Van Heflin: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Van Heflin: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Van Heflin: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Van Heflin: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Van Heflin: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Трагическая концовка Ван Хефлина - К сожалению, ему было всего 60 лет 2024, Kan
Anonim

Hovedpersonerne spillet af den amerikanske teater- og filmskuespiller Van Heflin var birolle. Imidlertid har ejeren af den prestigefyldte Oscar spillet flere store roller. For sit bidrag til udviklingen af film blev han tildelt stjerner på Walk of Fame.

Van Heflin: biografi, karriere, personlige liv
Van Heflin: biografi, karriere, personlige liv

En kunstnerisk karriere blev valgt ikke kun af Emmett Evan "Wan" Heflin Jr., men også af hans yngre søster Mary Francis.

Carier start

Biografien om den fremtidige kunstner begyndte i 1910. Barnet blev født den 13. december i den lille by Walters i en tandlæge familie. Da drengen gik i 7. klasse, flyttede hans forældre og hans yngre søster til Long Beach.

Den teenager, der så havet for første gang, besluttede at starte en karriere som sømand, som blev fuldstændig afvist i familien. Han fortsatte sin uddannelse på den lokale polytekniske skole. I sommerferien gik Heflin på en skonnert. Han besøgte Hawaii, Mexico, Sydamerika.

Kandidaten fortsatte sine studier ved University of Oklahoma. Studenten blev medlem af Phi Delta Theta-broderskabet. Den unge mand tænkte ikke på en filmkarriere. Men i trediverne begyndte han at spille på Broadway. Katharine Hepburn, der allerede er blevet en stjerne, der har set kunstnerens spil i en af produktionerne, sagde, at hun kun var enig med denne skuespiller i at spille i den nye film.

I 1936 gik skuespilleren ind i biografen. Han debuterede i filmen "Woman Rebel" i rollen som Lord Gerald Keythorn. Premieren bragte imidlertid ikke kunstneren selv tilfredshed, og det viste sig ikke at være rentabelt kommercielt.

Van Heflin: biografi, karriere, personlige liv
Van Heflin: biografi, karriere, personlige liv

I 1940 dukkede den håbefulde filmskuespiller op igen på skærmen i filmen "Vejen til Santa Fe". Warner Bros. Studio blev erstattet af MGM. Kunstneren medvirkede i filmen “G. M. Pulham Esquire "i 1941. Dette arbejde modtog positive anmeldelser fra kritikere og publikum. Endnu mere succesrig var filmen "Johnny Yeager". Hans helt var Jeff Hartnett, som journalister kaldte ham, "Taylors altid fulde følgesvend", en advokat og ven til skuespilleren, der skinnede i hovedrollen.

Vellykket arbejde

Pressen var enstemmig i vurderingen af kunstnerens arbejde. Billedet af en selvhatende helt afbildet af ham viste sig at være så stærk, at det bogstaveligt talt overskyggede hovedpersonen. Som bedste birollekunstner modtog Heflin en Oscar.

Studieledelsen trods det vellykkede arbejde havde ikke travlt med at tilbyde skuespilleren hovedrollerne. Det blev kun filmet i kommercielle filmprojekter med lavt budget. I mere prestigefyldte film til den udøvende kunstner var der kun biroller. Men arbejdet viste sig at være så meget, at kunstneren gennem hele firserne var engageret i at finpudse sine færdigheder.

Han var en succes i sin rolle som præsident Andrew Johnson i filmen Johnson of Tennessee fra 1942. I filmen fra samme periode, Murder at Grand Central, spillede han Rocky Custer. En privatdetektiv afslører glimrende det mystiske mord på en Broadway-stjerne natten over.

Og igen anerkendte pressen enstemmigt, at et ret beskedent detektivbillede med elementer fra komedie skylder sin succes den snedige detektiv, som Van Heflin spiller. Han er blevet kaldt en kraftigt undervurderet kunstner.

Van Heflin: biografi, karriere, personlige liv
Van Heflin: biografi, karriere, personlige liv

Lyse roller

Under 2. verdenskrig tjente skuespilleren i det amerikanske militær i Europa. Han var operatør i luftvåbenet. Filmkarrieren fortsatte efter at have vendt tilbage til Hollywood.

I den dramatiske "The Strange Love of Martha Ivers" i 1946 spillede skuespilleren Sam Masterson, med hvilken billedheltinden var forelsket i mange år. I 1947 blev den berømte Athos hans karakter i filmatiseringen af The Three Musketeers.

I film noir Act of Violence i 1948 reinkarnerede kunstneren som hovedpersonen, Frank R. Anley. En krigshelt og fredstidskontraktør har modtaget adskillige priser for den vellykkede gennemførelse af et lovende projekt. Men en succesrig forretningsmand skjuler mange hemmeligheder. En af dem bliver dødelig for sin familie.

I filmen "Shane" fra 1953 reinkarnerede Van Heflin sig som Joe Starrett, i hvis forsvar hovedpersonen i filmen rejser sig i lyset af truslen om udsendelse fra huset og den dal, han havde arrangeret. Samtidig spillede han hovedpersonen i filmen "Black Widow" af Peter Denver. Handlingen finder sted i det teatralske boheme i New York.

En velkendt Broadway-producent mistænkes for at have myrdet en ung provinsforfatter, der er ankommet til byen. Han bliver nødt til kun at bevise sin uskyld alene. Ifølge kritikere spillede kunstneren perfekt karakteren, der blev cirkuleret omkring hans finger.

Alle facetter af talent

Vellykket arbejde med filmen "Kl. 3:10 til Yuma" i 1956. Hans helt, ejeren af ranchen Dan Evans, med sine sønner i 1880 var vidne til røveriet af en vognbakke. Bandenes leder arresteres. Myndighederne frygter dog hans medskyldiges tilbagevenden. De beslutter at ansætte frivillige til i hemmelighed at levere fangen til toget, der fører ham til Yuma. Evans tog en chance. Alex Porter, en bydronker, accepterer at blive hans partner.

Van Heflin: biografi, karriere, personlige liv
Van Heflin: biografi, karriere, personlige liv

Van Heflin arbejdede med succes inden for radio. Produktionen med hans deltagelse var meget populær blandt publikum. En overraskende fløjlsagtig lav stemme gjorde udøveren genkendelig. Van Heflin har givet udtryk for heltene fra næsten 2.000 radiosæberoperaer.

Kunstneren stoppede heller ikke med at spille på teaterscenen. Han optrådte på Broadway Philadelphia Story og var også med i Memories of Two Mondays and View from the Bridge, baseret på skuespil af Arthur Miller.

En familie

Færdiggjorde en filmkarriere i den berømte film "Airport" i 1970. Van Heflin reinkarnerede som en passager, der besluttede at begå selvmord ved en eksplosion i et fly for senere at få sin eneforsikring i Guerrero.

Udøveren forsøgte at forbedre sit personlige liv flere gange. Hans førstevalg og kone var en kollega, skuespillerinde Eleanor Shaw. Ægteskabet med hende varede kun seks måneder. I et kvart århundrede var Van Heflin mand til Francis Neal. Deres familie havde tre børn, to døtre og en søn, Tracy. Pigerne, Vana og Caitlin, har valgt kunstnerisk karriere. De blev berømte under navnene Kate Heflin og Vana O'Brien. Deres forældre blev adskilt i 1967.

Skuespilleren elskede at fiske i havet, svømmede i poolen hver dag for at holde sig i god form. Og kunstneren døde i 1971 den 23. juli.

Van Heflin: biografi, karriere, personlige liv
Van Heflin: biografi, karriere, personlige liv

For sit bidrag til udviklingen af tv og biograf blev han tildelt to stjerner på Walk of Fame.

Anbefalede: