Gelichrisum Har To Liv

Gelichrisum Har To Liv
Gelichrisum Har To Liv

Video: Gelichrisum Har To Liv

Video: Gelichrisum Har To Liv
Video: Detox Yoga + ArŌMaTherapy with Helichrysum 2024, Kan
Anonim

Gelikhrizum kaldes populært immortelle. Dette er en af de planter, der har to liv. Han tilbringer sit første liv i blomsterbed. Den anden er udødelig liv i en vase.

Gelichrisum har to liv
Gelichrisum har to liv

Gelikhrizum er elsket af både amatørblomstrere og professionelle blomsterarrangører. Denne relativt uhøjtidelige plante fra Aster-familien er let at dyrke.

Frø sås i det tidlige forår i jorden. Frøplanter vises hurtigt inden for 7-10 dage. Kimplanterne tyndes ud (de er ikke bange for at transplantere) og efterlader ca. 15-25 cm mellem planterne. Planter vokser og udvikler sig hurtigt og bliver til smukke lige buske, stærkt forgrenede øverst. Hele planten har pubescence, buskens højde er 40-80 cm.

Unge planter blomstrer om 50-60 dage. En funktion er den lange blomstring indtil de meget sene frost. Farven er den mest varierede og unikke, alle regnbuens farver præsenteres.

Blomsterne har en diameter på ca. 4-5 cm. Kurve er dobbelt og halvt dobbelt blomsterstand, har raslende skalaindpakninger, og blomsterne i midten af blomsterstanden er små og gule. Der er blomster i to-tre farver, meget elegante.

Gelikhrizum blomstrer godt på løs, nærende, moderat fugtig jord. Elsker solen. Han tåler tørke let. I tilfælde af langvarigt tørt vejr vil det takke dig for vanding med større blomsterstande.

Skårne blomsterstande af Gelichrizum kan stå i vand i meget lang tid.

Gelichrizum til vintertørrebuketter skæres i halvåbning af blomsterstande, bundet i klaser og tørres, hængende ned med hovedet i skyggen.

Høje sorter dyrkes til opskæring og til tørre buketter. Lavvoksende sorter ser godt ud i grænser og højderyg.

Anbefalede: