Hvordan Man Vælger En Julestjerne I En Butik

Hvordan Man Vælger En Julestjerne I En Butik
Hvordan Man Vælger En Julestjerne I En Butik

Video: Hvordan Man Vælger En Julestjerne I En Butik

Video: Hvordan Man Vælger En Julestjerne I En Butik
Video: Flet en julestjerne - hvordan fletter man julestjerner 2024, Kan
Anonim

Julestjerne eller julestjerne er en plante, der altid kan ses, når man handler på nytårsaften. Det tiltrækker øjet med sit usædvanlige udseende. Julestjerne har lyse, stjernelignende skovlblade, der vises lige i tide til nytårsferien. En blomst, hvis den vælges korrekt, bliver ikke kun en lys gave, men kan også genopfylde samlingen af stueplanter.

Hvordan man vælger en julestjerne i en butik
Hvordan man vælger en julestjerne i en butik

Når du køber julestjerne, skal du være opmærksom på følgende:

Planten skal være kompakt, godt bladagtig og stærk i udseende. Hvis julestjernen er i en gennemsigtig pakke, skal du fjerne den og inspicere planten.

1. På skovlenes krone skal der være mange uåbnede skovleblade, og den (kronen) skal have en grøn-gul eller rødlig skygge uden pollen. Hvis der allerede er tilstedeværelse af gul pollen på kronen, er planten falmet, og julestjernen vil snart miste sit farverige tøj.

2. Julestjerneblade skal have dybgrøn farve uden tegn på, at de visner eller tørrer ud. Så hvis bladets kanter eller lyse skovlblade har fået en brun farve og falder af, er dette et tegn på tilstedeværelsen af en edderkoppemid eller hvidblomst, blomster skadedyr.

Snoede og gulnede blade indikerer, at planten var kold og fugtig, den blev holdt ved lave temperaturer og træk. Som regel udvikler sådanne "oversvømmede" planter rodrot.

3. Jorden i potten bør ikke være helt tør eller våd. Julestjerne tolererer hverken det ene eller det andet. Jorden i potten skal være moderat fugtig.

4. Grønne pletter på lyse skovlblade indikerer, at julestjerns "destillation" ikke er af høj kvalitet. I elegante skovleblade er farven altid saftig, mættet og ensartet.

5. Julestjernens højde bør ikke overstige 2-2,5 af selve gryden.

Regler for transport af julestjerne hjem

I den kolde vintersæson skal planten pakkes i papir (kasse). Hvordan kan du forkorte den tid julestjerne forbliver udendørs? Glem ikke, at planten kan dø af hypotermi. Og du skal slet ikke købe julestjerne på gaden.

Udpak ikke gryden med planten derhjemme med det samme. Giv julestjernen tid til at "varme op", ca. 20-30 minutter. Sørg for at lægge planten på en palle med vådt ekspanderet ler eller placere beholdere med vand omkring det. Hvis dette ikke er gjort, kan din skønhed kaste bladene. Dette er en reaktion på tør rumluft.

Anbefalede: