Sådan Dekorerer Du Porcelænsfade

Indholdsfortegnelse:

Sådan Dekorerer Du Porcelænsfade
Sådan Dekorerer Du Porcelænsfade

Video: Sådan Dekorerer Du Porcelænsfade

Video: Sådan Dekorerer Du Porcelænsfade
Video: Sådan dekorerer du dine vægge - uden en formue på budgettet 2024, Kan
Anonim

Der er porcelænsservice i næsten ethvert hjem. Nogen foretrækker at bruge det hver dag, nogle tager det kun lejlighedsvis ud - til at dække det festlige bord. Hvis du vil have et smukt og unikt sæt retter, kan du selv opnå dette ved at male porcelæn.

Sådan dekorerer du porcelænsfade
Sådan dekorerer du porcelænsfade

Er det nødvendigt

  • - maling til porcelæn og keramik;
  • - palet
  • - Vatpind;
  • - børste
  • - blød blyant.

Instruktioner

Trin 1

Vælg det mønster, du gerne vil se på service. Du kan enten dekorere hele sættet med det samme ornament eller tegne hele historien på kopperne med en fortsættelse på underkoperne og slutningen på den sukkerskål med grydesmag.

Trin 2

Tag en blød blyant og overfør tegningen til porcelænet. Du bør ikke omhyggeligt kopiere alle konturerne - blyanten trækker ikke særlig godt på keramik. Lav bare en skitse, der gør det lettere for dig at navigere.

Trin 3

Du skal bruge specielle malinger til arbejde. Derhjemme er det mest bekvemt at bruge maling til porcelæn og keramik med fyring. Du kan købe dem i en kunstbutik. De sælges både som et sæt og individuelt.

Trin 4

Klem et par dråber maling på din palet. Mange af dem tørrer hurtigt, så anvend ikke farver i store portioner. Bevæbnet med et Q-tip, begynd at påføre maling på porcelænet, toning store områder. Hvis du vil have en semi-gennemsigtig baggrund, skal du tilføje lidt vand til malingen. Hvis du vil få en mere mættet farve - stryg vatpinden flere gange på ét sted. Efter at have malet over store detaljer, tag en pensel og mal forsigtigt tegningen langs konturerne, tegn i små detaljer. Børsten skal skylles regelmæssigt i rent vand, ellers limer malingen den tæt.

Trin 5

Når tegningen er færdig, skal den sikres. En almindelig hjemmeovn er egnet til dette. Følg instruktionerne på malingsemballagen nøje. Normalt bages produkter i en time ved en temperatur på ca. 160 grader.

Trin 6

Nu kan du bruge porcelænsskåle uden frygt for, at tegningen trækker af eller mister sin lysstyrke. Der skal dog udvises forsigtighed ved vask. Malet porcelæn skal rengøres med en blød svamp og flydende opvaskemiddel. En vaskeklud af metal såvel som en opvaskemaskine kan ødelægge din service.

Anbefalede: