Hvordan Man Laver En Terrasse I Et Akvarium

Indholdsfortegnelse:

Hvordan Man Laver En Terrasse I Et Akvarium
Hvordan Man Laver En Terrasse I Et Akvarium

Video: Hvordan Man Laver En Terrasse I Et Akvarium

Video: Hvordan Man Laver En Terrasse I Et Akvarium
Video: EASY PLANTED AQUARIUM SETUP - WITH VOLKER JOCHUM FROM DENNERLE 2024, Kan
Anonim

I et akvarium er en terrasse en meget vigtig del af indretningen. Hvordan dine planter og fisk ser ud, om den ønskede effekt af visuelt volumen i akvariet vil blive skabt, afhænger af dets form og metode til udlægning. Før du begynder at lave en terrasse, har du brug for en fuldstændig forståelse af, hvordan du vil have den. Det er vigtigt at have en idé om, hvilke dekorative genstande du vil lægge i akvariet, hvilken slags sten du vil bruge osv.

Hvordan man laver en terrasse i et akvarium
Hvordan man laver en terrasse i et akvarium

Former for lægning af jord

Den første ting at starte med er at lægge jorden. Det er vigtigt at overveje det faktum, at løftning af jorden bag på akvariet forbedrer udseendet på undervandsterrassen. Derfor passer det oftest med en lille hældning. Hvis du lægger akvariets bund i et jævnt lag, ser det fladt ud. Du kan også bruge formen på et amfiteater, dette tilføjer sofistikering og volumen. Terrassen kan laves i trinform, en bestemt type planter kan plantes på hvert trin. Dette vil opfriske akvariet meget og få det til at se usædvanligt ud. Generelt, når du laver bundoverfladen, kan du komme på og bruge forskellige former for terrasser, det afhænger allerede af kanten af din fantasi.

Jordtyper

Når du opretter et akvarium, er det meget vigtigt at være opmærksom på jordtypen. Jorden er grundlaget, grundlaget for dit fremtidige levende hjørne, så du skal tage sit valg seriøst.

Akvariumjord består af to dele: mineral og organomineral. Sand, grus, småsten, sten osv. Betegnes alle som jordens mineraldel. Med deres hjælp holdes alle planter, de fungerer som dekorative elementer i akvariet.

Laterit, lermaterialer, organiske forbindelser - den organominerale komponent i akvariet. Alle disse stoffer understøtter organismernes levetid i akvariet.

Jordtykkelse

Når du spreder jorden, må du ikke gøre det for højt. Bagsiden bør ikke være mere end 10 cm tyk, og fronten skal være mere end 2 cm. Som regel skal jorden bag på akvariet være 1,5-2 gange tykkere end fronten. Dette gør det muligt for planterne at blive arrangeret på en geometrisk måde. Ved plantning af planter skal høje placeres i baggrunden og mindre - foran.

Afhængig af størrelsen på substratpartiklerne er jordens tykkelse forskellig. Hvis partiklerne er små, spredes det i et tyndt lag. Dette skyldes, at jo finere partiklerne er, jo mindre gasudveksling i jorden. For eksempel, når du bruger fint flodsand, bør laget ikke overstige 1, 5 - 2 cm. For groft flodsand er et interval på 4-5 cm tilladt. Små småsten kan hældes op til 7 cm høje. I sjældne tilfælde, der bruges store småsten, som kan drysses op til 12-15 cm høje.

Når du opretter en sammensætning, kan du bruge en jord, der adskiller sig fra typen og farven på grus. I dette tilfælde kan du lege med farver: placer en lys farve på det øverste lag og mørkt i bunden. Hvis du placerer en mørk farve øverst, vil det gøre det samlede billede tungere. Når du bruger let grus, øges følelsen af lydstyrke.

Anbefalede: