Et Par Ord Om Solbrændthed

Et Par Ord Om Solbrændthed
Et Par Ord Om Solbrændthed

Video: Et Par Ord Om Solbrændthed

Video: Et Par Ord Om Solbrændthed
Video: Hemmeligheder ved at dyrke store honningmeloner i et drivhus og i en køkkenhave 2024, Kan
Anonim

Tansy tilhører vilde planter. Dens gavnlige egenskaber bruges til medicinske formål, og dens smag giver en særlig delikatesse til retterne.

Et par ord om solbrændthed
Et par ord om solbrændthed

Tansy findes sjældent i personlige plot. Det er så almindeligt i naturen, at mange mennesker ikke engang tænker på det som en plante til blomsterbed. Ikke desto mindre kan denne uhøjtidelige flerårige bruges i den farmaceutiske have til naturalisering i haven og endda plantes i en mixborder.

Tansy formeres ved at dele jordstængler og genplante den fra naturen i det tidlige forår. Planten kræver ikke jordens frugtbarhed, kan godt lide god belysning, oversvømmelse. Busken vokser ret hurtigt, så solbrunen skal have et sted "med en margen". Planten kræver ikke pleje, reagerer godt på gødning. Efter blomstring beskæres skuddene, dette kan forårsage en ny blomstring om efteråret. En gang hvert par år er busken delt.

Planten bruges i vid udstrækning inden for medicin. En vandinfusion af blomsterkurve forbedrer appetitten, forbedrer sekretionen af kirtlerne i mave-tarmkanalen, normaliserer fordøjelsen, øger udskillelsen af galde og sved, nedsætter hjerterytmen og øger blodtrykket. Den essentielle olie indeholdt i bladene er et godt anti-orm og antimikrobielt middel.

De gunstige egenskaber ved solbrændt bruges ikke kun i medicin, men også til madlavning. Lyserøde blomsterblomster kan tilsættes ved gæring af kål, agurker, physalis. Tansy i små doser kan tilsættes pickles til tomater, paprika, blomkål. Ved brygning kan solsikke erstatte humle og kan også bruges til at fremstille kvass. I kødretter, vegetabilske gryderetter kombineres tansy med rød peber; i søde kager tilsættes det i stedet for ingefær.

Anbefalede: