Peyman Moaadi: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Peyman Moaadi: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Peyman Moaadi: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Peyman Moaadi: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Peyman Moaadi: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Top 10 Movies of Peyman Maadi| Best 10 Movies of Peyman Maadi 2024, April
Anonim

Payman Moaadi er en iransk-amerikansk skuespiller, manuskriptforfatter og producent. Hans talent værdsættes ikke kun hjemme, men også i Europa og Amerika - for en række værker blev han tildelt prestigefyldte filmpriser. Og i dag, 60 år gammel, fortsætter Moaadi, der engang havde til hensigt at blive ingeniør, med at skabe smukke film.

Peyman Moaadi: biografi, karriere, personlige liv
Peyman Moaadi: biografi, karriere, personlige liv

Biografi

Peyman Moaadi (i forskellige kilder er der to stavemåder - Payman Maadi og Peyman Moaadi) blev født i Amerikas Forenede Stater i en familie af indvandrere fra Iran. Det skete den 30. juni 1967 i byen New York. Faderen til den fremtidige skuespiller var advokat. Fem år senere vendte Moaadi-familien tilbage til deres hjemland i Iran. Så Peyman dimitterede fra fakultetet for metallurgisk teknik. Imidlertid arbejdede den unge mand ikke i sin specialitet og besluttede at prøve sin hånd i filmindustrien. Først som manuskriptforfatter. Det er værd at bemærke, at det allerførste forsøg var meget vellykket.

I dag er Peyman Moaadi 60 år. Han bor i Irans hovedstad - Teheran. Manden er stadig aktiv, går i sport, arbejder. Han er fuld af kreative ideer og vedligeholder endda sin egen side på det sociale netværk "Instagram". Mere end 760 tusind mennesker har abonneret på det. Desværre skriver Moaadi teksten på sit oprindelige iranske sprog, så russisktalende fans af hans talent kan kun beundre de smukke fotografier.

Billede
Billede

Uddannelse

Peyman Moaadi fik sin videregående uddannelse ved Islamic Assad University i Iran (Islamic Azad University, den højere uddannelsesinstitution er beliggende i byen Karah).

Karriere

Peyman begyndte sin karriere i filmindustrien i 2000 med filmen "Swan Song" - Moaadi skrev et manuskript til det. Denne film var en succes med både filmkritikere og publikum. Peyman oprettede senere flere succesrige film. Moaadi begyndte sin karriere som skuespiller i 2009 med hovedrollen i filmen "About Ellie" (instrueret af Asghar Farhadi). To år senere modtog han prisen Silver Bear for bedste skuespiller på Berlin International Film Festival for sin rolle som Nader i Separation (instrueret af Farhadi i 2011). Det er værd at bemærke, at denne film modtog en Oscar i nominering for bedste udenlandske film. Hun har tiltrukket sig kritikere og dem, der arbejder i filmindustrien. Snart blev Peyman inviteret til at skyde i Amerika.

Billede
Billede

I 2014 medvirkede Moaadi i dramaet Camp X-Ray, hvor den berømte Hollywood-skuespillerinde Kristen Stewart blev hans partner på sættet. Camp X-Ray blev instrueret af Peter Sattler fra sit eget script. Plottet på billedet er dedikeret til røntgenenheden i det amerikanske fængsel på Guantanamo militærbase.

Samme år 2014 optrådte Moaadi i HBO-tv-serien One Night. One Night er en britisk-amerikansk otte-delt tv-miniserie co-produceret af HBO og BBC Worldwide (skrevet af Richard Price og Stephen Zaillian), baseret på den britiske tv-serie Criminal Justice.

Også i 2014 sluttede Peyman Moaadi sig til juryen for den 17. Shanghai International Film Festival.

Det sidste arbejde af Peyman Moaadi - maleriet "6 feet underground" - dukkede op på skærmen allerede i år, 2019. I denne amerikanske actionfilm instrueret af Michael Bay spillede skuespilleren en lille rolle.

Billede
Billede

Priser

I 2011 blev Peyman Moaadi for sin rolle i A Separation nomineret til flere prestigefyldte priser på én gang - Asia Pacific Screen Awards og Village Voice Film Poll. Hans arbejde blev anerkendt som bedste skuespiller i International Cinephile Society Awards og Berlin International Film Festival (i kategorien Silver Bear for Bedste skuespiller). Senere succes som manuskriptforfatter og instruktør Moaadi bragte sin film "Snow on the Pines" (Sneen på fyrretræerne). For dette arbejde i 2013 på Fajr International Film Festival blev han nomineret til bedste instruktør og vandt publikumsprisen for bedste film. På Erbil International Film Festival for den samme film modtog Moaadi en pris i kategorien "Bedste instruktør".

I 2016 på Fajr International Film Festival for hans optræden i Life and a Day blev Peyman nomineret til Crystal Phoenix for prisen for bedste skuespiller. Men i en anden konkurrence - House of Cinema - modtog han den eftertragtede pris i kategorien "Bedste skuespiller".

Personlige liv

Moaadi er gift. Skuespillerens kone er Rana Hamidi, og de opdrætter to børn sammen. Det vides, at Peymans datter er engageret i billedkunst.

Billede
Billede

Interessante fakta

Peyman Moaadis højde er 1,7 meter.

Han er ingeniør ved uddannelse.

Filmografi

  • Swan Song, 2000 - som manuskriptforfatter
  • Thirst (2002) - manuskriptforfatter
  • Coma, 2004 - manuskriptforfatter
  • Cafe Setareh, 2006 - manuskriptforfatter
  • Bryllupsmiddag, 2006 - Forfatter, direktørskonsulent
  • Læbestift, 2007 - Forfatter, instruktør
  • Om Elly (2009) - skuespiller
  • Sorg, 2011 - skuespiller
  • "Separation" (A Separation), 2012 - skuespiller
  • Sneen på fyrretræet, 2013 - instruktør, manuskriptforfatter
  • Camp X-Ray, 2014 - skuespiller
  • Melbourne, 2014 - skuespiller
  • Tales, 2014 - skuespiller
  • "Last Knights" (Last Knights), 2015 - skuespiller
  • 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi, 2016 - skuespiller
  • "One night" (The Night Of), 2016 - skuespiller
  • Window Horses, 2016 - tegneserie med stemmeskuespil
  • 6 fod under jorden (Six Underground), 2019 - skuespiller

Anbefalede: