Sådan Udskiftes Strenge

Indholdsfortegnelse:

Sådan Udskiftes Strenge
Sådan Udskiftes Strenge

Video: Sådan Udskiftes Strenge

Video: Sådan Udskiftes Strenge
Video: Strange 2024, Marts
Anonim

Strenge er forbrugsstoffer, når du spiller et strygeinstrument. Selv med meget god pleje, støv efter hver lektion eller præstation, vil ikke en enkelt streng vare mere end en måneds arbejde. Derfor er enhver strengmusiker forpligtet til at lære at ændre streng.

Sådan udskiftes strenge
Sådan udskiftes strenge

Instruktioner

Trin 1

Uanset typen af strengeinstrument (plukket, bøjet, balalaika, violin, guitar) er der pinde på nakken eller på rammen (som på en harpe). Når den drejes i en retning, strækkes strengen mere, i den modsatte retning slapper den af. Slap af hver streng efter hinanden, så der ikke er nogen tråde tilbage på tuningsmaskinen. Fjern derefter enden af strengen fra tunerhullet og fra sadlen.

Trin 2

Stræk den første (tyndeste) streng, indstil den krævede lyd ("mi" på violin og guitar, "G" på balalaika). Så ekstrem på den anden side. Stræk på samme måde. Stræk strengene i en retning, helst på samme måde som de gamle strenge blev strakt.

Trin 3

Træk resten af strengene i denne rækkefølge: anden, femte, tredje, fjerde. Juster hver enkelt, når du trækker til den ønskede tone.

Trin 4

Stil instrumentet igen og lad det hvile et stykke tid. Sæt det derefter op igen.

Anbefalede: