Raul Julia: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Indholdsfortegnelse:

Raul Julia: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Raul Julia: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Raul Julia: Biografi, Karriere, Personlige Liv

Video: Raul Julia: Biografi, Karriere, Personlige Liv
Video: Raul Julia full documentary 2024, Marts
Anonim

Raul Julia (fuldt navn Raul Rafael Julia og Arcelei) er en puertoricansk teater-, film- og tv-skuespiller. Han blev nomineret til en Golden Globe 4 gange, men modtog kun posthumt denne pris samt en Actors Guild Award og en Emmy for sin rolle i filmen Season of Fire.

Raul Julia
Raul Julia

Fans af kultfilmene The Addams Family og The Adams Family Values instrueret af Barry Sonnenfeld kender og elsker skuespilleren godt for sin rolle som Gomez Adams.

Siden barndommen drømte Raul om at være skuespiller, men hans forældre ønskede at se deres søn som advokat og efterfølger til sin fars forretning. Rauls far var den første restauratør i Puerto Rico, der lavede og solgte pizza i sin restaurant. Men den unge mand besluttede at opfylde sin drøm og til sidst gik for at erobre showbusiness i New York.

Kunstnerens kreative biografi inkluderer mere end 70 roller i tv- og filmprojekter. Mange beundrere af Raouls talent og repræsentanter for filmindustrien betragter ham som en undervurderet skuespiller. Først efter sin død modtog han adskillige filmpriser, herunder Golden Globe og Emmy. Han har mange nomineringer til priser: Saturn, Tony, MTV, Actors Guild, National Council of Film Critics, CableACE Awards.

Biografi fakta

Raul blev født i Puerto Rico i foråret 1940. Han var det ældste barn i en familie på syv. Hans mor sang i kirkekoret, før hun blev gift. Derefter beskæftigede hun sig med husholdning og opdragelse af børn.

Drengens far arbejdede som elektroingeniør. Han havde 3 højere uddannelser. Derefter gik han i forretning og åbnede sin egen restaurant, La Cueva del Chicken Inn, i en tidligere tankstation og bilbutik. Det var han, der først begyndte at fremstille og sælge pizza i Puerto Rico. Til dette inviterede restauratøren specielt en kok fra New York til sin virksomhed.

Raouls store tante var sanger og musiker. Det var hun, der inspirerede drengen til at være kreativ og på alle mulige måder støttede hans ønske om at blive skuespiller.

Raul Julia
Raul Julia

Raul fik sin grundskoleuddannelse på den katolske private skole Colegio San Ignacio de Loyola High School. Fra første klasse begyndte drengen at interessere sig aktivt for kreativitet og teaterkunst. Han spillede sin første rolle i en alder af 8 år og optrådte for publikum i form af Djævelen, som straks tiltrak sig opmærksomhed fra studerende og lærere. Senere spillede han næsten alle forestillinger, der var iscenesat inden for skolens vægge.

En gang deltog Raoul i en produktion af The Adventures of Robin Hood, hvor Errol Flynn spillede hovedrollen. Han var så imponeret over stykket og kunstneren, at han besluttede at afsætte sit fremtidige liv til kunst.

Familien støttede ikke drengens ønsker og forsøgte at afholde ham fra en udslæt. Faderen drømte, at hans søn ville fortsætte sit arbejde, men først lærte han at være advokat. Imidlertid var Raoul mod hans ønske fast besluttet på at blive skuespiller.

Efter at have afsluttet sin ungdomsuddannelse kom den unge mand stadig ind på det private universitet ved Fordham University i New York ved Det Juridiske Fakultet, men studerede der kun i et år. Vender tilbage til sit hjemland, blev han indskrevet i Universidad de Puerto Rico, hvor han blev medlem af Phi Sigma Alpha-broderskabet. I slutningen af sine studier modtog Julia en Bachelor of Arts-grad og besluttede at fordybe sig i kreativitet.

I studietiden begyndte den unge mand at optræde i lokale teatre og klubber. Ved en af disse forestillinger bemærkede skuespiller Orson Bean ham og overtalte den unge mand til at gå til New York for at forfølge en skuespilkarriere.

Skuespiller Raul Julia
Skuespiller Raul Julia

Kreativ måde

Julia fandt hurtigt arbejde på Manhattan og begyndte at optræde i teatre uden for Broadway. I 1966 begyndte han at handle i klassiske Shakespeare-produktioner og vandt hurtigt anerkendelsen af offentligheden og teaterkritikere.

Et par år senere besluttede Raoul at prøve sig i biografen. Allerede i 1971 optrådte kunstneren på skærmen i dramaet instrueret af Jerry Schatzberg "Panic in Needle Park" i form af Marcos. Billedet blev vist på filmfestivalen i Cannes og blev nomineret til Palme d'Or.

Filmen følger kærligheden mellem stofhandler Bobby og den unge kunstner Helen. Gradvist bliver pigen afhængig af stoffer, forholdet mellem unge ophører med at være romantisk. De er tvunget til konstant at skjule sig for politiet og skaffe penge ulovligt. Men Bobby og Helen ønsker at afslutte et sådant liv og drømme om at komme ud af byen, selvom det ikke er så let at gøre.

I fremtiden spillede skuespilleren i projekterne: "Hvis du falder meget længe, kan du komme ovenpå", "Organisation", "Store forestillinger", "Dødsskrig", "Eyes of Laura Mars", "Fra bunden af mit hjerte ".

I 1983 blev han først nomineret til en Golden Globe for sin birolle i Paul Mazursky's science fiction drama The Tempest.

Biografi af Raul Julia
Biografi af Raul Julia

Skuespilleren modtog sin næste Golden Globe-nominering i 1986 og spillede hovedrollen i dramaet The Kiss of the Spider Woman. Hans tredje nominering til denne pris i 1989 bragte ham en central rolle i komedien melodrama Moon over Parador.

I 1991 blev filmen "The Adams Family" udgivet, hvor skuespilleren spillede lederen af Gomez-familien. For denne rolle modtog han en nominering til Saturn Award for bedste skuespiller. I det samme billede optrådte Raoul i anden del af projektet "Værdier af Adams-familien" i 1993.

Skuespilleren spillede sine sidste roller i 1994 i filmene "Season of Fire", "Street Fighter", "And the Raven Came Down". Først efter sin død blev han tildelt Emmy, Actors Guild og Golden Globe-priser for sin rolle i Chico Mendes i filmen Season of Fire.

Personlige liv

Julia blev gift to gange. Den første kone i 1965 var Magda Vasallo. De boede sammen i 4 år og blev skilt i 1969.

Anden gang giftede Raoul sig med skuespillerinden Merell Polway. Brylluppet fandt sted i 1976. I 1983 havde parret deres første søn, Raoul Sigmund, og i 1987 blev Benjamin Raphael født. Mand og kone boede sammen indtil skuespillerens død.

I 1994 blev Raoul diagnosticeret med mavekræft. Han blev operation og fortsatte efter et par måneder med at arbejde på et nyt projekt. Under optagelserne blev skuespilleren alvorligt forgiftet og blev hurtigst muligt indlagt på et hospital i Los Angeles. Efter en lang behandling vendte han tilbage til sættet igen, men følte sig meget dårlig.

Raul Julia og hans biografi
Raul Julia og hans biografi

Samme år, den 16. oktober, var Raul og hans kone til forestillingen, hvorefter han følte sig dårlig, blev han ført til klinikken. Julia blev diagnosticeret med et slagtilfælde. Efter et par timer faldt han i koma og var forbundet til et livsstøtteapparat.

Den 24. oktober døde Raoul uden at genvinde bevidstheden. Hans lig blev sendt hjem i Puerto Rico, hvor han blev begravet på den lokale Buxeda Cemetery. Tusinder af mennesker kom for at sige farvel til deres yndlingsskuespiller. På tidspunktet for hans begravelse svævede en helikopter i luften, og hundredvis af nelliker faldt fra cockpittet.

Anbefalede: