Sådan Ordnes Pasteller

Indholdsfortegnelse:

Sådan Ordnes Pasteller
Sådan Ordnes Pasteller

Video: Sådan Ordnes Pasteller

Video: Sådan Ordnes Pasteller
Video: Sådan skræller du et knoldselleri 2024, Kan
Anonim

Pastelmaleri adskiller sig fra maleri lavet ved hjælp af andre materialer, unik skønhed i nuancer, bemærkelsesværdig blødhed og fløjlsagtig. Imidlertid har tørre pasteller en egenart - de er meget skrøbelige og har en tendens til at smuldre. Hvordan fikser man pasteller? Opskriften på det perfekte fikseringsmiddel er blevet søgt af pastellkunstnere i århundreder. Den allerførste opskrift dateres tilbage til det 17. århundrede. De Mayern beskrev det i sit manuskript dedikeret til malernes redskaber. Lad os prøve, og vi finder svaret på dette spørgsmål.

Sådan ordnes pasteller
Sådan ordnes pasteller

Er det nødvendigt

akvarel eller pastel papir, tør pastel, fiksativ spray. Børster og vand kan også være nyttige. Hvis du vil prøve en kunstneropskrift fra det 17. århundrede, har du brug for fiskelim

Instruktioner

Trin 1

De måder, hvorpå fortidens kunstnere fikser pasteller er ret komplekse. For eksempel var du nødt til at tage limet, vandgennemtrængeligt papir, som du vil male med pasteller på. Derefter skal du våde det i en opløsning af fisklim og vand. Opret pasteller, når papiret er helt tørt. Læg det derefter forsigtigt ned i vandet igen. Det skal bemærkes, at vandet skal være meget rent. Hold papiret i begge ender, så tegningen er jævnt våd og ikke hælder vand på forsiden af pastellen. Når pastellen er helt våd, skal du fjerne den fra vandoverfladen og tørre den.

Trin 2

Der var også en metode beskrevet af kunstneren Pointelline. Han børstede overskydende maling med lette streger på venstre side af tegningen. Dette gøres flere gange: på tegningsfasen og efter arbejdets afslutning. Efter den sidste rysten er du nødt til at bringe arbejdet til perfektion med subtile streger. Nu vil dine pasteller ikke smuldre af rystelser og friktion.

Trin 3

Tidligere kunstneres metoder er ret besværlige, så de er ikke helt egnede til nogen, der bare lærer at arbejde med pasteller. Det er bedre at kigge efter et specielt fiksativ i kunstbutikker, der fås i form af en spray. Moderne fikseringsmaskiner giver dig mulighed for at fastgøre pasteller med det mindste tab af farve og tekstur på billedet. For at fastgøre pastellerne sprøjtes fikseringsmidlet på overfladen fra en afstand på 30 centimeter. Papiret, som pastellen er tegnet på, må ikke blive våd, ellers beskadiges pastellen. Overdriv det ikke med fikseringsmidlet, to eller tre lette sprayer skal være nok. Hvis din pastel har flere lag, er det bedst at fastgøre den i lag. I slutningen af arbejdet skal du rette eventuelle farve- eller strukturændringer. Hvis dit arbejde har en enkel struktur (et lag, dvs. lineær), er det bedre at rette det på bagsiden af billedet. Dette gælder især for pasteller lavet på tyndt papir.

Trin 4

Der er en anden enkel måde at fastgøre tørre pasteller på, som er at vaske tegningen med vand ved hjælp af kunstneriske børster. Hvis du har brug for penselmærker i din tegning, er det bedre at bruge en børste til børste. Fugtighed i pastelmønsteret har en fantastisk effekt. Pastel er ved at blive noget mellem akvarel og pastel. Dette gøres enkelt. Påfør først et tykt lag pastel på akvarelpapir. Derefter sprøjtes det med vand fra en sprayflaske, og det næste lag pastel påføres fugtigt papir. Hvis du har brug for at forbedre farven, skal du anvende flere lag pastel på samme sted og fugter den efter hvert lag.

Anbefalede: