Sådan Bestemmes Tempoet På En Sang

Indholdsfortegnelse:

Sådan Bestemmes Tempoet På En Sang
Sådan Bestemmes Tempoet På En Sang
Anonim

Tempo er et af de grundlæggende egenskaber ved et stykke musik. Der er traditionelle metoder til bestemmelse af tempoet på sange såvel som computerprogrammer, der fungerer som deres modstykker.

Sådan bestemmes tempoet på en sang
Sådan bestemmes tempoet på en sang

Er det nødvendigt

metronom eller computerprogram som modstykke

Instruktioner

Trin 1

Dette udtryk kommer fra det italienske ord tempo, som igen går tilbage til det latinske tempus - "tid". Tempo er den hastighed, hvormed du bevæger dig fra en musikalsk enhed til en anden. I klassisk musik anvendes flere hovedtyper: largo og adagio (langsomt, roligt), andante og moderato (moderat, ikke hurtig), allegretto (ret hurtig), allegro, vivache (hurtig, livlig), presto (meget hurtig). Ofte før score vises ikke kun tempoets navn, men også dets hastighed i absolutte enheder (for eksempel kan 60 slag i minuttet svare til andante).

Trin 2

Traditionelt bruges en metronom til at bestemme tempoet. Enheden, der består af en krop med markeringer og en pendulhånd med en vægt, giver dig mulighed for at observere frekvensen af svingninger med en bestemt hastighed (i absolutte enheder - antallet af slag pr. Sekund). Ved at flytte vægten ned indstiller du et hurtigere tempo, op - en langsommere. Den hastighed, hvormed metronomhånden svinger, er angivet på den som en skala. Den første svingning skal falde sammen med det første mål for stykket.

Trin 3

Opgaven med at bestemme tempoet opstår ikke kun for kunstnerne af instrumental musik, men også for forfatterne og processerne til elektroniske kompositioner. Værker med ødelagte rytmer er særligt vanskelige, og det er dette, der karakteriserer mange områder af moderne musik - fra drum'n'base til techno, fra breakcore til house. Der er mange computerprogrammer, hvis funktionalitet inkluderer måling af tempoet (beat per minut) i et musikalsk segment. Disse inkluderer DJ-software VirtualDJ, FL Studio og deres kolleger. Der er også enkle BPM-tællere (MixMeister BPM Analyzer og andre), der fungerer som en metronom.

Trin 4

Mange DJ-konsoller har indbyggede BPM-tællere, men du skal ikke stole på dem. For det første når nøjagtigheden af de fleste af dem kun 1 slag i minuttet (hvilket ved 130 BPM giver en afvigelse på 0,77% og endnu mere ved hurtigere). Og for det andet kan du en dag befinde dig bag pladespillere, der ikke har denne enhed, og du bliver kun nødt til at stole på dig selv. Så det anbefales at bruge BPM-tællere til selvkontrol i starten af sporet.

Anbefalede: