Barbara Bedford: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Barbara Bedford: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Barbara Bedford: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Barbara Bedford: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Barbara Bedford: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: RARE HD Documentary Mariah Carey Biography (official) 2024, Kan
Anonim

Barbara Bedford (rigtigt navn Violet Mae Rose) er en amerikansk skuespillerinde, der begyndte sin karriere i 1920'erne i løbet af en stor biografs storhedstid. Efter at lyden dukkede op, blev Barbara sjældent inviteret til at skyde på grund af en lav, hæs stemme, der ikke matchede hendes udseende. Men hun fortsatte med at vises på skærmen i bitdele indtil 1945.

Barbara Bedford
Barbara Bedford

Skuespillerens kreative biografi begyndte i 1920 med en lille rolle i den amerikanske tavse dramafilm "The Cradle of Courage" af Lambert Hill, som den berømte skuespiller, manuskriptforfatter, instruktør og producent William Surrey Hart hjalp hende med at få.

I alt har Barbara i løbet af sin filmkarriere spillet i 191 film. Efter lydens udseende ophørte kunstneren næsten med at blive inviteret til nye projekter, men lejlighedsvis dukkede hun stadig op på skærmen, dog hovedsageligt i kortfilm. Bedford udførte sine sidste gæstroller i 1945 i Girls of the Big House og The Clock.

Biografi fakta

Den fremtidige stjerne af en lille film blev født i USA i sommeren 1903. Hendes rigtige navn er Violet Mae Rose. Da hun lige begyndte sin karriere i biografen, tog pigen et scenenavn for sig selv - Barbara Bedford.

Pigens nøjagtige fødested er ukendt. Ifølge nogle kilder blev hun født i byen Eastman ifølge andre kilder - i Prairie du Chien.

Barbara Bedford
Barbara Bedford

Hun fik sin grundskoleuddannelse på Lake View High School, en fireårig offentlig skole i området North Chicago. Efter at have forladt skolen arbejdede pigen i nogen tid som revisor i et lille lokalt firma.

Derefter, efter at have haft god sport og dansetræning, var hun i stand til at få et job som svømning, gymnastik og danselærer. Men hun blev ikke i dette erhverv i lang tid. Hun ville lave en karriere i Hollywood og blive en skærmstjerne.

I flere år skrev Barbara breve til William Surrey Hart, den berømte skuespiller og instruktør for en vis biograf i disse år, og lavede et møde med ham i Los Angeles. Senere var det han, der hjalp pigen med at få den første rolle i et af hans malerier. I fremtiden har kunstneren arbejdet mere end én gang i Harts projekter. Deres sidste samarbejde var en vestlig film fra 1925, Tumbleweed.

Filmkarriere

Bedford besluttede at opfylde sin drøm om at blive en skærmstjerne. Hun tog til Los Angeles for at møde sit idol W. Hart og erobre Hollywood.

Skuespillerinde Barbara Bedford
Skuespillerinde Barbara Bedford

Pigen fik sin første lille rolle i dramaet "The Cradle of Courage", instrueret, skrevet, produceret og medvirkede af William Hart. Det var på sættet af denne film, at instruktør Maurice Turner bemærkede hende. Maurice kunne virkelig godt lide den smukke og talentfulde brunette, og han inviterede hende til at skyde eventyrdramaet The Last of the Mohicans, som blev den første skærmversion af F. Cooper's roman.

Bedford spillede hovedpersonen Cora, denne rolle gjorde hende til en ægte stjerne af lydløs biograf. Samme år modtog hun en anden ledende rolle i dramaet om M. Turner "Deep Waters".

I 1921 medvirkede hun i John Fords Western "The Big Punch" og i Howard M. Mitchells drama Cinderella of the Hills.

Et år senere dukkede Barbara op på skærmen i flere film på én gang: "Ray of Dawn", "Arab Love", "Out of the Silent North", "The Man Undercover", "Arabia", "Step on It!"

Bedford har været på toppen af populariteten i flere år og har medvirket i mange film, herunder: "Romantic Land", "Fraudsters", "Affordable Women", "Taskmaster's Whip", "Percy", "A Case of Love", "Frifinnende", "Tumbleweed", "Mad Whirlwind", "The Life of an Actress", "Parody", "Knights of Manhattan", "Haunted House", "Lash", "Kiss of Death", "Condemned to Life ".

Biografi af Barbara Bedford
Biografi af Barbara Bedford

Med ankomsten af lyd i biografen måtte Barbara forfølge en skuespilkarriere, men uventet blev hendes lave, husky stemme en stor hindring for at få nye roller.

Hendes image, skabt gennem årene med at arbejde i stumfilm, matchede slet ikke hendes stemme. Som et resultat begyndte stjernens karriere at falde. Hun blev mindre og mindre inviteret til skyderiet, og forslagene var kun begrænset til episodiske roller.

Sidste gang Bedford dukkede op på skærmen var i 1945. Derefter besluttede hun at stoppe med at filme og glemme Hollywood for evigt.

Personlige liv

Den første mand til Barbara var den berømte amerikanske tavsfilminstruktør Irwin W. Willard. Hun mødte ham på sættet, og i 1921 blev de unge gift. Men ægteskabet varede kortvarigt. Et år senere blev parret skilt.

Et år senere giftede skuespilleren sig igen. Teater- og filmskuespiller Alan Roscoe (rigtigt navn Albert Roscoe) blev hendes nyvalgte. Den tidligere gymnasielærer har lavet en fremragende karriere inden for biograf og har samarbejdet med kendte amerikanske instruktører og producenter. Han medvirkede meget med stjernen i en lille film og sexsymbolet i slutningen af 1910'erne Teda Bara.

Barbara og Alan mødtes under arbejdet med The Last of the Mohicans. Og de blev gift den 26. august 1922. Men snart begyndte deres forhold at blive dårligere, parret besluttede at forlade i 1928.

Barbara Bedford og hendes biografi
Barbara Bedford og hendes biografi

Men efter 2 år blev de gift igen og boede sammen i flere år til. Endelig skiltes mand og kone i 1933. I denne union i 1924 blev Barbaras eneste datter, Edith, født.

Den tredje mand var skuespilleren Terry Spencer (rigtigt navn Rudolph Edgecomb Carvosso Spencer). De blev gift i 1940 og boede sammen i 14 år. Den 3. oktober 1954 døde Terry på Los Angeles-klinikken i en alder af 60 år.

Efter hendes mands død flyttede Barbara til Jacksonville og boede der sammen med sin datter under sit rigtige navn og arbejdede inden for branchen. Efter at have forladt biografen i 1945 forsøgte hun ikke længere at forfølge en skuespilkarriere.

Den lille filmstjerne Barbara Bedford døde i efteråret 1981 i Florida i en alder af 78 år.

Anbefalede: