Hvordan Man Tegner Et Rum I Perspektiv

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Tegner Et Rum I Perspektiv
Hvordan Man Tegner Et Rum I Perspektiv

Video: Hvordan Man Tegner Et Rum I Perspektiv

Video: Hvordan Man Tegner Et Rum I Perspektiv
Video: Tegnefantene: Rom i et Punkt Perspektiv 2024, April
Anonim

Meget ofte skal folk, der laver reparationer i et rum eller har et interiør til det, tegne det i perspektiv. For kunstnere, bygherrer eller arkitekter, der er vant til at håndtere tegninger og tegninger, er dette slet ikke noget problem. Men sådan arbejde kan udføres af alle. Måske ikke så perfekt som en professionel, men ganske forståelig for dig selv og andre. Hvordan kan dette gøres?

Hvordan man tegner et rum i perspektiv
Hvordan man tegner et rum i perspektiv

Instruktioner

Trin 1

Mål længden, bredden og højden af det rum, du vil tegne. Lad den f.eks. Være 3 m høj, 5 m bred og 4 m lang.

Trin 2

Tegn et rektangel ABCD på et stykke papir. Afsnit AB og SD er vandrette (rumbredde), og segmenterne AC og BD er lodrette (rumhøjde). Opdel segmenterne BD og CD i 3 og 5 lige store dele. På en skala vil de være lig med 1 m.

Trin 3

Mål og træk horisontlinjen parallelt med CD-segmentet. Normalt er den placeret i en højde på 1,6 m fra bundlinjen, dvs. i dit tilfælde fra CD-segmentet. Angiv skæringspunkterne for horisontlinjen med segmenterne AC og BD som H1 og H2. Find centrum på horisontlinjen og sæt punkt E. Dette er den såkaldte. forsvindingspunkt, det punkt, som dit blik fokuserer på.

Trin 4

For at få rummets vinkler tegner du linjer fra punkterne A, B, C og D til forsvindingspunkt E.

Trin 5

Du har allerede opdelt cd-segmentet (rummets bredde, som er 5 m) i 5 lige store dele. Træk nu linjer fra hvert delingspunkt til forsvindingspunkt E.

Trin 6

For at tegne den modsatte væg, du ser på, skal du angive dybden på rummet i din tegning (dette er længden på rummet 4 m). For at gøre dette skal du tegne en linje fra punkt H1 på segment AC til segment CD til division 4. Angiv dette skæringspunkt som punkt K.

Trin 7

Skæringspunktet mellem H1K-segmentet og CE-segmentet er betegnet med punktet C1. Fra dette punkt til højre og opad tegner du linjer, indtil de krydser diagonalerne AE og DE. Og fra de opnåede punkter er der to flere linjer, der er lukket af rektanglet på den modsatte væg.

Trin 8

For at du i fremtiden nemt kan tegne et vindue og en dør samt indvendige genstande til højre og venstre, skal du skalere dem korrekt. For at gøre dette skal du tegne parallelle vandrette linjer fra skæringspunkterne for segmentet H1K med de linjer, du tidligere har trukket fra hver division af segmentet CD til forsvindingspunktet E. Disse vandrette linjer skal krydse segmenterne EC og ED (hjørner af rummet).

Trin 9

Tegn et vindue på væggen til højre for dig. Antag for eksempel, at det er 1 m fra kanten af det rum, hvor du står. Tegn et segment fra punkt H2 til punkt K, som ligger på segmentet CD.

Trin 10

On line BD (rumhøjde) skal du markere punktet på vindueshøjden fra gulvet til vindueskarmen. Træk en linje fra denne kval til forsvindingspunktet E. Sæt et punkt på stedet for dets skæringspunkt med H2K-segmentet, og træk derefter en lodret linje fra det, som vil være højden af vinduet på skalaen.

Trin 11

For at angive denne højde korrekt på din tegning skal du tegne en linje fra forsvindingspunktet E til segmentet BD i den ønskede højde (dvs. fra vindueskarmen til toppen af vinduet).

Trin 12

Vinduets bredde, dvs. dens dybde i perspektiv bestemmes af de linjer, du tidligere har tegnet parallelt med CD-segmentet. Døren og alle indvendige genstande er tegnet efter det samme princip.

Anbefalede: