Hygge Liv

Indholdsfortegnelse:

Hygge Liv
Hygge Liv

Video: Hygge Liv

Video: Hygge Liv
Video: TOUR PELA CASA DE CAMPO DINAMARQUESA SUPER HYGGE | Juliana Goes 2024, Kan
Anonim

I de sidste par år har hele verden taget mærke til hygge-fænomenet. Dette er et af de ord, der ikke kan oversættes til andre sprog, og som er en af de væsentligste faktorer i danskernes lykke.

Kram
Kram

Hugge. Dette korte ord betyder så meget for enhver dansker. Lad os prøve at finde ud af, hvad det betyder.

Der er ingen nøjagtig oversættelse af dette ord til andre sprog. Men det kan forklares som en speciel tilstand, når du føler hygge, komfort, tillid, sikkerhed og varme. Som regel kan hygge opnås mest i en lille gruppe slægtninge eller nære venner. Selvom hygge kan opleves alene, hvis du bruger din tid, som du vil, og føler dig rolig og fredelig. For eksempel kan du på en kold dag se din yndlingsfilm eller læse en bog pakket ind i et tæppe og nipper til aromatisk kakao.

Det er velkendt, at Danmark er et af de mest velstående lande, og dets borgere har alle sociale garantier, og de fleste af dem behøver ikke bekymre sig om grundlæggende behov. Da landet har gratis uddannelse og medicin, høje fordele, pensioner og sociale ydelser, stræber danskerne ikke så meget efter meget høje indtægter og luksusliv, de behøver ikke bevise hinanden noget. En typisk dansker er ikke en arbejdsnarkoman, han vil ikke holde op sent på kontoret, men tilbringe denne tid sammen med sin familie eller i et venligt selskab. Når alt kommer til alt opnås alt, der gør en person lykkelig (forudsat at alle grundlæggende behov er dækket) gratis eller næsten gratis. Disse er knus, varme fra en pejs, tændte stearinlys, venlig samtale, fælles madlavning, brætspil.

Smarte, blanke, mærkevarer, smarte biler og dyre hoteller - det er de ting, der absolut modsiger hygge-stilen. Meget bedre er et hyggeligt hjem med pejs, en håndstrikket sweater og varme sokker.

Hvordan opnår man en hygge-atmosfære? Dette opnås ved en lang række faktorer.

Hygge stil interiør

Belysning spiller en særlig rolle. Danmark er blandt de første inden for lysforbrug. Elektrisk belysning bør ikke være for lys. Der lægges også stor vægt på detaljerne i interiøret: de skal være enkle uden pretensiøsitet. De mest værdsatte er gamle ting "med historien", især hvis de er håndlavede. Og selvfølgelig er en pejs meget ønskelig for at skabe en hygge-atmosfære. Især "hyggelig", det vil sige "i kraft af hygge" - det er når der er snestorm og dårligt vejr uden for vinduet, og huset er varmt og hyggeligt.

Mad og drikke

Hygge-filosofien handler ikke om stive kostvaner. Tværtimod siger det, at du fra tid til anden skal forkæle dig selv med noget velsmagende, for eksempel bagværk, god chokolade og andet slik. Det er bedre, hvis det ikke købes, men er forberedt og sammen med venner eller familie, så alle kan deltage. Blandt drikkevarer er kaffe og kakao såvel som glug især populære. Danskerne har ikke noget imod at have et godt glas øl eller urtelikør.

tøj

Først og fremmest hyggeligt og behageligt. En blød sweater, varme sokker er det, du har brug for. Selv kontorarbejdere har ikke travlt med at bære stivede skjorter og ubehagelige bånd til arbejde, men kombinerer jakker med noget mere behageligt.

Meddelelse

Dette er måske det vigtigste, der skaber hygge stil liv. En følelse af tilhørsforhold, tillid og fællesskab med venner, der er tæt i ånden. Når alt kommer til alt kan du være dig selv med dem, føre samtaler eller bare bruge tid på at se på en brændende pejs.

Lykke i de små ting

Dette er noget, der konstant skal læres og vedligeholdes. At opleve glæde selv fra de mest ubetydelige og verdslige ting. Cykle, hænge ud med venner, bade hunden, se og diskutere film, lave kaffe - dette er alle uvurderlige hygge-øjeblikke.

Det er værd at bemærke, at den bedste tid til hygge er efterår og vinter, det vil sige i den koldeste tid. Danskerne var heldige med statsstrukturen, men de var meget uheldige med vejret. Og selv fra det forfærdelige vejr var de i stand til at "profitere" og kompensere for det hygge. Nå, dette er noget der er værd at lære!

Anbefalede: