Pyotr Bulakhov: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Pyotr Bulakhov: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Pyotr Bulakhov: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Pyotr Bulakhov: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Pyotr Bulakhov: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Video: Maria Guleghina - Solo Recital (full!) 21.06.2021 - Great Hall of the Moscow Conservatory 2024, Kan
Anonim

Værkerne fra den berømte russiske komponist Pyotr Petrovich Bulakhov hører til genren urban romantik. Udbredt i komponistens levetid udføres de med succes på den moderne scene.

billede downloadet fra gratis adgangskilder
billede downloadet fra gratis adgangskilder

I anden halvdel af det 19. århundrede lød sange og romancer skrevet af den berømte komponist Bulakhov i næsten enhver stue i både aristokratiske huse og familier af byens beboere. De blev kendetegnet ved en subtil sans for musik, melodiøsitet, dybt gennemtrængende tekster, harmoni i teksten og instrumentets design af værket. I melodien kunne man høre den varme oprigtighed af russiske sange og den sigøjnende guitares lidenskab, bysang og danselementer, polonaise rytmer og vals melodier, klassiske operaturneringer.

Musikundervisning

Petr Petrovich Bulakhov blev født i Moskva, i en familie forelsket i musik. Komponistens far, Peter Alexandrovich, var ikke kun familiens overhoved, men også hans søns ideologiske inspirator. Da han selv var en kendt tenor, en fremtrædende repræsentant for Moskva-operaen, gav han børnene en fremragende musikalsk uddannelse. Peters yngre bror, Pavel, erobrede senere Skt. Petersborgs opera, og den ældste blev vokallærer, komponist, forfatter til berømte romancer og sange. Bulakhov - den ældste blev betragtet som en førsteklasses kunstner i første halvdel af det 19. århundrede, i stand til at overstrege selv berømte italienske sangere, nogle gange komponerede han musik til sange. Paul komponerede også romancer, hvilket førte til nogle unøjagtigheder i værkernes forfatterskab.

Komponisten Bulakhovs biografi er ikke blevet undersøgt fuldt ud af hans samtidige, men selv de knappe oplysninger, der er tilgængelige, præsenterer os for hans liv, der langt fra er dækket af roser. En handicappet person, brudt af lammelse, tilbragte det meste af sin tid i sengen eller en lænestol, og kun i sjældne øjeblikke af lettelse satte han sig ned ved klaveret, og så blev deres lille lejlighed fyldt med lyden af guddommelig musik.

Kommunikation med venner var en stor glæde for patienten. Mange fremtrædende kunstfigurer var hyppige gæster i deres hus. Petr Petrovich var venner med S. Rubinstein, velkendte kunstnere - S. Sheremetyev, P. Tretyakov, S. Mamontov.

En familie

Komponistens kone, Elizaveta Pavlovna Zbrueva, tog sig af alle bestræbelserne på at støtte familien og husholdningen. Deres forhold var ikke officielt, det blev betragtet som et civilt ægteskab på grund af det faktum, at den tidligere mand til Zbrueva ikke gav samtykke til skilsmisse. De to døtre, som Elizaveta Pavlovna gav til sin mand, bar patronymet "Ivanovna" og blev betragtet som uægte, hvilket dog ikke forhindrede en af dem, Eugenia, i at blive operasanger og fortsætte familiedynastiet.

En allerede fattig familie i 70'erne led endnu en frygtelig ulykke - der var brand i deres lejlighed, som ikke kun ødelagde ejendom, men alle upublicerede manuskripter af værker. Familien blev beskyttet af S. Sheremetyev i hans ejendom Kuskovo og forsynet dem med et lille hus til boliger.

Der døde den berømte komponist i 1885. Det musikalske samfund den 2. december fejrer Peter Petrovich Bulakhovs mindedag.

En bred palet af melodier, inderlig melodi, subtilt følte tekster af sange og romancer, der organisk passer ind i landets musikalske arv, at musikerens værker i mere end to århundreder er blevet husket, udført og elsket af publikum.

Anbefalede: