Nigina Raupova: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Nigina Raupova: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Nigina Raupova: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Nigina Raupova: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv

Video: Nigina Raupova: Biografi, Kreativitet, Karriere, Personlige Liv
Video: Нигина Рауфова 2024, Kan
Anonim

Den legendariske sanger af Tadsjikistan Raupova Nigina er en stjerne, skønhed og favorit blandt folket. Hendes stemme lød overalt i verden. Hun sang som en nattergal og holdt det nationale image på scenen.

Nigina Raupova: biografi, kreativitet, karriere, personlige liv
Nigina Raupova: biografi, kreativitet, karriere, personlige liv

Biografi

I maj 1945 blev Nigina Raupova født i den lille landsby Shermoni i Faizabad-regionen i Tadsjikistan.

Fra en ung alder var Nigina forskellig fra sine jævnaldrende, der tilbad vestlig popkultur. Hun var som en stjerne for tadsjikerne og mindede om vidunderlige tider, hvor der var meget sol, kærlighed, høje bjerge og blomstrende haver. Pigen formidlede i sine sange al sin kærlighed til sine forfædre, byen med skyggefulde platentræer Dushanbe og fjernt Stalinabad. Opvarmede fædres og mødres sjæl i vanskelige efterkrigstider.

Billede
Billede

År med aktivt arbejde

Niginas kreative karriere begyndte, da en ung pige kom til at arbejde på en stoffabrik i byen Dushanbe og blev medlem af en amatørkunstgruppe.

Raupovas karakteristiske stemme blev bemærket og værdsat, og hun flyttede til det nationale ensemble "Rubobchizanon".

Hun kom til at arbejde på tv og blev inkluderet i tv- og tv-udvalget, hvor hun begyndte at samarbejde med Shashmakom-ensemblet og State Philharmonic Society of Tadsjikistan. Med denne gruppe fortsatte Nigina med at optræde gennem hele sit liv.

Folket huskede godt de sange, der blev udført af hende: "Askar Bacha", "Modar", "Az Sarat Gardam", "Gazalkhoi Fayzobod", "Rezaboron", "Nozam ba chashmonat", "Allat megum bacham", "Sabzina" og andre …

Hun fortsætter sin karriere som medlem af Dariyo folkloreensemble under Tadsjikistans regering, men stopper ikke med at deltage i sin elskede Shashmakom-gruppe.

Billede
Billede

Priser

I løbet af sit kreative liv har Nigina Raupova to gange modtaget de højeste priser.

Hun modtager Rudaki-prisen for sit bidrag til folkekunst og udviklingen af landets kultur.

Efter 11 år blev hun tildelt titlen People's Hafiz (sanger / sangskriver) i Tadsjikistan.

Om sangerinden

Den berømte kvindes personlige liv blev næsten ikke dækket af medierne. Der blev ikke nævnt familie, mand og børn. Hun var elsket for sin beskedenhed, talent og oprigtige sang. Hun var et eksempel for landsmænd. Folkesangeren har altid optrådt i national kjole og givet indtryk af en eventyrprinsesse i øst.

Otte timer før hendes død deltog Nigina i optagelserne af tv-showet "Mumtoz" i Dushanbe. Hun besvarede spørgsmål, sang sange og underviste unge. Det var 21. december 2010.

Om morgenen den 22. december var hun væk. Hun døde i en alder af 65 år som et resultat af et hjerteanfald.

Billede
Billede

Shashmakom - seks maqams (tonaliteter) med stemmelyd og melodiske overgange mellem dem. Dette er en genre af musikalsk og poetisk folklore, som er udbredt i Asien.

Anbefalede: