Sådan Dyrkes Solsikkefrø

Indholdsfortegnelse:

Sådan Dyrkes Solsikkefrø
Sådan Dyrkes Solsikkefrø

Video: Sådan Dyrkes Solsikkefrø

Video: Sådan Dyrkes Solsikkefrø
Video: MIKROGRØNT - SÅDAN DYRKER DU SOLSIKKESKUD 2024, Kan
Anonim

Solsikker kom til Rusland af Peter den Store gode vilje, som blev fascineret af dem, da han så dem i Holland. Denne eksotiske plante er hjemmehørende i Nordamerika. Blomsten er virkelig usædvanlig: en kraftig stilk når en højde på op til tre meter. At dyrke en solsikke fra frø viste sig at være en meget enkel sag. Med et minimum af indsats kan du dekorere dit websted med disse livlige farver.

Sådan dyrkes solsikkefrø
Sådan dyrkes solsikkefrø

Er det nødvendigt

  • - solsikkefrø
  • - villaer eller skovl

Instruktioner

Trin 1

Ved at dyrke en solsikke fra frø opnår du to mål på én gang - du får lyse blomster, der kan bruges til buketter, og du får også lækre frø!

Vælg først et landingssted. Du kan vælge et lille område nær hegnet og dermed dekorere det, du kan så en hel mark eller plante flere planter midt i blomsterbedet, det vigtigste er, at stedet er solrigt.

Grav jorden med villaer eller en skovl, fjern ukrudtet og lav riller 70 cm fra hinanden.

Trin 2

Hvis du ikke overvejer at dyrke en bestemt sort solsikke, kan du bruge almindelige rå frø, der sælges i butikken til plantning. Og hvis du er interesseret i at dyrke en ornamental solsikke eller sortfrø, så kontakt den relevante butik til frø.

Trin 3

Det er værd at så en solsikke i maj fra begyndelsen til slutningen af måneden, når jorden varmes op til 10 grader i en dybde på 10 centimeter. Forblødsætning eller anden behandling af frøet er ikke påkrævet. Solsikke er en meget uhøjtidelig plante, du kan sætte frøet på siden for at være sikker på, at det spirer korrekt. Frø skal dækkes i en dybde på 4 cm.

Trin 4

Drys frøfurerne med jord, og vent på skud. Hvis jorden var våd under plantning, er det ikke nødvendigt at vandre planterne. I maj har jorden som regel ikke tid til at tørre ud endnu, derfor vil der ikke være nogen problemer med mangel på vand. Efter spiring skal du kontrollere plantetætheden, tynde planterne ud.

Anbefalede: