Hvilken Lak Bruges Til Decoupage

Indholdsfortegnelse:

Hvilken Lak Bruges Til Decoupage
Hvilken Lak Bruges Til Decoupage

Video: Hvilken Lak Bruges Til Decoupage

Video: Hvilken Lak Bruges Til Decoupage
Video: Два панно "Лавандовое настроение"Мастер-класс #панно #прованс #лаванда #панноизкартона #DIY 2024, Kan
Anonim

Du skal vælge en lak, der bruges i decoupage, afhængigt af hvordan genstanden, der skal dekoreres, vil blive brugt senere. Valget af sådanne lakker er ret stort.

Coating af produktet med lak
Coating af produktet med lak

Instruktioner

Trin 1

Hvis køkkenredskaber er dekoreret med decoupage, som ikke vil stå inaktiv, men vil blive brugt og i kontakt med mad, skal du vælge en harmløs decoupage-lak til topcoaten. For de produkter, der konstant eller ofte er i kontakt med vand, bruges og ligger i fugtige rum, er det bedre at vælge vandtætte lakker. Kendetegnet ved en god lak er, hvordan den tørrer. Højkvalitets lak efterlader ikke striber og revner, jævnt på bunden, bliver ikke gul over tid, har ikke en skarp frastødende lugt.

Trin 2

Ved hjælp af lak kan du opnå visse effekter på produktet. Til dette er der patinerende lakker, specielle regnbuelakker - med en dobbelt eller endda tredobbelt glans. Lakken kan være mat eller blank. En volumetrisk effekt kan opnås ved hjælp af specielle vandbaserede klarlakker. Der er lak i spraydåser, der påføres visse dele af sammensætningen, takket være hvilket billedet får volumen og en konveks struktur. Ved at blande matte og blanke lakker sammen kan du få effekten af en satinoverflade. Ved at påføre et par lag diamantpolish på bunden får du en marmorlignende overflade. Ofte spiller decoupagelak også rollen som lim: de skårne motiver er fastgjort til overfladen på det objekt, der skal dekoreres.

Trin 3

Miljøvenlig type lak er vandbaseret akryllak. De er ikke brandfarlige og lugtfri, de bruges i rum til indvendigt arbejde. Disse lakers elasticitet og styrke er høj, og træets oprindelige udseende, dets struktur er godt bevaret. En uopløselig belægning tilvejebringes af polyurethanlakker. Sådanne lakker har god vedhæftning til næsten alle materialer - til træ, læder, plast, stoffer, metal, gips. Polyurethanlak er modstandsdygtig over for ferskvand og havvand og bevarer sin glans i flere år. Når det er overtrukket, skaber det en film på produktet, der har høj slidstyrke og mekanisk styrke. Vandbaserede polyurethanlakker er moderne maling og lak. Med alle fordelene ved akryllak (miljøvenlighed, mangel på lugt) bevarer de også fordelene ved polyurethan-opløsningsmiddelbårne lakker - slidstyrke og styrke.

Trin 4

Olielakker kan også bruges til decoupage. Hovedkomponenterne i sammensætningen af sådanne lakker er vegetabilske olier, harpikser, organiske opløsningsmidler. Tørring efterlader lakken en hård film af lysegul eller mørkebrun farve på produktet. Enhver farve kan vælges og afhænger af lakens komponenter. Afhængigt af atmosfæriske forhold tørrer olielak i flere timer eller flere dage, længere end alle andre lakker.

Anbefalede: