din indre verden. Nogle gange er det bedre at vise Pushkin, velkendt og forståeligt for alle fra barndommen, snarere end den komplekse Baudelaire eller Borges. Ud over programmatiske værker kan Kommissionen bede dig om at udføre en improviseret sceneetude, synge, danse osv. Forresten, i sådanne fakulteter som pop, er koreograf, musikteater, dans og vokal inkluderet i programtestene i den kreative konkurrence.

Trin 2

Efter at have bestået beherskelseseksamen, bliver fremtidige skuespillere optaget i kollokviet, og instruktører er optaget til regieksamen. Eksamen i instruktion består af en eksamen i praktisk ledelse, skriftligt instruktørarbejde udført i publikum om emner bestemt af eksamensudvalget og et kollokvium. Moderne), musik, maleri, biograf, litteratur osv. En mundtlig eksamen i instruktion er en undersøgelse af et givet emne; det kan være ethvert arbejde fra en musical til et maleri. For at deltage i etuden kan ansøgeren tiltrække andre ansøgere til at deltage i hans scenehandling. Her er det vigtigt at finde et følelsesmæssigt-figurativt udtryk for den tanke, som den fremtidige instruktør vil afsløre i skitsen. På dette tidspunkt kontrollerer Kommissionen ansøgerens kreative fantasi og smag samt hans initiativ og opfindsomhed. Skriftligt instruktørarbejde er en iscenesættelsesplan for et helt skuespil eller en af scenerne efter kommissionsbeslutning samt klart angivet på papirbeskrivelser af instruktørens intentioner med hensyn til kunstnerisk og musikalsk design.

Trin 3

Et kollokvium er et interview, der tester ansøgerens niveau af intellektuel udvikling, erudition, interesser, fantasifulde tænkemuligheder samt hans æstetiske synspunkter og kulturelle niveau. For at gennemføre scenen med succes skal du frit navigere i russisk og udenlandsk litteratur, drama, teaterkritik, regiens historie og dramateater. GITIS-webstedet indeholder en liste over obligatoriske læsematerialer til forberedelse til kollokviet.

Trin 4

Efter at have bestået alle de tre faser af den kreative konkurrence, har ansøgere tilladelse til at tage eksamener i generelle discipliner: russisk sprog og litteratur. For ansøgere, der ikke har USE-certifikater, gennemføres det i form af et essay.

Anbefalede: