Maria Dolina: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Maria Dolina: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Maria Dolina: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Maria Dolina: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Maria Dolina: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Video: Artistic Heritage of Maria Prymachenko's Family 2024, Kan
Anonim

Dolina Maria Ivanovna - berømt operasanger, teaterskuespillerinde i slutningen af det 19. - begyndelsen af det 20. århundrede. Hun optrådte på store scener ikke kun på russisk, men også i udenlandske byer. For sine fremragende tjenester modtog hun titlen "Solist ved retten til hans kejserlige majestæt."

Maria Dolina: biografi, kreativitet, karriere, personlige liv
Maria Dolina: biografi, kreativitet, karriere, personlige liv

Biografi

Dolina Maria Ivanovna blev født den 13. april 1868 i Skt. Petersborg i familien af hærkaptajn Ivan Dolin. Hun studerede på en tysk skole ved den lutherske kirke og derefter på Mariinsky Women's Gymnasium i Tsarskoe Selo. Efter at have modtaget sin uddannelse, i 1883, gik Maria ind på musikkurserne i Evgeny Pavlovich Raphof, i klassen Goering-Wilde. Hun tiltrak straks lærernes opmærksomhed med sin fremragende stemme - hun sang contralto. Efter at have gennemført kurserne med succes, gjorde Maria Ivanovna i 1886 sin debut på Mariinsky Theatre med stor succes. Ud over at optræde på scenen arbejdede Maria Ivanovna Dolina som lærer og gav private vokalundervisning i Skt. Petersborg.

Billede
Billede

Ud over Raphofs kurser forbedrede sangerinden sig også inden for vokalkunst med den italienske operasanger Carolina Ferni-Giraldoni sammen med den berømte russiske lærer Yuri Karlovich Arnold med den fremragende italienske komponist Arcangelo Corelli.

Maria Ivanovna Dolina var højt respekteret blandt sine samtidige. Hun blev kendetegnet ikke kun ved sit talent, men også ved sit store og venlige hjerte - Maria afholdt årligt velgørenhedskoncerter i sin hjemby. Koncerterne var en stor succes og var berømte for deres kunstneriske interesse.

Karriere og kreativitet

Maria Ivanovna Dolina var ejeren af en stemme af den sjældneste skønhed og rigdom. Contralto er den laveste og mindst almindelige kvindelige stemme. Ifølge samtidige var hendes stemme præget af en varm blød klang med et rigt nedre register og et let øvre register. Efter at have gennemført sine musikkurser blev hun straks inviteret til Mariinsky Theatre for at synge i den del af Vanya. Hun blev straks en favorit blandt publikum, og publikum kunne lide rollen så meget, at Maria udførte i den mere end 100 gange. Dalen sang i et stort antal operaer, især i rollerne i Snow Maiden, Enemy Force og andre.

Billede
Billede

Efter sin triumf på Mariinsky Theatre begyndte hun at give koncerter i andre russiske byer såvel som i udlandet. I udlandet promoverede hun russisk musik og havde stor succes. Hun optrådte i Paris, Tyskland, Tjekkiet, Frankrig. I 1902 lavede hun en stor tur fra Balkanhalvøen til Paris.

I 1901 modtog Maria Ivanovna Dolina en high state-pris, som blev tildelt de bedste af de bedste, hun modtog titlen "Solist ved retten til hans kejserlige majestæt."

Fra 1904 til 1906 var sangeren kunstnerisk leder af koncerter på Pavlovsky Music Station.

Billede
Billede

Maria Dolina leverede et kæmpe bidrag til udviklingen af opera og russisk kultur i slutningen af det 19. og det tidlige 20. århundrede. Hun var en fremragende sangerinde og skuespillerinde på det tidspunkt. Dalen var meget berømt, den blev elsket og respekteret af folk og kolleger i teatret.

Sangerens personlige liv gik ikke godt, dalen havde ikke familie og børn. Maria Ivanovna døde i Skt. Petersborg i 1919 i en alder af 53.

Anbefalede: