Hvordan Man Vælger En Stang Til Karpe

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Vælger En Stang Til Karpe
Hvordan Man Vælger En Stang Til Karpe

Video: Hvordan Man Vælger En Stang Til Karpe

Video: Hvordan Man Vælger En Stang Til Karpe
Video: FISKEguiden 8/10: Medefiskeri 2024, Kan
Anonim

Karpe er altid en værdig belønning for lystfiskeren, og mange ønsker at få et sådant trofæ. Til karperfiskeri er det vigtigt ikke kun at vælge det rigtige lokkemad, bruge en stærk linje og en god krog, men også have en pålidelig stang. Lad os prøve at finde ud af, hvordan man vælger en stang til karpe. Hvad skal du vide for dette, og hvad skal du kigge efter?

Hvordan man vælger en stang til karpe
Hvordan man vælger en stang til karpe

Instruktioner

Trin 1

Karpe er ikke rovdyr, derfor foretrækker de reservoirer rig på vegetabilsk mad. Den lever i damme, søer og brede flodbække med stillestående vand eller langsomme strømme. Karpe er ikke særlig enkel, fordi det ikke er for ingenting, at den kaldes "vandræv". Fanget kan han skære linjen med sin rygfinne, men oftere prøver han at forlade og gør et skarpt og kraftigt strejf. En korrekt valgt karperstang hjælper med at undgå disse problemer. Karpe er en omhyggelig fisk, der ikke lader sig tæt på sig selv, kan lide at fodre nær krat af siv og siv, så stangen skal være lang nok. Vælg en stang til karpe med en længde på 5 - 6 meter for ikke at skræmme fisken.

Trin 2

Da man i påvente af et bid er nødt til at holde tacklingen i lang tid, og det er ønskeligt at holde tacklingen ubevægelig, er stangens vægt af stor betydning. Det skal være så lille som muligt. Dette hjælper det korrekte valg af det materiale, stangen er lavet af. Til karpefiskeri er det bedre at vælge en kulfiberstang. Sammen med sin styrke og stivhed er dette materiale meget lettere end andre, så din hånd bliver mindre træt.

Trin 3

Stivhed bestemmer formen og graden af bøjning af tacklingen, når man spiller fisk eller den såkaldte stangens handling. Til fiskeri af denne type fisk er en mellemhård stang bedst egnet. Dette vil give den nødvendige elasticitet, når du rykker, og ikke en særlig stor bøjning gør det muligt for karpen at blive styret i den rigtige retning og giver ham ikke muligheden for at vikle tacklingen i sivet.

Trin 4

Det anbefales at vælge en karperstang med færre knæ. Knæleddet skal være tæt og overlappe ca. 1/6 af knælængden. Dette vil skabe yderligere styrke langs hele stangens længde.

Trin 5

Spidsen af stangen er bedre at vælge en kombination, halv solid, halv hul. Dette forhindrer stangspidsen i at "hakke" vandet kraftigt under en skarp støbning og reducerer muligheden for dets brud.

Anbefalede: