Historien Om Sangskrivning Viktor Tsoi

Indholdsfortegnelse:

Historien Om Sangskrivning Viktor Tsoi
Historien Om Sangskrivning Viktor Tsoi

Video: Historien Om Sangskrivning Viktor Tsoi

Video: Historien Om Sangskrivning Viktor Tsoi
Video: Viktor Tsoi (Best songs) Виктор Цой 2024, Kan
Anonim

En god sang kan føre et separat liv uden for forfatterens kontrol. Det kan blive legendarisk, det kan fortolkes på forskellige måder, og det kan også blive en hel generations hymne. Det er interessant, at skaberen ikke kan påvirke, hvad der sker, selvom han forsøgte at forklare, hvilken betydning han ønskede at sætte i sangens ord, og hvilke omstændigheder der fik ham til at skabe kompositionen. Dette er historien om sangene fra Viktor Tsoi, solisten og lederen af det legendariske rockband "Kino".

Historien om sangskrivning Viktor Tsoi
Historien om sangskrivning Viktor Tsoi

Lave om

I begyndelsen af 1985 komponerede Viktor Tsoi sangen "Changes". Premieren på sangen fandt sted på den fjerde festival i Leningrad Rock Club, hvor direktør Sergei Soloviev deltog. Af en tilfældighed havde instruktøren brug for musikere til den afsluttende scene i hans film "Assa". Sergei inviterede Viktor til at deltage i filmen, men på betingelse af at gruppen ikke udfører sangen "Ændringer" før premieren på filmen. Kino-gruppen accepterede let dette forslag.

Under perestroika fandt der drastiske ændringer sted i Sovjetunionen, og mange begyndte at kritisere myndighederne. Udtrykket "Vi venter på forandring" fik en ny betydning, og kompositionen blev kaldt "en protestsang". Viktor Tsoi argumenterede altid for, at han ikke var en fighter for forandring og satte en helt anden betydning i sangteksterne, som ikke havde nogen politiske overtoner. I et af interviewene bemærkede forfatteren, at han håbede, at folk til sidst ville forstå den sande betydning af sangen, men det viste sig omvendt. "Change" blev hymnen for mange politiske partier, offentlige organisationer, folkelige bevægelser og protester mod Victor's ønsker.

8. klasse

Allerede før Victor blev leder af Kino-kollektivet og en legendarisk kunstner, studerede han på en erhvervsskole for at blive en træskærer, mens han arbejdede på et lokalt rockband. Vokalistens, guitaristens og sangskriverens talent blev bemærket af de lokale, især sangene var til smag for mindreårige piger. Victor mødtes med en af fansen i nogen tid, hvilket fik ham til at oprette en romantisk sang "8. klasse pige". I den nærmeste fremtid tog denne komposition den 47. plads i vurderingen af de bedste sange fra russisk rock, som blev samlet af radiostationen "Nashe Radio".

Blodtype

Mange legender er indhyllet ikke kun i Tsois navn, men også i sangene skrevet af ham. Viktor Tsoi skrev sangen "Blood Group" i hemmelighed fra alle musikerne fra "Kino" kollektivet. Han kom med teksterne, komponerede dele til musikinstrumenter og inviterede derefter sine kolleger til at bedømme den. Musikerne kunne lide sangen og blev endda titelsangen i gruppens sjette album. Det er overraskende, at Choi aldrig fortalte nogen om den betydning, han ønskede at lægge i denne komposition. Fans har lavet mange gæt, selvom ingen af dem er sikkerhedskopieret. Ifølge den mest udbredte version anses det for, at teksterne til sangen "Blood Type" er dedikeret til den væbnede konflikt i Afghanistan. Ifølge andre fans inspirerede filmen "Star Wars" Victor til at skabe sangen. Sangen "Blood Group" kom ind i klassificeringen af de bedste sange i det tyvende århundrede og blev også dækket af sådanne berømte musikere og bands som Butusov, "Vopli Vidoplyasova" og "Yoon Do Hyun Band".

Anbefalede: